Ateşe Yaklaşmak

1.1K 10 0
                                    

    Eylem tekrar balkona çıktı oturdu. Adamı bekledi. Biraz sonra adam terasta belirdi. Eylem'le göz göze geldi. Ona döndü , oturdu. Biraz bakıştılar.
Eylem sanki adamı bakışlarıyla sakinleştirir gibiydi.

    Adam kafasını sağa sola salladı, gülümsedi ve Eylem'e baktı. Artık tehlike sinyali belirmeye başlamıştı. Kaçamak bakışların yerini artık cesur bakışmalar ve gülümsemeler almıştı. Eylem içerde otururken bile balkon kapısının karşısındaki koltukta oturuyor, adamın kendini görmesini sağlıyordu. Adam ailesiyle kahvaltı yaparken, yemek yerken , otururken sandalyesini ona doğru çevirip oturuyor , ve her fırsatta Eylem'i izliyordu.
     Artık Eylem de adam da neredeyse tüm vakitlerini balkonda geçirmeye başlamıştı . Adam uyanır uyanmaz kendini terasa atıyor ve Eylem'i beklercesine terasta Eylem'in evinin olduğunu yöne doğru yaklaşıp etrafı seyrediyordu. Eylem geçen 3 haftada adamın 11 gibi uyandığını anlamıştı ve her gün ki gibi 11 de balkona çıktı , adamı gördü. Günaydın dercesine baktı  gülümsedi. Adam sadece bakıyordu. Gözünü hiç ayırmadan..

     Eylem arkadaşlarıyla sahile gitmek için hazırlanmak üzere içeri girdi. Hazırlandı. Arkadaşları evin karşısındaki parkta bekliyorlardı. Balkona çıktı. Arkadaşlarına el salladı. O sırada adam " Kime el salladı ?"  dercesine kalkıp baktı. Eylem anlamıştı. Arkadaşlarına :
"Geliyorum siz ilerleyin. " dedi. Sonra dönüp adama baktı. Gülümseyip başıyla selam verdikten sonra içeri girdi. Aşağı indi. Adamın evinin önünden geçerken adam yine binadan çıktı. Ama bu sefer tesadüf değildi. Adam bilerek ve isteyerek inmişti. Adamın üzerinde haki yeşil bir t-shirt , krem kapri vardı. Eylem adamı bir anda karşısında görünce yerinde duraksadı,eli ayağı titremeye başladı. Adam bir elini cebine soktu , diğer eliyle başını kaşırken gülümseyerek yere baktı. Eylem de gülümsedi. Adam duruyordu. Eylem adamın  yanından geçerken adam sessizce "Merhaba" dedi. Eylem cevap veremedi. Çünkü çok heyecanlıydı . Kalbi hızla çarparken karşıya geçti. Geçtikten sonra dönüp adama baktı . Adam da ona bakıyordu. Eylem arkadaşlarıyla buluştu. Sarıldı. Çok keyifliydi . Oysa ki arkadaşları onu mutsuz göreceklerini zannediyorlardı. Çünkü arkadaşlarının ne kadar zor bir evlilik sürdürdüğünü biliyorlardı.

   Günler geçip giderken , bir gün kapı çaldı. Eylem'in annesi kapıyı açtı. Gelen kişiyi içeriye buyur etti. Eylem odadan çıktı ve yerinde kalakaldı. Çünkü gelen kişi adamın annesiydi...

Yasak Aşkın CazibesiWhere stories live. Discover now