Bőrönd és haj

129 5 4
                                    

-1960. szeptember 28.-
Belépek ezen a kapun... Igaz, csak tárlat vezetésként,de így is néha kiráz a hideg. Reményt otthon hagytam, mert nem tesz jót neki az ilyen időjárás.  Szegényke már öreg kutyus. Esős, fülledt idő van.  A lábam  mikor megállok, lassacskán besüpped a sárba. Látok néhányakat,akiknek benne is ragad a cipőjük és csak a lábukat tudjá kihúzni. Itt sosem volt szép idő. És szerintem soha nem is lesz,itt Auschwitzban, a poklok poklában. Ahol több ezer ember vesztette ártatlanul az életét. A vége felé,már mindenkit hoztak,aki valamilyen kisebb bűnt is elkövetett.  A tárlatot szépen bemutatják,már ha lehet így mondani. A termekben fülledt,meleg idő van.Mondegyikben vannak vitrinek és üvegfalak,amik mögött megmaradt értékek pillanthatók meg. Megállok az  egyik üvegfalnál. Telis-tele van hajakkal. Néhány csak egy kupacban van, néhány pedig összeszőve. Vannak szőke,  barna és fekete árnyalatúak is. Ezekből csináltak szőnyegeket ,takarókat,igazából elég sok mindent. A másik mögött csetresek,tiszta edények és más dolgok tömkelege hever. Valaki számára régen hatalmas kincsnek számított.  Voltak itt szemüvegektől kezdve minden féle érték. Majd a teremben utlsóként  elhelyezkedő  üveghez lépek.  Táskák, hátizsákok tengere van az üveg mögött.  Mindenféle található itt: női- , férfi-gyerek,szép-szakadt,színes-fekete. Majd lassacskán észreveszek egy kék táskát amelyre ez van írva:
Elisabeth Jung ,Hamburg. Lassan elérzékenyülök és potyognak a könnyeim. Ez a tárgy felszakítja a régi sebeimet,ezzel előtőrve a fájdalmas emlékeket . Lassan továbbhaladva elmondok magamban egy imát mindenkiért, akik ebben a táborban voltak.  Szegényt Elisát, amint visszatért, egyből éhség büntetést kapott, majd elküldték a kamrákba. Igen,így történt. Szerencsémre engem nem büntettek meg,pedig én is  megérdemeltem volna.
Emlékszem mindenre, akkor is, amikor nem voltam jelen. 

 És hogy honnan?  Ez egyszerű:

Úgy,hogy én vagyok Brigitte Pohl. Egy katona és egy fogoly szerelméből született gyermek.


~Vége~



Sziasztok! Ezt a könyvet már nyár óta tartogattam ,amit egy nyaralás alkalmán írtam meg. Raktam bele egy-két easter egg-et magam részéről ,de azt nem árulom el  😉 ! Új könyvet lehetséges , hogy fogok  hozni ,amit nem egyedül tervezek írni  😊!

Ennyi lett volna a Míg a halál című könyvem,remélem sikerült elnyernem a tetszéseteket.

További szép napot ❤!

Míg a halál... /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now