14.rész

113 17 52
                                    

Három hónap telt el, a nyári eső veri az ablakot. Hobie dolgozik, Boris alszik, nem tudom mit csináljak.  Kávét iszom és bámulok ki az ablakon. Lassan kimegyek a kertbe az esőbe. Megcsapja orromat a jellegzetes illata, imádom. Az ajtó kinyílik mögöttem, Boris lép ki.
-Mi van, Potter?
-Imádom a nyári esőt. Gyere ki-fogom meg a kezét és kezdem magammal húzni. Kézenfogva forgunk az esőben amíg el nem esünk. Percekig csak fekszünk az eső áztatta füvön. Ez most nem kínos csend, hanem olyan kellemes. Az a csend amikor csak vagyunk és nincsenek problémák. Alig van pénzünk, soha sem fogjuk tudni kifizetni amit kértek tőlünk, de most nem foglalkozunk ezzel. Már csak csepeg ránk, lassan el is áll és ezzel egyetemben a nap visszatér az égre, megvilágít minket. Újra átveszik a problémáink az irányítást felettünk. Boris felsóhajt és feltápászkodik. Elmegy megnézi a postát.Újabb levél:

Ne játsz velem. Ha nem lesz meg a pénz a húgod és Theo Decker na meg az a bizonyos Hobietok fogja bánni. Vigyázz Pavlikovsky!

-Bassza meg Potter.
-Félek Boris.
-Én is.

Fogalmunk nincs mit csináljuk. Pánik uralkodik közöttünk és talán meghozzunk életünk első jónak ígérkező döntését és beavatjuk Hobiet. Mindenbe. A festmény ügybe is. Természetesen először jogosan kiakad. Aztán azt kéri adjuk neki időt gondolkodni. Vajon, hogyan folytatódik a történetünk? Van rengeteg szomorú,nehéz út. De boldogan is végződhet. És mi hárman mindent megfogunk tenni ezért. Remélem bebizonyíthatom, hogy anyám nem hiába halt meg. És megmutathatom, hogy igen is van értelme az életemnek. Szeretnék új életet kezdeni, ha ennek vége, tiszta lappal. Szeretnék Amszterdamba menni és megírni a történetem a következő generációnak. Borisékkal természetesen. Nélkülük el sem tudnám képzelni az életem. Többé már nem.

Hatalmas kihagyás után visszatértem embertelen időben, de vissza. Hála az egyhetes síszünetünknek. Most indul majd a rendes cselekménye a sztorinak reményeim szerint. Remélem tetszett.

Szél, Homok és Csillagok (Javítás Alatt)Where stories live. Discover now