2. Porada

99 7 1
                                    

To čemu nerozumíme, toho se bojíme.

Čeho se bojíme, to soudíme jako zlo.

To co soudíme za zlo, chceme ovládnout.

A na to co chceme ovládnout....

zaútočíme.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

"Jaký je stav černých kamenů?" Locika se zeptala tebe, Cassandry a Evžena, zatímco ty jsi zírala na dosud nedotčené jídlo na talíři, které ti bylo dáno na dnešní poradě. Neměla jsi hlad. Ve skutečnosti, jsi už od Quirinova pohřbu před týdnem neměla hlad. Kdyby nebylo Evžena, který tě přinutil sníst alespoň něco, tak bys teď pravděpodobně byla jen hromádka kostí. 

Nemohla sis pomoct, ale protočit na ni oči. Jestli to opravdu chtěla vědět, mohla by je prostě zkontrolovat sama, ale ne, princezna je v tak těžké době příliš cenná na to, aby riskovala svůj život. 

Rychle jsi to setřásla. Ne, nemůžeš ji obviňovat. Všichni jsme kvůli těm černým kamenům pod tlakem a  musíme držet pohromadě a zůstat pozitivní. Kromě toho, kdyby měla na výběr, šla by ven a pokusila se zastavit ty černé kameny, král Frederick ji prostě nenechal. 

 "Pomalu se přibližují ke Koroně." Řekla váhavě Cassandra. Všichni úplně ztichli. 'všichni' zahrnujíc Tebe, Lociku , Cassandru, Evžena, Xaviera, bratry Hákovy a Ondřeje. Vy jste ti, kteří dostali tu čest rozluštit tajemství černých kamenů, dřív než se dostanou příliš blízko ke Koroně. Zatím to nešlo moc dobře.  

Varian toho byl taky součástí , takže jste ty a on, byli v týmu nejmladší. Ale tvůj nejlepší kamarád se neukázal, od té doby, co se zamkl ve svém pokoji na zámku, který se nachází v žaláři. Už je to týden, co jsi ho viděla. 

 "Ještě pár dní a dorazí k mostu." Přikývla jsi, Zatímco sis hrála se svým jídlem. 

"Už?" Locika si povzdechla a zavřela oči. Evžen přikývl.

 „Musíme něco udělat. Rychle. Musíme zastavit ty kameny dříve, než dorazí do Korony, a úplně ji zničí, stejně jako starou Koronu." Řekla Locika, všichni přikývli. Ty jsi také přikývla, i když tohle řekla pokaždé, když někdo přišel se zprávou o tom, jak daleko se ty kameny dostaly. 

 "Nějaké nápady? Máte nějaké plány?" Princezna se zoufale zeptala a podívala se na všechny kolem stolu - kromě tebe. Má tě ráda a tak, ale rozhodně byla proti tomu, že jsi členem tohoto týmu. Řekla, že pro čtrnáctiletou dívku to bylo příliš nebezpečné, a tvůj velký bratr, Evžen, souhlasil. 

 Ale kvůli tvojí chytrosti a tajemným schopnostem král trval na tom, že potřebují veškerou pomoc, kterou mohou získat. A ty jsi samozřejmě byla ráda že můžeš pomoct.  

I Přestože to  Evžen, Cassandra a Locika kvůli jejich ochranným způsobům znesnadnili.

"Můžeme třeba zničit most?" Navrhl Ondřej.  Locika zamyšleně přikývla, ale pak zavrtěla hlavou. „Zima se blíží a kdyby jsme se nemohli dostat do lesa, došlo by nám jídlo. A i tak by si sem ty kameny našly cestu."

„A co vaše kouzelné vlasy, princezno? Nemohly by ty kameny zničit, pokud byste použila sílu sluneční kapky?" Zeptal se Xavier. Vzhlédla jsi od svého jídla v zájmu a podíval se na Lociku. Xavier měl pravdu a často jsi přemýšlela, jestli by vám její magické síly mohly nějak pomoct.

(CZECH) Ďábel ve mně ( Varian x reader )Where stories live. Discover now