4. Nový plán

83 9 6
                                    

"Brácha, Varian vynalezl nový zatracený prvek, jsem si jistá, že ví, jak zničit šutr."

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Varian a vy jste hledali jakékoli vysvětlení na to proč Varian úplně zapomněl na všechno o posledních sedmi dnech, než jste oba dospěli k závěru, že si nemůže vzpomenout na nic kvůli zármutku, kterým si právě prošel. 

A co se týče lektvaru, který v sobě obsahoval jed, mysleli jste si, že to byl nějaký druh lektvaru, který Varian vyzkoušel. Proč by jinak vařil lektvar s jedem? 

A potom, co jste se zjistili, co se s jeho vzpomínkami do háje stalo, jsi také řekla Varianovi o  špatném stavu, v němž byla Korona kvůli těm černým kamenům. To chlapci hluboce ublížilo, protože si nepřál, aby se to, co se stalo jeho otci, stalo někomu jinému, a řekl, že by se pokusil, s mocí alchymie, udělat nějaký lektvar který by zastavil ty kameny jednou provždy. 

A teď jsi byla na cestě zpět do hlavní síně, abyste uvědomila Lociku a zbytek skupiny. Když jsi se tam dostala, překvapivě všichni seděli trpělivě na svém místě a čekali na tebe. Zjevně byli na další poradě, a když jsi vešla do místnosti, padly na tebe všechny oči. Udělala jsi pár kroků k nim a postavila se do čela stolu. „Varian je v pořádku. Ačkoli si díky jeho smutku, kvůli smrti svého otce, nemůže vzpomenout na pár posledních dní. A ano, Evžene, to existuje" 

Všichni jen přikývli, zatímco Evžen obrátil oči. Opravdu se moc nestarali o to, v jakém byl stavu, v těhle dobách jim záleželo jen na tom, jak se zbavit těch černých kamenů - proto čekali, na to co se chystáš říct dál.

"A protože si toho moc nepamatuje, nebyl schopen najít nic proti těm kamenům, ale na tom problému pracuje."

Locika si povzdechla a přikývla. Chtěla být optimistická, ale bylo těžké, teď když byla všechna naděje pryč a Korona bude brzy pokryta černými kameny. 

"Najdeme řešení, lidi" řekla jsi, přemýšlela jsi, proč jsi vždycky v takovýchhle situacích musela být ten dospělý. Skupina se pokusila usmát, ale bylo zřejmé, že ztratili veškerou naději. Ale ty ne. Věřil jsi ve Variana. 

A právě když jste tuto myšlenku dokončila, dveře se dokořán otevřely a odhalily nikoho jiného než, Variana. Locika, Evžen a Cassandra se okamžitě postavili, zatímco jsi k němu přiběhla.

"Variane, co tady děláš?" Zeptala ses se strachem. Pořád vypadal příšerně a na tváři měl stejný skeptický pohled, stejně jako ten, který se měl chvíli před tím, než ti řekl, že si nic nepamatuje.

"Ta kniha!" Řekl, držíc tu samou knihu, do které jste se dívali, takže všichni, až na tebe, byli zmatení.

"Co je s ní?" zeptala jsi se, ignorovala jsi všechny ostatní, kteří chtěli odpovědi na to, proč je  tady Varian, a o čem to sakra mluví.

Varian se k tobě otočil a nestaral se o to, že ho všichni slyšeli. "Ta kniha. Podíval jsem se do ni a našel jsem nově napsaný seznam ingrediencí, pro lektvar, který vypadá, že pokud bude hotový a dokonale vyroben, může zničit ty kameny nebo alespoň zabránit jejich šíření."

Tvoje oči se rozšířily, spolu se všemi ostatními v místnosti. Chtěla jsi něco říct, ale nebyla jsi toho schopna, protože všichni dospělý v místnosti najednou Variana obklíčili.

"Jsi si jistý, Variane."

"Jaké jsou ty ingredience?"

"Jak dlouho potrvá uvařit ten lektvar?"

(CZECH) Ďábel ve mně ( Varian x reader )Where stories live. Discover now