4.rész

204 26 40
                                    

Reggel hamarabb felébrettem, mint Boris. Megpróbáltam halkan felkelni és előkeresni a festményt, hogy leellenőrizhessem azt. Lassan leszedtem a ragasztószalagot róla, majd a papírt. Most is olyan gyönyörű volt, mint amikor először láttam. Annyiféle érzést tükrözött ez a kismérteű festmény. Megszámlálhatatlan mennyiségű érzés kavargott bennem amikor ránéztem, minden egyes alkalommal. Szerencsére nem harapdálták össze az egerek. Terveztem kirakni egércsapdát, de Hobie szerint rossz ötlet volt. Kicsit furcsálta, hogy hirtelen ennyire félni kezdem az egerektől. Abba, hogy nálam volt a festmény nem avathattam be. Magamhoz öleltem a képet, aztán szép lassan, óvatosan vissza csomagoltam, majd becsúsztattam az ágy alá.

Már ha Borist nem is, de Popcsikot sikerült felébresztenem a zajongásommal. Amivel önmagával nem lett volna baj, arról a tényről viszont megfeledkeztem, hogy ha Popper fel kel akkor Boris is, mert a kutya azzal a lendülettel rá is ugrott a göndörre. Aki próbálta minél gyengédebben kérlelni, hogy aludjon és hagyja őt, majd később játszik vele. A kutya pedig sem angolul, sem oroszul nem hallgatott rá.

-Hány óra van Potter? -kérdezte álmos, reggeli hangján

-Kilenc. -válaszoltam neki

-Drága, arany Popcsikom, komolyan képes voltál felkelteni hajnalban, milyen barát vagy te?-simogatta meg a kutya hátát mire az lehajtotta a fejét és elaludt.- Ezt nem lehetett volna akkor mikor még nem keltem fel?-tette fel a kérdést

-Popper már csak ilyen, butus szegény de így szeretjük. -mondtam mosolyogva

-Hát így van ez. Ha már felébresztett elszívok egy cigit. Kérsz egy szálat?-mondta és a tegnap ledobott farmernadrágja zsebében kezdett kotorászni

-Most nem, köszi-mire ő vállat vont. Szinte abban a pillanatban megtalálta a cigarettáját és kiült az ablakpárkányra. Szépen lassan elszívta a cigit, én pedig figyeltem ahogy kifújta a füstöt és csak azon járt az eszem, hogy iszonyatosan megkönnyebbültem attól, hogy mellettem van. Szokták mondani, hogy ha honvágyad van csak nézz fel az égre, mert a hold mindig ugyanaz. Ez valamilyen szinten  megnyugvást is jelentett nekem, de mégis jobb ha közvetlenül mellettem van miközben a holdat nézzük, nem? Rá kellett jönnöm, hogy Boris jelentette nekem az otthont, bármennyire is próbáltam ellenkezni ez ellen.
A gondoltmenetemet az szakíotta meg, hogy Hobie benyitott a szobába.

-Hamarabb fog hazajönni haza Pippa, igaz csak három napot tud maradi. Azt is szállodában kell töltenie. Hiába mondta, hogy itt jó lesz neki, nem kell vele jönni, nem kell lakosztály, nem engedték neki. Szóval fél órátok van. Boris biztos örülni fog, hogy megismerhet.

-Ez nálam sem lesz  másképp.-mondta a göndör

Én valahogy furcsálltam, hogy ők ketten találkoznak, nem tudom miért.
Pippa hamarosan megérkezett.
Boris kedvesen bemutatkozott neki, amit Pippa is viszonzott. Boris valahogy nem volt önmaga. Szívesen megkérdeztem volna mi a baja, de nem akartam megzavarni az ebédet. Pippa úgyis mindjárt megy a hotelba. Mivel most csak papírokat intézni jöttek.

-És milyen ott élni?-kérdezte Boris Pippát

-Igazából, itt jobban szerettem. De nem lehet panaszom. -válaszolta a lány

Az ebéd nagyon jól telt lassan mind feloldódtunk. Boris még mindig nem volt önmaga. Ez nagyon idegesített. Már mind elköszöntünk Pippától. Boris és Hobie mosogatott én meg ki kísértem a lányt.

-Hát akkor szia!-mondtam

-Szia, akkor holnap, mondta és adott egy gyors puszit az arcomra. Körül néztem nem látta e senki, de szerencsére nem. Bezártam az ajtót és visszamentem a konyhába a többiekhez.

-Boris, jössz beszélgetni egy kicsit?-húztam magammal

-Legalább a törölgető ruhát hagyhattad volna, hogy lerakjam.-mondta

-De ez fontos, mi a baj? -kérdeztem

-Semmi baj nincs, Theo.-a nevemen szólított, ami nagyon furcsa

-Fura vagy. -mondtam neki

-Mindig is az voltam, ha eddig nem vetted volna észre -válaszolta flegmán

-Nem akarsz róla beszélni? -kérdeztem, hátha lenyugszik

-Nem.-dobott oda egy rendkívül tartalmas választ. Köszönöm Boris!

-Szóval mégis van valami.-kéredztem

- Hagyjuk inkább le viszem Popcsikot sétálni.-mondta. A kutyára tette a pórázt, és kiviharzott az ajtón.

Sziasztok! Remélem tetszett. Ha igen voteolj vagy kommentelj, kérlek. Gondoltam felelevenítem a nem létező orosz tudásom és mit találok, ez mégis kinek jutott eszébe?😂😂:

 Gondoltam felelevenítem a nem létező orosz tudásom és mit találok, ez mégis kinek jutott eszébe?😂😂:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Szél, Homok és Csillagok (Javítás Alatt)Where stories live. Discover now