21. fejezet

2.4K 99 2
                                    

AVA

18.nap 12:02 Poros, tengerpart

Fel kell hívnom Melt. Én egyedül nem tudok dönteni. Nem tudom, hogy mi legyen. Egyébként is el akarom mesélni neki ezt az egészet, aztán ő majd úgyis segít. Neki mindig van valamilyen tanácsa. Remélem most sem kell csalódnom benne. Egyébként is unatkozom már a parton egyedül. Nick egész nap dolgozott és tegnap este is. Magától megoldódott az a probléma, hogy mit kezdjek vele. Már nem ér rá velem foglalkozni. Nem is akartam megzavarni semmiben ezért inkább lejöttem a partra. De már tényleg nem bírom társaság nélkül. Mármint sokan vannak itt, de egyik sem velem van. Én pedig beszélgetni akarok, különben ezen az ügyön fogok kattogni.

- Na miújság drágám? Mesélj valami jót! - veszi fel a telefont Mel boldogan.

- Baj van - jelentem ki egyszerűen.

Nem hiszem, hogy ez a valami jó kategóriába tartozik, de olyannal jelenleg nem szolgálhatok.

- Veled mindig csak a baj van - sóhajt fel.

- Nick elmegy - csuklik el a hangom.

Eddig emiatt még nem sírtam, de érzem, hogy most közel vagyok hozzá.

- Ezt hogy érted? - értetlenkedik.

- Haza kell repülnie a munkája miatt. Itt ért véget a kapcsolatunk - folyik le egy könnycsepp az arcomon.

- De te vele mész nem?

- Hogy mehetnék vele Mel?

- Mi az hogy hogy? Együtt jöttetek, együtt mentek.

- Te ezt nem értheted - rázom a fejemet.

- Akkor elmagyarázhatnád, így nem tudok segíteni drágám.

- Nick tegnap berúgott, egy másik lánnyal iszogatott, míg én az asztalunknál vártam rá. De nem is ez a lényeg. A szobában a fejemhez vágta, hogy semmi közöm hozzá, mert nem vagyunk együtt. És másnap bejelentette, hogy haza megy. Mel, azért megy haza mert már nem akar látni. Ez teljességgel logikus. Ha nem akadtam volna ki a lányon, még mindig itt lenne. Látni sem bír már engem. Befejezte velem és ezt azzal pecsételi meg, hogy itt hagy.

- Te bolond vagy. Őrült egy nőszemély - sóhajt fel lemondóan. - Szerintem minden szavad hülyeség, csak bebeszéled magadnak. Vegyük egyesével - kezdi, én pedig lehanyatlok a homokba, tudom, hogy ez hosszú lesz. - Lehet, hogy nem volt szép tőle, hogy azzal a lánnyal volt, ezt aláírom, undorító húzás volt, de ha jól értettem este hozzád ment haza. Nem kell a tette miatt megdicsérned, de azért legyél büszke magadra, hogy meg tudtad szelídíteni a csődört. Ha nem lennél már rég megdugta volna, de nem tette meg. Az meg amit részegen mondott, hülyeség. Senki nem vállal felelősséget arra, amit részegen mond. Elhiszem, hogy rosszul esett neked, de ne vedd a szívedre. Eléggé őszinte embernek ismertem meg ezt a fickót. Ha tisztázni akarná a kapcsolatotokat, akkor szólt volna és megbeszélte volna veled. És ezt az egészet az is alátámasztja, hogy el kell mennie. Nyilvánvalóan a munkája miatt megy el, ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy így itt hagyna. Nem hiszem el, hogy nem hívott magával.

- De, hívott. De csak azért, mert udvarias akart lenni.

- Az udvariasság nagyon távol áll ettől a fickótól - vágja rá, mire én elnevetem magamat.

- Azt hiszem igazad van - gondolkodok el a dolgon.

- Mikor indul? - kérdezi.

- Kettőkor.

- Akkor jobb, ha sietsz. Már csak egy órád maradt összepakolni.

- Tényleg azt gondolod, hogy vele kellene mennem? - bizonytalanodok el.

Édes balszerencse ✅Where stories live. Discover now