9. Bölüm: Her Şey Yeni Başlıyor

68 20 210
                                    

Marie

Gözüme giren konfetileri engellemek amacıyla ellerimi kendime siper ederken kuvvetli alkışlar kulaklarımı uğuldatıyordu. Madam denilen kadın sahneden inip insanların arasında gezmeye başlamıştı. Herkesle selamlaşıyor gibiydi. O sırada kuvvetli bir yere çarpma sesi ve ufak çığlıklar duyuldu. Sol tarafıma döndüğümde Madam'ın soru sorduğu genç kız sarışın bir oğlanın üstüne devrilmiş gibi duruyordu. Sanırım bayılmıştı.

Oğlan tiksinir gibi onu üzerinden attı ve ayağa kalktı. Etraftaki birkaç kişi kızın başına toplandı. Kımıldanıp kızı daha iyi görmeye çalıştım ama çoktan etrafını sarmışlardı.

Saçları kontrolden çıkmış gibi görünen afro bir erkek ellerini çırpmaya başladı. Yanında bir kız daha duruyordu. "Hey! Herkes buraya bakabilir mi lütfen? Jason İlkay'ı kendine getirir misin?" deyip eliyle bayılan kızı işaret etti. İlkay, ne değişik bir isimdi. Nereliydi bu kız acaba?

Jason dediği siyah düz saçlı, mavi gözlü ve sağlam vücutlu gözüken kişi gelip İlkay'ın başına elini koyarken hala durduğum yerden kıpırdamamıştım. Kıza ne yapacağını merak ediyordum. Birkaç saniye içerisinde, ölü gibi baygın olan kız Jason'ın yardımıyla ayağa kalktı. Şimdi eliyle alnını ovuşturuyordu. Acı çektiğini gösteren buruşmuş yüzü dışında sapasağlam gözüküyordu. "Şanslıyız ki yeni bir Şifacımız daha var." deyip İlkay'ın omzunu sıktı Jason. En başta bize seslenen afro amerikan oğlan "Çok sevindim." dedi gülümseyerek.

"Şimdi lütfen dikkatinizi bana verebilir misin? Hepinize tekrardan hoşgeldiniz demek istiyorum. Benim adım Bryce. Bu da Charlotte. Biz sizi eğitmekle sorumlu olan kişileriz. 7 kişi olduğunuz için sizi iki gruba ayıracağız. Tüm sorunlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz ve sorularınız varsa eğer her zaman sorabilirsiniz." deyip beklentiyle etrafa baktı. Kimse konuşmuyordu. Biraz bekledikten sonra çilli, turunç bir oğlan konuştu "Güçlerimizi ne zaman öğreneceğiz?" pek bir hevesliydi.

Bryce gülümseyerek "Bence sen gücünün ne olduğunu çok iyi biliyorsun Conor." dedi. "Adımı nereden biliyorsun?" dedi sakin bir ifadeyle. "Hepinizi uzun süredir izliyoruz. Hakkınızdaki her şeyi biliyor olabiliriz." dedi tekrardan sırıtarak. Buradaki herkes gülümsemeye programlanmış gibiydiler. Rahatsız edici bir mutlulukları vardı.

"Mesela sen Conor, 22 yaşındasın ve İrlanda'da yaşıyorsun. Gücünün Saydamlık olduğunu biliyorsun, hatta çok az kontrol etmeye başladın. Buradaki bir kişi hariç, diğerleri başlangıç seviyesindeyken senin güçlerin orta seviyede. O diğer kişi de," gözleri grubu tarayıp benim üzerimde durdu.

"Marie. Senin güçlerin de orta seviyede. Uzun süredir bir Nesil grubunda aynı anda iki kişi orta seviye olmamıştı. Çok şanslıyız!" deyip göz kırptı. Başka biri "Orta seviye olunca ne oluyor?" diye sordu.

"Bunu da ben açıklayayım." dedi Charlotte. "Hepiniz Aşama'larınız başlamadan önce bir kere güçlerinizin ortaya çıktığı bir olay yaşadınız. Ancak Marie ve Conor daha sonra çok daha güçlü ve tehlikeli olabilecek birer olay daha yaşadılar. Zaten Yönetim de onları bulundukları zor durumlardan kurtardı. Onların ikinci bir olay yaşaması güçlerinin sizinkilerden daha fazla geliştiğini, yani orta seviye olduklarını gösteriyor. Bu da demek oluyor ki Marie ve Conor Yönetim ekibinde olacak. Madam'ın önündeki siyah üniformalı kişiler Yönetim ekibidir."

"Ve eklemek isterim ki," dedi Bryce, "Şimdi geri kalanlarınız başlangıç seviyesinde olsa bile zamanla kendinizi geliştirip seviyelerinizi ilerletebilirsiniz. Ama sadece Porselen Tarlası'na orta seviye gelenler Yönetim ekibine katılabilir."

"Yani evime gelip ev arkadaşımı ve beni bayıltan kadın ve yanındakilerden mi bahsediyorsunuz?!" dedim hiddetle. "Buraya berbat, Aşama dediğiniz o cehennemden geçip geliyorum ve sürpriz! Yanı başımda yine o sarı çiyan beliriyor. Bana üfleyip kafamı bulandırıyor ve puf! Kendimi kontrol edemiyorum!" önceki günün ve buraya gelir gelmez yaşadıklarımın siniri içimde iyice birikmişti.

NesilHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin