and he realized that something inside him felt wrong

243 19 2
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hayat bana şehirler arası bir otobüs yolculuğu gibi gelir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hayat bana şehirler arası bir otobüs yolculuğu gibi gelir. 

Sürekli bir hareket halindesinizdir, kıçınızın dibinde küçücük bir camla beraber bir metrekare bile olmayan bir alana hapsolmuşsunuzdur ve asla yeterince oksijeniniz yoktur. 

Camdan dışarı baktığınızda önünüzden geçip giden soğuk görüntülerdir, bir avuç hatta istemediğiniz kadar avuç dolusu bozkır vardır. 

Akıp giden görüntü, soğuk olmasına rağmen haddinden fazla sarı, turuncu, sarı, kahverengi ve biraz daha turuncudan ibarettir. Çelişkilidir ve hayatınızın bir otobüs yolculuğuna benzemesi kadar saçmadır. 

Hayatımın en afilisinden, şöyle yirmi dört saat oturmalı türden bir otobüs yolculuğu olduğunu düşünürdüm. İşin aslına bakarsanız yoldan rastgele birilerini çevirip sorarsanız beş kişiden on beşi hayatını uzun bir otobüs yolculuğuna veya o tarz bir şeye benzetebilir. Ama ben, sarı ve turuncudan sıkılmışken, artık camımın ötesinde bir bozkır görmek istemiyorken; hayatının otobüs yolculuğu olduğunu söyleyip otobüs ikramı yemeye devam eden insanların aksine bir uykuya daldım. Şu anne veya babanızın uyu artık, uyursan yol daha çabuk bitecek dediği uykuya. Ve gözlerimi açtığımda sıkış tepiş hayat koltuğumda, üstüne sakız yapışmış bordo otobüs perdelerinin ardından, başımın ucuna serili pis penceremden bozkırın ötesini ilk kez gördüm. 

Ama her yolculuğun bir başlangıcı var, saçıma yapışan otobüs perdesi sakızı travmasının bir iki adım sonrası. Yolculuğun en sancılı yeri; gerçek bir otobüste sabrınızın sonu ama benim hayatımda tepetaklak yuvarlandığım o yokuşun başı.  

Popoya giren kramplarla, mola yerlerindeki hamur işi ve sigara kokusuyla birlikte açık havada yaşanan oksijen yetmezliğinin en kritik anı; hayat yolculuğunun en felaket, en boktan yeri. Metaforun dışına uyarlarsak; hayatınızın iyi veya kötü ama ne olursa olsun asla kontrol alamayacağınız şekilde yamuk yumuk bir hale gelmesi ve sizin otobüsteydim en son ya derken çift kaşarlı bir tosta dönmeniz. 

Tüm bakışınızı değiştirecek bir şey yaşamanız işte. 

Ben patlak tekerli otobüsümle o yokuştan yuvarlandığımda, tost makinasına yapıştığımda ya da ne bileyim işte tüm metaforlar blenderden geçmiş gibi bir bulamaca döndüğünde; senenin ilk fizik sınavına bir hafta kalmıştı. 

a night with peter pan  "xiuchenWhere stories live. Discover now