10 - Cassidyno kouzlo osobnosti

2.7K 128 13
                                    

Jak Nick, tak Louis nebyli moc dobří v přetvařování. Proto jsem hned poznala, že je tu něco špatně. Chovali se až podezřele podezřele...

,,Fajn. Kluci, co mi tajíte?" pokouším se to z nich dostat. Očima je propaluju tak intenzivně, až cítím ten žár, jaký z mého pohledu sálá. A jestli je tohle nedonutí říct mi pravdu, pak vážně nevím co by na ně zabralo...

Oba dva lehce znejistěli. Bylo to na nich vidět. Dokud se mi Nick nerozhodl přiznat.

,,Loui tu dnes má koncert a já mu dělám předskokana."

S nadšeným výrazem obracím svou pozornost na Louise.

,,Bože, ty budeš dnes vystupovat tady?! To je úžasné!" tu radost jsem nehrála. Byla jsem nadšená. Z toho, že se osobně setkávám s člověkem, který si splnil svůj sen a bude zpívat v téhle obrovské aréně, jež se zaplní lidmi.

,,Už to tak bude. Jestli chceš, můžeš zůstat v zákulisí a pozorovat to jako můj osobní VIP host." usmál se na mě přívětivě. A ačkoliv jsem opravdu moc chtěla, nemohla jsem.

Clarksonovi už minule trnuli hrůzou, kde jsem se po škole tak dlouho zdržela. Podruhé za sebou jim nemůžu přidělávat starosti. Vzhledem k počtu dětí...

Můj úsměv naopak jemně poklesne. ,,Bohužel, ale dnes se musím vrátit k rodině, u které jsem přes týden, dříve než včera."

On chápavě přikývne.

,,Tím pádem se ale už dnes neuvidíme. Což mi připomíná sčítání bodů. Kolik jsem si jich vysloužil za dnešek?" pousmál se pobaveně Nick, a dál hrál tu hru na body a jejich utrácení.

Já se nepatrně uchechtnu, než nasadím vážný výraz a nezačnu sčítat moje pomyslné body.

,,No, za to, jak jsi mi tajil kam jedeme nic nedostaneš. Ale za jízdu tvým úžasným autem, do kterého jsem se zamilovala na první sednutí, máš u mě plus pět bodů. Za to, že jsi mě nechal vybrat si píseň jich máš dalších pět, za ten prostor v aréně tři. A za ta slova poté rovnou získáváš možnost mě vidět i zítra. Poněvadž si to vážně zasloužíš." upřímně se na něj podívám, a ten záblesk v jeho modrých očích jsem viděla. Já si ho všimla.

,,Zase jako dnes, v krámu u lednice." opětovával mi přímý pohled a neuhýbal s ním.

,,Tak zase zítra." přikývnu, usměju se a chystám se odejít, když se zastavím, otočím se a rychle Nicka dojdu obejmout na rozloučenou.

,,Louisi." pokynu druhému brunetovi hlavou na pozdrav a on udělá to samé, než už skutečně odejdu.

Zavolám si taxíka, nadiktuji adresu Clarksonových řidiči a patnáct minut mám v hlavě pouze vzpomínky na dnešní odpoledne.

Vystoupím z auta, zaplatím řidiči za odvoz a vejdu do domu s pozdravy k rodině, která pohromadě sedí u večeře.

Připojím se k nim a Rachael mi ihned nandala porci zapečených těstovin.

A až po tom, co se vedle mě Greg pochechtával, mi to došlo.

Já mu zase zapomněla vrátit tu bundu...

Pohled Louise:

,,Dobrá," oslovil jsem toho troubu vedle, jen co bylo jisté, že Cassidy odešla a věnoval mu odsuzovačný pohled s rukama v bok. ,,co mělo tohle sakra znamenat?"

,,Hele, vím, že je to naprosto šílený, ale ona... Nezná mě. Chápeš? Jako mě. Nezná mě jako toho Nialla Horana. Myslí si, že jsem obyčejný člověk jako ona. Nevnímá mě jako celebritu, ale jako osobnost. Jako někoho sobě rovného. Snad poprvé za svůj život jsem narazil na někoho takového. Na dívku, co mě vidí díky mě. A ne díky billboardům." díval se na mě s několika pocity odrážejícími se mu ve tváři.

A já to poznal. Myslel to a cítil přesně tak, jak tvrdil.

Už na první pohled se Cassidy zdála jako úžasná a milá dívka. Ale nyní mi přijde daleko úžasnější. V té holce se skrývá nádherná duše.

Hluboce jsem vydechl.

,,Víš, že ať se to před ní pokusíš skrýt jakkoliv, stejně to jednoho dne zjistí, že ano?" nejistě jsem se na něj podíval. ,,Ať už to bude hloupá náhoda a ona uvidí zprávy v televizi, v novinách a nebo nedej Bože se neobjeví vaše společná fotka v bulváru! To by jí to nakrásně vykecali novináři a fanynky by jí ušlapaly do země, jen co by na ní narazily na ulici."

Jsou to hrozné představy, ale reálné.

A já nechci, aby o někoho jako je ona přišel vlastní chybou. Tou, že jí neřekne úplnou pravdu o sobě.

,,Já to vím. A vím to moc dobře. Vím, že i přesto, jak moc jsem opatrný, jí ohrožuju. Stačí hloupá náhoda, a má z toho doživotní trauma. A nikdy bych si neodpustil, kdybych jí něco takového způsobil." kroutil hlavou a klopil hlavu k zemi.

Vážně mu na tom záleželo. A možná i na něčem víc...

,,Záleží ti na ní, viď?" pousmál jsem se. Tahle slova ho přiměla opět zvednout hlavu vzhůru.

Chvíli jenom mlčky stál a přemýšlel, co říct, aby se z téhle otázky nějak vykroutil. Jenže já mu to svým pohledem jasně a rázně zatrhnul.

Povzdechl si. ,,Jo. A víc, než by mělo."

Bylo to zvláštní. Jiné než předtím. Pokaždé mu trvalo si vydobýt k někomu takovou důvěru. A tak, jak mu záleželo na Cassidy, mu záleží snad pouze na jeho rodině a nejbližších přátelích.

,,Sám to tak úplně nechápu." ozval se znovu zamyšleně. ,,Znám jí dva dny, a už se mi dostala pod kůži. Tak se těším, až jí zítra znovu uvidím, až mě to děsí!" přiznal mi. A já tomu věřil. Všemi deseti.

,,Ale Cas je výjimečná. Je v ní cosi, co nemá nikdo jiný. Nikdy jsem se takhle s nikým necítil. Víš? Tak jako... šťastně. Bez starostí o cokoli. Sňala mi z beder tu tíhu, co nosím během života. Umožňuje mi být někým obyčejným. Někým, kdo se může sám zamilovat a nemít přítelkyni dohodnutou managementem. Nemít k sobě do páru někoho, kdo by ti mohl pouze teoreticky zvýšit publicitu." mluvil stále něžně a plný emocí. Ta holka s ním vážně zacloumala jako ještě žádná jiná.

Ale řekl bych, že to bylo jenom dobře.

Líp za celý svůj život, co ho znám, nevypadal.

Byl vážně jiný.

Živější.

,,A o tu možnost se zamilovat nechci přijít. Nevím, zda není poslední, jakou mám." dodal ještě a zahleděl se na mě zpříma.

,,No," pousmál jsem se a naklonil hlavu do strany s širokým úsměvem. ,,řekl bych, že jsi na dobré cestě, kamaráde."

On se jenom usmál, ale pokývnutím mi dal za pravdu. ,,A tohle je přesně další věc, co mě děsí." promluvil ještě.

,,Protože do ní je fakt snadný ze zamilovat."

______________________________________

A/N

Ano, ano, ano...

Že to ale trvalo, co? 😅

Každopádně, řekla bych, že tenhle díl je celkem šťavnatej, nemyslíte? 😏

Inu, uvidíme, jaké ovoce sklidíme příště. Jen aby nebylo moc trpké... 🙊

Zatím se mějte krásně a užívejte plesové období! 💕❤💞

Otázka dne: Jdete tohle pololetí na nějaký ples? 🤔

Já na svůj první, za dva týdny; Kamarád má maturák, tak jsem si řekla, že tam půjdu. Tak uvidíme, jak to dopadne... 😅😂

______________________________________
Markéta Kučerová

Školní výlet || n. h. ff ✔Where stories live. Discover now