6.

704 53 15
                                    

A teremben nyüzsögtek a szebbnél szebb nők, és az előkelőbbnél előkelőbb férfiak. Mikor Aida és a herceg átlépték az ajtófélfát egyszerre csend lett. A fiatal lányok össze-vissza suttogtak, hol egymásnak, hol a mellettük ülő férfiaknak. Loki odavezette Aidat a hosszúkás asztalhoz, ami a terem hátsó részében alakított magának aurát. Az asztalfőn a király foglalt helyet, jobbján a királynő, balján Thor herceg.

- Csakhogy megjöttél, kedvesem. -szólalt meg varázsos hangján, Frigga- Gyere, foglalj helyet. -intett maga mellé.

Aida leült a nagy, aranyozott székre. Úgy érezte, hogy mindenki őt nézi. Elkezdte a vendégeket pásztázni. Mellette egy szőke, szakállas férfi ült. Aida azt gondolta csak katona lehet, sőt netán tiszt is. A férfivel szemben egy fekete hajú nő foglalt helyet. Látszott rajta, hogy nem a pornép közül jött. Díszes páncél volt rajta, ami jól kiemelte idomait.
Szép nő, gondolta Aida. Kicsit olyan mint Xena. A lány mellett egy vörös szakállú, testes férfi ült. Aki le sem tagadhatta volna, hogy szereti az evést. Srégen szembe Xenaval egy első ránézésre koreai pasi melegítette a széket. E négy vendég között mozgatta tekintetét Aida, le sem vette róluk csak addig amíg el nem kezdődött a vacsora.

- Ms. Dinero. Elragadó ma. -hízelgett Thor herceg- A vacsora után lenne kedve táncolni?

- Meg se próbáld, Thor. -szólt közbe a szőke férfi- Én leszek a kisasszony párja ma este.

- Majd pont te! Fandral áruld el nekem, a kisasszony úgy néz ki mint egy kocsmalány? Mert te csak őket tudod meghódítani. -nevetett a vörös.

- Nagyon humoros vagy ma este, Volstagg.

- Már elnézést, de én is hallom! -emelte fel hangját, Aida- Nagyon kedvesek mind a ketten, de nem szeretnék ma táncolni. Főleg azért mert nemtudom Asgardban ez, hogy szokás.

- Egyet se féljen! Megtanítom. -húzza magával Fandral.

Aida segélykérően tekint vissza Lokira, de az csak elenged válaszképpen egy cinikus mosolyt.
Aida mérgelődött - Én egyszer ezt a herceget megfolytom!
Fandral kivezette a kertbe.

- Hogy szólíthatom?

- Szólíts csak Aidanak.

- Nos, Aida. -értek oda a többiek is- Én Hogun vagyok. Ez az elképesztően nagy ember Volstagg. Ő itt Lady Sif. És ő meg Fandral. Összeségben csak Lady Sif és a három harcos. Thor barátai.

- Örvendek, Aida. -szorította meg a kezét, Sif.

- Én is. -mondta, Aida.

Fandral és Volstagg milliónyi hőstettet meséltek, amiken Sif csak fogta a fejét, Hogun pedig nevetett. Aida igazán vicces embereknek találta őket. Szó esett arról is, hogy a lány honnan jött és mért van Asgardban. Aida elmesélte és Fandral egyből felajánlotta segítségét, hogyha kell akkor megvédi őt. A többiek pedig hitetlenkedtek a történet azon részén, hogy Loki megmentette.

- Ez nem Lokira vall. Ő tuti otthagyott volna. -vetette fel Hogun.

Erre mindenki nevetett. Mikor már kezdett hideg lenni, visszamentek a terembe. Aida tekintetével Lokit és a királynét kereste. Meg is találta. Ott ültek az asztalnál, és még egy fiatal, barna lány is. Látszólag jóban voltak Lokival, mert nevetgéltek és néha egymásra mosolyogtak.

- Jajj, már megint. -suttogta Volstagg- Állandóan ittvan.

- Mért? Ő ki? -kérdezte Aida.

- Unnä Vandaldottir. Vanaheim hercegnője. Az apja nászt akar vele meg Lokival. Unnä őrülten szerelmes Lokiba, de a herceg nem nagyon futkos a lány kegyei után. -súgta oda Sif.

- Értem, tehát. Lokinak ez egy kényszer?

- Olyasmi.

Aida igazán szép párnak találta őket. Bár valamiért zavarta a lány jelenléte. Ahogy az asztalhoz ültek, Unnä bemutatkozott. Aida sem tett másként.

- Maga egy ember? Hah! -kiáltott fel a hercegnő- Mit keres itt egy midgardi?

- Aidat Loki mentette meg egy tűzóriástól. Amíg mozgolódnak Midgardon a tűzóriások nem térhet vissza. -magyarázta Odin.

- Igaz, ez kedvesem? Te kis hős! Büszke vagyok rád. Táncolunk? -kérdezte Lokitól, miközben az arcát simogatta.

- Persze, gyere. -mondta Loki és elmentek.

Unnä és Loki mosolyogva táncoltak. Aida nemtudta, hogy mi, de volt valami a hercegnőben amit ki nem állhatott.
Akkor még nem sejtette, hogy ez a hideg mosoly megkeseríti egész hátralévő életét...

♤Maradj Velem♤  /LITTLE MIX & LOKI FF/✔Where stories live. Discover now