8: Düğün ve Doğum Günü

810 47 24
                                    

O gece Boruto tek kelime etmeden yattı. Sarada uyandığında yanındaki yapraktan yatağı boş görünce meraklandı. Etrafa bakınıp onu ararken Gamakichi yanına geldi.

"Boruto bugün yalnız çalışacakmış Sarada."

"Niye?"

"Bilmem."

"Peki o zaman bana biraz yardımcı olur musun?"

"Elbette."

Orta yaşlı kurbağa genç kızın çalışmalarına yardımcı olurken Boruto, Gamakichi'nin eşiyle planlar yapıyordu.

"..... sadece ufak bir kısım bile ayrılsa yeter. Gelin ve damat buna izin verir heralde."

Evlenecek olan çift Boruto'nun sözlerini onayladı.

"Mükemmel! O halde ben kendi hazırlıklarımı yapayım."

Gamakichi'nin eşi gülümsedi.

"Onu inanılmaz mutlu edeceksin."

"Temennim o yönde."

Boruto etrafta gezen bir kurbağaya saati sordu. Daha çok erkendi. Biraz antreman yapmaya karar verdi.

Boruto, Sarada ve Gamakichi'den uzak bir köşede kendi antremanını yaparken Sarada dişi kurbağaların kendine bakıp kıkırdamalarına bir anlam vermeye çalışıyordu. Bir yandan da gözü Boruto'yu arıyordu. Doğum gününü kutlamamasına şaşırmıştı. Kasabada kötü bir şey yaşamış olmasından endişeleniyordu. Belki babasıyla kavga etmişti? Ya da annesine bir şey mi oldu? Ama olsa geri dönmezdi ki? Belki de yedinci dönmesi için zorlamıştı onu? Ama o zaman da-

"SARADA!"

Sarada yerinde sıçrarken Gamakichi kaşlarını çattı.

"Dikkatini ver! Ne zamandır sesleniyorum ve duymuyorsun!"

"Özür dilerim."

Sarada kendine gelmek için kafasını salladı. Çalışmasına geri dönerken karnından sesler geldi. Gamakichi güldü.

"Demek o yüzden kafanı toplayamıyorsun. İyi o zaman. Hadi yemek molası verelim."

Sarada sevinerek, kenara attığı yeleğini giydi. Sevinerek? Bu kelimeyi aklından geçirdiğini unutmak zorundaydı!!

"Boruto! Yemeğe katılmak ister misin?"

"Neden olmasın?"

Sarada onlara doğru yürüyen terli Boruto'yu görünce kalbi tekledi. Son zamanlarda Boruto Sarada'da daha önce hissetmediği duygular uyandırıyordu. Bu rahatsız edici olmakla beraber Sarada bundan şikayetçi bile değildi.

Hep beraber yemek masasına geçtiklerinde Gamakichi'nin eşi onlara katılmadı. Üçü, sessizliğin hakim olduğu bir masada yemek yerlerken Sarada kalp atışlarının duyulmasından korkuyordu. Boruto'yla arada göz göze geliyor ve anında gözlerini kaçırıyordu. Her geçen saniye doğum gününü kutlayacağına olan inancı azalıyordu.

Yemeğini normalden hızlı yiyen Boruto, kasesini masaya vurarak teşekkür etti ve sofradan kalktı. Arkasında hayal kırıklığına uğramış bir Sarada bıraktığının farkındaydı ama her şey büyük planın bir parçasıydı. Gün batımına az kalmıştı. Artık hazırlık zamanıydı.

Boruto koliyi açtı ve Sarada'yı akşam götüreceği yerde hazırlıklara başladı. Öte yandan Sarada akşam yapılacak düğün için ondan yardım isteyen dişi kurbağalara yardım etmeye koyuldu.

Sarada hazırlanan tören alanına gülümseyerek baktı. Tam işine geri dönecekken Gamakichi'nin kızı ve aynı zamanda Sarada'nın edindiği arkadaşı Gako ve başka diğer dişi kurbağalar onu zorla kaplıcalara götürdü. Tüm dişiler hazırlanıyordu. Hep beraber yıkanıp rahatladılar.

Vakit geçtikçe dişi kurbağalar teker teker ayrılıyordu. En son geriye Gako ve Sarada kalmıştı. Gako ve Sarada da sudan çıktı.

Sarada ıslak vücüdunu büyük bir yaprağa sararken Gako elinde bir şeyle Sarada'nın yanına geldi. Sarada ne olduğunu sorsa da tek kelime etmeden iki büyük yaprakla sarılmış paketi gösterdi. Sarada üstüne yazılmış şeyi okumak için eğildi.

Dişi kurbağaların hepsi kendilerini özenle süslemişler. Senin kurbağadan eksik kalır yanın ne?

Sarada merakla paketteki şeye baktı. Gördüğü şeyle adeta şok oldu. Bu güya düğüne giyeceği elbiseydi. Gülerek elbiseyi aldı ve üstüne tutup bir tur döndü.

"Hadi hazırlan. Daha seni süsleyeceğiz."

Gako'nun sesine gülümsedi.

"Boruto?"

Gako başıyla onaylarken Sarada'nın gülümsemesi genişledi.

Yaklaşık bir saat sonra Sarada hazırdı. Hava turunculaşırken ikili Gamakichi'nin evine döndü. Gamakichi Sarada'nın doğum gününü kutlarken özür diledi.

"Kusura bakma Sarada. Hepsi Boruto'nun suçu. Elbiseyi giyene kadar doğum gününü kutlamayacağıma yemin ettirdi."

Sarada gülümsemekle yetindi. Gözleri onu arıyordu. Gamakichi bunu anlayınca gülümsedi.

"Merak etme. Az sonra gelecek."

Sarada gözlerini yere eğerken pembe yanakları ortaya çıktı. Gamakichi sesli bir şekilde güldü.

Hep beraber hazırlanan yere geçtiklerinde Sarada istemsizce gülümsüyordu. Boruto unutmamıştı! Sarada düğün yerine geldiklerinde hala ona bakıyordu.

"Otursana Sarada."

Sarada oturduktan az sonra diğer kurbağalar da gelmeye başladı. On- on beş dakika içinde gelin ve damat kurbağa da geldiğinde Boruto hala yoktu ortalıkta.

Sarada'nın yüzünün düştüğünü gören Gako onu zorla kaldırdı ve oynayan kurbağaların içine attı. Mutlu olmamak mümkün olmadığı için Sarada'nın asık suratını kocaman bir gülümseme ve ağız dolusu kahkaha devralmıştı.

Şarkı birden kesildi ve başka bir şey çalmaya başladı. Sarada tanıdık gelen melodiye şaşırırken birden etrafındaki kurbağalar yanlara çekildi ve önünde bir yol açtı.

Boruto elinde bir kaç kreplik küçük bir kuleyle ortaya çıktı. Boruto yavaşça ona doğru yürürken, başta o olmak üzere tüm kurbağalar doğum günü şarkısını söylemeye koyuldu.

Sarada'nın gözleri dolarken Boruto'nun gülümsemesi genişliyordu. İkili sonunda karşı karşıya kaldıklarında Sarada'nın gözünden bir damla yaş aktı. Boruto gülerek yaşını sildi.

"İyi ki doğdun Sarada!"

"Aptal Boruto!"

"Teşekkür etmeyi sona sakla. Hadi üfle mumları."

Sarada alkışlar eşliğinde mumları üfledi. Boruto elindeki tabağı Gako'ya uzattı. Gako onu kaşla göz arasında Boruto'nun hazırladığı yere götürürken Sarada ona gelen doğum günü dileklerine teşekkür ediyordu.

Herkes kutladıktan sonra birden Sarada'nın en sevdiği şarkı çaldı. Herkes birbiriyle dans etmeye başlarken Sarada'da bir kurbağa tarafından kapılmıştı.

Şarkı boyunca Boruto dans eden çiftlerin arasından, kocaman gülümsemesiyle parlayan Sarada'ya ulaşmaya çalıştı ama ancak şarkının son saniyelerinde elini tutabilmişti.

Sarada gülümseyerek milim uzağında olan Boruto'ya teşekkür etti ve ondan ayrıldı. Boruto bu şansı kaçırdığı için etrafındakilere ve kendine kızarken düğün kaldığı yerden devam ediyordu.

Şu an çoğunluğun mutlu olduğuna eminim çünkü bende mutluyum ehe

Bu bölümün sonuna doğru biraz problemler yaşadım. Bu sıralar yazmakta çok zorlanıyorum. Aptal gibi yazdıysam gerçekten özür dilerim.

Okuduğunuz için çoak teşekkürler, yıldıza basmayı unutmayınız efenim ve her zamanki gibi değerli yorumlarınızı bekliyorum💜

AlwaysWhere stories live. Discover now