Bakışmalar Artınca...

1.2K 13 0
                                    

     Eylem'in içinde büyük bir merak uyandığı için artık gününün çoğu balkonda geçirmeye başladı . Çamaşır asmayı hiç sevmezken , tüm çamaşırları asıp ,topluyor ; kahvaltıyı , öğlen yemeğini , akşam yemeğini balkonda yiyen , her fırsatta balkona çıkan biri haline dönüştü.

    Eylem ne zaman balkona çıksa , adam terasa çıksın diye bekliyordu . Adam önceleri pek bakmıyordu. Kısa bir bakış atıp arkasını dönüp oturuyordu. Ama zaman geçtikçe adam pencereden bakıp kadını görünce o da terasa çıkmaya başladı . Ve bu sefer sandalyesini Eylem'e doğru çevirip o şekilde oturmaya başladı.

    Adam evin 2. çocuğu. Orta yaşlarda evli ve 2 çocuğu var. Almanya'da yaşıyor. Yazları babasının yanına geliyor. 1 ay kalıp dönüyor. Aslında Eylem o evde büyümesine rağmen ilk defa o adamı gördü. Eylem'in oturduğu daire 4. kat. Adamın oturduğu bina ise 3 katlı. Bina adamın babasına ait. Yazdan yaza gelen oğluna kalmaları için bir kat daha yaptırmış. Dolayısıyla balkonlar karşı karşıya.

    Bir gün Eylem'in ailesi deniz kenarında piknik yapmak üzere hep beraber çıkıp gittiler. Fakat sıvı yağı unuttukları için eve gidip sıvı yağ getirilmesi gerekiyordu. Eylem ; "Ben getiririm. " diye gönüllü oldu çünkü adamı görme fırsatı olacaktı. Eylem eve gitti. Yağı aldı. Aşağı indi. Adamın oturduğu binanın önünden geçerken bir anda adam binadan çıktı. Eylem'in kalbi hiç bu kadar hızlı atmamıştı. İlk defa adamı bu kadar yakından görmüştü. Göz göze gelip durdular. Eylem başını eğdi ve yürümeye başladı. Adam da arkasından yürüyordu . Eylem ailesine yağı verdi ve denizde yüzmekte olan yeğenlerine doğru ilerledi. Bir yandan da adamı takip ediyordu. Eylem denize doğru yaklaştı ve yeğenlerine el salladı. Dönüp adama bakacaktı ki adamı şezlonga uzanmış güneşlenen karısının yanında otururken gördü. Boğazı düğümlendi. Kendine geldi ve dönüp ailesinin yanına gitti. Giderken adamla yeniden göz göze geldi. Eylem'in moralinin bozulduğu her halinden belliydi. Adam kadının arkasından baktıktan sonra karısını da alıp gitmişti. Giderken karısı elinden tutmaya kalkmış , adam elini çekmiş cebine koymuştu. Sonra dönüp tekrar Eylem'e bakmıştı. Eylem de ona bakıyordu.

Eylem , adamda merak uyandırmayı başardı.

Yasak Aşkın CazibesiWhere stories live. Discover now