az áruló

2.4K 81 9
                                    

A hazafelé utam hosszú és fárasztó volt. Közben kaptam egy telefont Derek-tol hogy minden főbb posztot betöltő emberünk legyen még ott. Gondolom nem akarta senkinek külön magyarázatokat adni mit miért tesz S hogy tőlünk se kérdezzék meg egyesével. S azt is említette hogy még se fog oda jönni viszont videó hívással ő is jelen lesz. Ennek annyira nem örültem,de megtudtam érteni hiszen nincsen túl jó viszonyuk az apjával megnyugtattam hogy mindent elintézek. Az utam alatt minimum három kávét fogyasztottam el, bár kiszámolja már. Mire haza értem már majdhogynem sötét volt. Amint a nagykapuhoz értem érzékelte a rendszámot s nyílt a kapu. Nem vártam magamra rögtön apám kérésére indultam. S nem szabad azt se elfelejtem hogy anyámmal is van megbeszélni valónk. A fejem tele volt meg nem válaszolt kérdésekkel amire hamarosan válaszok is lesznek. Apám természetesen mint mindig a dolgozó szobájában találtam rá egy jó üveg ital társaságában. Feszültnek látszott, de hát még is volt rá az oka.
- Fiam mit sikerült kideríteni? Milyen információd van a számomra? - teljesen nyugodtan töltöttem magamnak egy adag jó whiskyt - Liam!!!

- Most még nem mondok semmit. Hívd össze a bizalmi körödet, majd ott mindenki előtt kiderül az igazság. Nem mondok most neked se semmit apám. Értesíts amikor össze gyűltek az embereid. Anyám merre van? - ittam ki egyszerre a hűsítő italt. Az apja az órára nézett.

- A kertben fogod ilyenkor megtalálni. - Megköszöntem majd egyenest a hátsó kertbe mentem anyám az egyik hinta ágyon ült S a csillagokat nézte. Amint kinyitottam az üveg ajtót felém nézet. A szemei mintha a könnyektől csillogott volna.

- Nahát fiam ezt a kellemes meglepetést. Apad a dolgozó szobájában van.

- Már beszéltem vele. Most veled szeretnék beszélgetni anyám. - Néztem az arcát ami eddig olyan erősnek és sebezhetetlenek tűnt, most pedig olyan mint egy élő porcelán baba amely bármelyik pillanatban eltörhet. S akkor minden a felszínre kerül amit eltemetve hord magában. - Anyám?- erre újra rám néz - Anyám beszéljünk.

- Nekem nincsen mit mondanom, hiszen az üzleti világ a tiétek S mi nők max csak aggódhattunk. - A tekintettem fagyossá vált már nem úgy néztem rá mint anyámra hanem mint egy vezető aki bárkit eltapos hogy megtudja amit akar. Anyám kezébe adtam egy papírt amit még indulás előtt nyomtattam ki mind a két oldalán volt. Mikor olvasni kezdett a szeméből már potyogtak a könnyek majd össze gyűrte S rám nézte könnyektől csillogó arcával. - Mit szeretnél tudni?! - Mi előtt válaszolhattam volna a telefonom megelőzött. S nagyon meglepődtem mert nem más s jelzett ki mint Mr. Cross nevét. Rossz érzés kerített hatalmába hiszen nem véletlenül hív. Otthagytam anyámat és felvettem.
- Igen tessék!
- Olivia megszökött és ha ez nem elég nem találjuk.
- Mi van?!! Azonnal indulok!!!
- Ne idegeskedj! A fiaim kézben tartják a.... - Nem érdekelt hogy mit akar mondani, rá csaptam a telefont és után bevertem az üveg ajtót anyám rémülten kiállított egyet,de nem éreztem most a fájdalmat. A telefonnal már hívtam is Derek-et.
- Olivia eltűnt!!! - Közben apám is megérkezett, hogy közölje mindenki itt van és kezdhetünk. - Derek hallottad?! Mindenki megérkezett. Két percen belül én is ott leszek. - Amint befejeztem a hívást a zsebembe tettem és indultam volna el.
- Fiam a kezed. Le kell ápolni.
- Küldesd majd be az orvost. - S anyámat magára hagytam a gondolataival ahogy apám is teszi. S tudom hogy ez valahol baj igen nagy baj.
Egy nagyobb helyen gyűltünk össze ahol az ilyeneket megbeszéljük távol a családi fészek melegétől.
Amint beléptünk a helységben mindenki felállt így adva tiszteletet nekünk. A notebook már elő készítve a funkció megnyitva. A kamerás hívást már indítom is ami a falon nagy képernyőn megjelenik Derek. Akin látszik hogy nagyon rossz a kedve s a hír amit át fog adni ugyan ilyen lesz számunkra is.

- Először is köszönöm hogy ilyen gyorsan mind megjelentek. A mai nap kihallgatta Liam az egyik árulónkat, bár nevet nem volt hajlandó mondani, még is én kellő információs morzsához jutottam általa, hogy a kirakós darabkáit össze tudjam illeszteni. 
Az árulónk, a családját védte nem a miénket hanem a sajátját, amiről mi még nem tudtunk. Ez az egész hadjárat akkor kezdődött el amikor én rá találtam az anyjára. Ez viszont csak az én gépemen volt elérhető egészen addig míg apám szívességet nem kért. Ez persze nem kellő bizonyíték, de csak akkor volt a figyelmem megosztott, s juthattak be a rendszerembe. Utána néztem, hát a kamera rendszerünkön keresztül, s ebbe bele tartozik az autó kamerák is, ugyan is abban is található. Ez által megtaláltam hogy hol szabadultak meg az eldobható mobiltól, és ... - ekkor pont az apja telefonja rezegni majd hangosan csörögni kezdet - Miért nem veszed fel Liam az apám telefonját ?! - Nem értetem miért nekem kellet volna felvennem, de az apja rögtön kinyomta, és értetlenül nézte a telefont a kezében. 

Maffia : Az Elrejtett Lány Gyermek /befejezett/Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin