12 BÖLÜM

2.5K 255 191
                                    

Hiç bir zaman hayattan bembeyaz bir sayfa bekleme! Çünkü ikinci sayfa bile, birincinin izlerini taşır.

Robin Sharma

JASON

Taksi şehrin öbür ucundaki, Brunette Eagle'ın tanıdık kaldırımının önünde park ettiğinde, çift kanatlı kapıların üzerindeki dev gibi yazılara bakarken, inip inmemek için kısa bir tereddüt yaşadıktan sonra taksiciye parayı uzatıp, "Üstü kalsın." diyerek kendimi ağır adımlarla dışarı attım.

Bir zamanlar sıklıkla girip çıktığım cam kapılardan içeriye girmeden önce, ya bunu şimdi yapacağım, ya da zaman içinde erteleyip duracağım, diyerek aslında kendi kendimi cesaretlendirdiğimin farkındaydım.

Luck dün akşam Alonzo'nun benimle konuşmak istediği önemli bir konu olduğunu söylediğinde geçmişimden asla kaçamayacak olduğumu bir kez daha anlamıştım. Üzerimden bir türlü söküp atamadığım adeta uğrusuz bir hastalık gibiydi. Ve nereye gidersem gideyim peşimden gelmeye devam edecekti. Kurtulmanın tek yolu ise, cesur olup onunla yüzleşmekti.

Luck; Alonzo'nun bana ulaşabilmek için bir kaç haftadır onunla irtibat kurmaya çalıştığını söylemişti. Bu bilgiyi ilk başta benimle paylaşıp paylaşmamak konusunda tereddütleri vardı tabii. Hayatlarımızı bir düzene oturtmaya başladığımız şu günlerde yeniden Alonzo için çalışmak isteyeceğimden endişe etmiş olmalıydı.

Böyle bir şey asla olmayacaktı. Luck gibi Alonzo'nun da bunu anlamasının vakti gelmişti artık.

Buraya yalnızca eski bir dostu ziyarete geldiğimi kendime bir kez daha hatırlatarak lüks mekana adımımı attım. Alonzo'nun söyleyeceği veya teklif edeceği hiç bir iş beni aksine ikna edemezdi. Lucy ile kötülükleri ardımızda bırakıp güzel bir hayata adım atmıştık. Ve bunu kendi ellerimle asla mahvetmeyecektim.

Alonzo'nun işletmiş olduğu üç katlı kulüp, son on yılda, şehrin farklı yerlerinde açtığı diğer kulüplerin içinde en büyük ve en seçkin olanıydı.

Ana kat; yemek, içki ve canlı müzik servisi sunan yaklaşık iki yüz kişi kapasiteli bir restoran-bardı. Üst katta kumar oynama ruhsatıyla devamlı müdavimlerinin olduğu yasal bir kumarhane işletiyordu. Yasalar bu konuda pek esneklik göstermezdi ancak Alonzo'ya sağladığım sağlam şantaj malzemeleri sayesinde, artık ona bu rahatlığı sağlayacak güçlü tanıdıkları vardı. Buna rağmen zemin katta, yasa dışı kumara meraklı olanların -para ve seks karşılığı - hizmetine sunulmuş gizli bir sığınak mevcuttu.

Alonzo'nun her iki katta da ofisi olduğunu bildiğimden, hangisinde olduğunu öğrenebilmek için, güvenlik ekibinden iri bir adamın yanına yaklaştım.

Saçları kısa kesilmiş beyaz adam düzenlemelerle ilgili bazı konularda ekibinden bir kaç kişiye talimatlar veriyordu.

Mekanın diğer kartlarının faaliyete geçmesine daha zaman vardı. Fakat ana katta öğle yemeği için hazırlıklara çoktan başlanmış, bir kaç VIP müşteri, beyaz örtülü, yuvarlak masalardaki yerlerini almıştı.

Kulübe gelmeyeli uzun zaman olmuştu. Bu yüzden adamların değiştiğini görür görmez fark etmiştim. Sırtı bana dönük uzun boylu korumanın- ki görünüşe göre buranın şefi oydu- yanına yaklaşarak,

CEHENNEMDEN DÖNÜŞ (Araf Serisi-2)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin