Bölüm On Dört: İlk Öpücüğün Büyüsü

68.2K 3.2K 7.6K
                                    

Çoook uzun ve beni çooook yoran bir bölüm oldu djdjdk Bu yüzden oy vermeyi ve bol bol yorum yapmayı lütfen unutmayın. Sizi seviyorum 💙💙

*

Mavi mavi gözlerinde hep sitem mi var?
Yoksa insan sevdiğine böyle mi bakar?

Barış Akarsu- Mavi

26 Mart 2006

Bir hafta.

Gökçe, tam bir haftadır Alper'in evinde kalıyordu. Alper'e olan ziyaretinin tek bir geceyle kalmayacağını anladığında Semih'i aramış, ondan birkaç eşyasını daha istemiş ve bir kafede çocukla buluşup eşyalarını almıştı.

Alper'in ailesi şehir dışında yaşadığından Alper bir misafirin hiçbir sorun vermeyeceği konusunda Gökçe'ye güven aşılamaya çalışıyordu ama yine de bu bir hafta genç kız için işkence gibi geçmişti. Alper ne kadar kibar davranırsa davransın Gökçe, içine yer eden o mahcupluk duygusundan bir türlü kurtulamıyordu.

Genç kız YGS'den birkaç dakika önce çıkmış, okulun bahçesinde gökyüzüne bakarken bunları düşünüyordu.

Gökçe'nin hayallerini gerçekleştirmesi için iki büyük adım atması gerekiyordu ve ilk adımını atmıştı!

O sırada sağ tarafında ayakta bekleyen bir çiftin telaşla okul kapısına baktığını görünce ister istemez o da aynı yöne baktı. Hantal adımlarını birbiri arkasına sürükleyen çocuk çifte doğru ilerledi. Sınavı kötü geçtiği her hâlinden belliydi. Çift, hiçbir şey demeden çocuklarına sarıldı.

Gökçe, onları buruk bir gülümsemeyle izledi ve ister istemez içinde bir şeyler kırıldı. O çocuğun yerinde olmayı çok isterdi. Öyle olsaydı, sınavda hiçbir soru yapamamak bile onu incitmezdi.

Daha fazla bir şey söylemeden Alper'le buluşacakları parka doğru ilerledi. İkisinin de sınava gireceği okul farklıydı ama birbirine çok uzak değildi. Bu yüzden ortak bir yerde buluşmaya karar verdiler.

Parka gittiğinde Alper banklarda oturmuş Gökçe'yi bekliyordu. Genç kızı görünce yüzünde kocaman bir gülümseme oluştu ve ona doğru hızlı adımlarla ilerledi.

''Nasıl geçti?'' Gökçe bir an tereddüt etti. Alper, genç kızı üzgün görünce dudakları aşağı büküldü.

''Sanırım biraz heyecanlandım,'' dedi Gökçe. ''Feni kontrol ederken sürem bitti.''

Alper'in gözleri kısıldı. ''Süren mi yetmedi yani?''

Gökçe hemen başını reddeder gibi iki yana salladı. ''Hayır,'' dedi. ''Normalde tüm soruları kontrol etmek için sürem olurdu ama çok panikledim. Fende yarım kaldı.''

Alper kaşlarını kaldırdı. ''Yani soruların tamamını çözdün, üstelik çoğunu kontrol ettin ama birkaç soruya bakamadın diye üzülüyorsun, öyle mi?'' Gökçe dudaklarını buruşturup başını salladı.

''Gökçe,'' dedi Alper. ''Keşke kız olmasaydın da seni sabaha kadar tokatlayabilseydim.''

Gökçe gülümsemeden edemedi. ''Senin sınavın nasıl geçti?''

ÖLÜLER KONUŞAMAZWhere stories live. Discover now