kapitola 5 - Imperius

2.3K 80 1
                                    

Byla jsem na cestě do Prasinek, spolu s Harrym, Ronem a Hermionou. Většinu času jsem však nevnímala o čem se baví, protože jsem neměla tušení, o čem to vůbec mluví. A to ne že bych nevnímala až do bodu, kdy by mi jejich slova naprosto přestávaly dávat smysl, ale protože se bavili o nějaké knize, o které mi samozřejmě nic neřekli. Jak jinak.

,, Tu knihu všude taháš, prakticky s ní spíš a ani jsi nezkusil zjistit, kdo je ten Princ dvojí krve?" zeptala se Hermiona pochybovačně. Moc jsem nechápala o co jde, ale nějak blíž jsem se nezajímala, jen jsem začala vnímat podstatu rozhovoru.

,, Neříkal jsem, že mě to nezajímá. A s tou knihou nespím." řekl Harry na obranu a Ron se uchechtl.

,, Je to pravda! Rád si před spaním popovídám, ale ty pořád čteš tu knížku. Už jsi jako Hermiona." řekl a všichni jsme se zasmáli. Hermiona a její četba je dokonce vyšší, než moje. Je pravda, že poslední dobou jsem knihovnu hodně zanedbávala.

,, Promiňte, ale o jaké knize to vlastně mluvíte? Něco mi tady uniká." přidala jsem se do rozhovoru konečně i já. Zvědavě jsem se začala vyptávat.

,, Je to učebnice lektvarů, kterou si Harry vypůjčil a ještě nevrátil. Pokud ji vůbec někdy vrátí, že Harry?" uchechtla se Hermiona a Harry protočil očima.

,, Ahá, tak díky tomuhle jsi se stal Křiklanovým favoritem. Během jedné hodiny jsi stoupl víš než já, která jsem byla na hodině o deset minut dříve. Sice omylem, ale byla" řekla jsem s úsměvem a všichni jsme se zasmáli.

,, Jo, slyšeli jsme, že jste s Malfoyem zkoumali nápoj lásky. Jako byste ho potřebovali.. " odfrkl si Ron a protočil očima. Hermiona ho sežehla pohledem a výchovně dloubla do žeber.

,, Jo, fakt vtipné Rone.." protočila jsem očima pro změnu já a modlila se, že z tématu mého a Dracového vztahu brzy sejde. Slova se ujala Hermiona, která mě naštěstí zachránila.

,, Každopádně... Byla jsem zvědavá. Tak jsem šla.."

,, Do knihovny" řekli kluci navzájem a skočili Hermioně do řeči. Trefili se, jak nečekané. Uchechtla jsem se.

,, A?" zeptal se Harry zvědavě a všichni jsme čekali, co za zajímavosti nám naše šprtka sdělí.

,, A nic. Nenašla jsem jedinou zmínku o princi dvojí krve." řekla Hermiona zklamaně a Harry si oddychl.

,,Tak vidíš, není co řešit" řekl Harry bezstarostně, čím nám naznačil, že tohle téma už dál nehodlá rozebírat. Napadlo mě se zeptat Snapa. Byl přece učitel lektvarů dlouho a s touhle učebnicí se už určitě někdy setkal. Možná by mi mohl dát nějaký typ na extrémně nadaného žáka.

Pokračovali jsme dál v cestě, když jsme viděli profesora Kratiknota a Křiklana, který šel před námi. Jen prohodili pár slov a profesor Kratiknot beze slov prošel kolem nás.

,, Chcete máslový ležák?" zeptal se Harry z ničeho nic. Souhlasili jsme, tak jsme se vydali do Prasinek do hospody U tří košťat.

~

,, Rone, sedni si ke mně" řekl Harry, tudíž stanovil zasedací pořádek. Já si sedla vedle Hermiony po její pravici, tudíž naproti Rona. Ten se nechápavě posadil vedle Harryho.

,, Něco k pití?" zeptal se číšník, či co to bylo a Hermiona mu sdělila naše objednávku. Čtyři máslové ležáky a do jejího trochu zázvoru. Fuj, nechápu, jak to může pít.

Všimla jsem si, že Harry opět nevnímá a dívá se někam za nás. Otočila jsem se, abych zjistila, co ho tak zaujalo. Byl tam Draco. Díval se k našemu stolu a když si všiml, že ho svým pohledem zkoumám taky, spěšně odešel nějakými dveřmi. To se mi až tak moc vyhýbá, nebo co to mělo znamenat?

slytherin mudblood 2 | draco malfoyजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें