GÖZLER

300 40 15
                                    

Hani bazen gözleriniz dolar. Gözünüze yaş gelir. Ama sırf o gözyaşı düşmesin diye gözünüzü kırpmayıp gülersiniz ya öyle de zor bu hayat.

Biliyor musunuz? Gözler asla yalan söylemez. Karşınızdaki kişinin size ne kadar değer verdiğini sizinle konuşurken gözlerine bakarsanız anlarsınız. İnsanların içinde bir yerlerde az da olsa umut kırıntısı, az da olsa mutluluk isteği vardır. Mutlu olduğunda gözlerinin içi ışıl ışıl olan insanlar varya, onları üzmeyin. Çünkü ağlamak onlara yakışmıyor. Gerçi ağlamak hiçbir insana yakışmıyor. Ki mutluluktan ağlamak ayrı mesele. Aslında o küçücük şeyden ağlamıyor insan. Daha fazlasını alamayacak kadar dolu oluyor hüzünle, o yüzden ufacık şey taşırıveriyor yüreğindeki hüznü. Etrafındaki insanlarda sanıyor ki her şeye ağlıyor.

Bazen geçmesi için ağlarsınız. Ama geçmez. Hâlâ içinizde bir yerler acımaya devam eder. Ve gözyaşı bazen mutluluğun, bazense mutsuzluğun şekil almış hâlidir. Sadece mutsuzluğunu ve gözyaşlarını gizlemek için gül. Unutma, seni sevenler var.

"İNSANLAR GÜÇSÜZ OLDUKLARI İÇİN AĞLAMAZLAR, ÇOK UZUN ZAMANDIR GÜÇLÜ OLDUKLARI İÇİN AĞLARLAR."

~~

4K için bütün okuyucularıma teşekkür ederim. Yeni denemeleri daha sık koymaya çalışacağım. Sizleri çok seviyorum. Görüşmek üzere. ♥

ÖYLESİNE..Where stories live. Discover now