9. Mlha

69 5 5
                                    


"(Y /N)? Necítím se dobře

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"(Y /N)? Necítím se dobře."

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Uplynulo několik hodin a pořád jste šli rovně. Nevěděla jsi, kolik je hodin a ani jsi nevěděla, jestli jdete do lesa, kde rostl Žabník. Všichni jste byli unavení, ale strach z toho, že je Korona pokryta černými kameny, vás udržoval dál.

Trapné ticho, které tu bylo na začátku, bylo nyní pryč, kvůli Locičinému broukání. Zlepšilo to náladu, i když to někdy bylo trochu otravné. A kromě toho si Ondřej a Cassandra trochu povídají.

Co se týče Evžena, stále se šel mezi Varianem a tebou, a to upřímně začalo být docela otravné - nemůžeš si ani pořádně popovídat se svým nejlepším přítelem! Ale potřebuješ to ještě chvíli vydržet; znáš svého bratra dobře a víš, že po nějaké době si pomalu uvědomí, že má Cassandra pravdu, a dovolil by Varianovi a tobě zase se bavit.

Ale jistě že to nebude hned.

Například před chvílí ses zeptala, jestli má někdo trochu vody. Varian ti nabídl lahvičku, ale předtím, než jsi na ni stáhla ruce, Evžen se napil, pravděpodobně aby zjistil, zda byla otrávená. A i když se přesvědčil, že to tak není, nedovolil ti se napít; Nabídl ti svou vlastní láhev a tu druhou vrátil Varianovi. Varian tomu nerozuměl, ale ty ano. I když jsi musela předstírat, že ne, a to bylo těžké. Ale musela jsi se s tím vypořádat.

Ty a Varian jste tiše šli po Evženově boku, najednou roztáhl ruce a zastavil vás.

"Co se děje?" Zeptal se Varian. Také jsi byla zmatená, ale když jsi viděla, na co se Locika, Ondřej a Cassandra dívali, polkla jsi. Už jste se dostali na vrchol hory a stáli jste na velmi vysokém útesu. Ale jak? Cesta nahoru nebyla tak strmá. Nebo jo?

Cassandra se pomalu přiblížila k okraji. Všichni jste zadrželi dech.

"Opatrně Cass." Promluvila Locika a vzala Evžena za ruku. Cassandra přikývla.

Po tom, co se zdálo jako věčnost, se konečně vrátila zpět  a na tváři měla vážný výraz. "Chcete první dobrou zprávu nebo špatnou zprávu?" Zeptala se.

"Dobré zprávy!" Locika, typicky optimisticky, řekla takže si všichni povzdechli.

„Dobře. Na dně kopce je les, který hledáme." Řekla a zkřížila ruce. Zdálo se, že to vůbec není šťastné, ale Locika tleskala rukama a Ondřej s Evženem si dali high five.

„Špatnou zprávou je, že kopec je téměř úplně svislý. Neexistuje způsob, jak se tam dostat živý." Cassandra promluvila a všichni ztichli.

„dobře .." Řekla po chvíli Locika. "Budeme muset prostě jít jinudy, že?"

"Není čas." Varian si povzdechl a podíval se na Lociku. "Budeme muset jít zase zpátky a horu obejít. To by trvalo roky!"

(CZECH) Ďábel ve mně ( Varian x reader )Where stories live. Discover now