munkahely

4.9K 120 0
                                    

Szépen lassan eltelt az iskola meg kezdődött a NYÁRI szünet. Mindenki csak úgy száguldott haza hogy ledobhassa az iskolacuccát s elkezdődjön az igazi nyár. Kivéve nekem :(  ugyanis ''a beszélgetés utáni nap magammal  vittem a hugicámat''. Nem igazán fogadták jól a hírt, de örültek hogy van helyettem más. Ott is hagytam őket hogy nyugodtan megbeszélhessék a részleteket. Kiderült hogy rosszul írták meg az SMS-t és csak az idő beosztás véget kellett volna bemennem. Beth mint mindig az ujjai köré csavart mindenkit,még ha nem is akarta, bár csak néha nekem is menne. 

 Az iskola befejezéséig nem találtam semmit se. Próbáltam egy két jó helyre jelentkezni, de rögtön elhajtottak, mondván h nekik minden emberük meg van a nyárra s az év hátra lévő részre pedig nincsen szükség kisegítőre. Lassan-lassan kezdtem elveszíteni a reményemet, így búslakodva kerültem egy szórakozóhely melletti bisztróhoz , természetesen nem a legjobb környéken., de ez most cseppet sem érdekelt ki volt írva hogy pincérnőt felvesznek. Nincs veszteni valóm.

- Jó napot! Érdeklődnék hogy a munka ajánlatuk aktuális e még? 

-Természetesen igen,. Anyádnak kell a munka kicsikém?- nem volt valami bizalom gerjesztő ez az alak de megráztam a fejemet. Rögtön leeset neki. -Elmutál már 18? 

-Igen természetesen- vágtam rá azonnal- Mikor kezdhetek?

- Most úgy teszek mint aki el is hisz. Már ma kezdhetsz, ha akarsz. -ezzel elővett egy kinyomtatott lapot amin rajta volt hogy mikor mennyit fogok kézhez kapni, megnéztem majd bólintottam. - Rendben akkor üljünk le s csináljuk meg a beosztásodat, vagy ha ez is jó...- ezzel mutatott egy másik lapot itt tömbnyire reggel 10-kor kellett kezdenem s néha néha volt késő délutáni műszakom, ami most jelen pillanat nem nagyon érdekelt, ezért rá bólintottam.- Van a későbbiekre valami extra igény? 

- A nyáron bármilyen beosztás megfelel, de szeptemberben már nem igazán. 

- Rendben tudomásul vettem, akkor majd a nyár végén együtt megbeszéljük hogyan is lesz jó neked.- erre bólintottam. Kezet nyújtott,s úgymond az egyesség megszületett. Oda adta a ruhát amiben dolgoznom kellett szerencsére pont a mérettem volt na jó egy kicsit nagy volt rám de még pont elment szódával. Semmi extra nem volt hamar bele tanultam s akikkel együtt dolgoztam azokkal is megvoltam bár most jelent pillanat a főnök meg a szakács volt bent. Mikor a munkaidőm  végéhez közeledtem jött meg két pincérnő, nem igazán foglalkoztak még velem, hanem csak hátra mentek letenni a cuccaikat.Oda jött hozzám a főnököm. - Mára végeztél. Hogy szeretnéd a pénzedet? utalással készpénzben esetleg....- Készpénzben s ha lehetne akkor kéthetenként. - Bólintás. S én már ott se voltam. Nem vártam meg a lányokat. Nem igazán éreztem magam biztonságban ezen a környéken, úgyhogy siettem haza ahogy csak bírtam. Nagyából egy óra volt onnan az út mert  sokat kellet várnom a buszra, így tízre értem haza. Szerencsémre senki sem várt  meg.  Fáradtan s kimerülten dőltem be az ágyamba. 

A reggeli ébresztésemre keltem, ami természetesen 5:30-kor szólalt meg egy gyors zuhany mert este hulla voltam, aztán irány a szokásos futó maratonom. Mire haza értem természetesen mindenki ébren volt s kint voltak a konyhában csendben felmentem újabb zuhany át öltöztem. Az órám nyolcat mutatott, így hát össze szedtem a cuccomat s irány a konyha kajálás majd húzhatok is el innen. Lent a konyhában "nagy harcok dúltak" .

-Olivia is eljön velem meg Leo is ott lesz nem lesz semmi gond. Kérlek. - Anyám rám nézet. 

- Te is ott leszel s vigyázni fogsz a húgodra? - Én meg csak néztem ki a fejemből, mert azt se tudtam hogy miről van szó s most mit is kéne mondanom. 
- Igen ott lesz.- mondta helyettem határozottan a Beth.
- Halljam hát így lesz?!                              

Maffia : Az Elrejtett Lány Gyermek /befejezett/Where stories live. Discover now