kapitola 14 - Sectumsempra

1.7K 78 2
                                    

Seděla jsem u jídelního stolu ve velké síni a přehrabovala jsem se v jídle. Pozorovala jsem Levanduli, jak se přímo nasupeně dívá směrem k Ronaldovi a Hermioně. Ron si nic nepamatuje, pochopitelně a já naprosto netuším, jak to teď mezi sebou ti dva mají. Myslím, že ani jeden nic neví. A Ron nemá ani páru, že v podvědomí vlastně celou dobu chce Hermionu. No jo, kluci.. Někdy jsou dokonce horší jak holky.

Po chvíli jsem si všimla Draca, který šel uličkou mezi stoly, jak se najednou zastavil a díval se před sebe. Když jsem se tím směrem podívala, uviděla jsem Harryho vedle Katie Bellové. Následně Draco spěšně odešel ze síně, přičemž ho Harry následoval. Takhle jsem to nemohla nechat a samosebou jsem se hned vydala za nimi.

Plížila jsem se za Harrym, aby si mě nevšiml. Draco mířil do chlapeckých umýváren v patře a Harry mu byl v patách. Dracovy vzlyky jsem slyšela až na chodbu. Opřela jsem se o zeď a zavřela jsem oči. Měla jsem tam teď být s ním a ne aby se za ním hnal Harry. Upřímně z toho mám strach.

,, Vím, co jsi udělal, Malfoyi..utknul jsi jí, že jo?! " zeptal se výhrůžně Harry a vzlyky pominuly. Naopak teď po sobě začali metat kletby. Bylo jich jen pár, ale i přes to jsem měla strach. Už jsem chtěla vyjít z mého úkrytu, když vtom jsem uslyšela jednu z kleteb, kterou mě naučil Severus. Byla to kletba pro nepřátele, ne zrovna moc hezká...

'Sectumsempra!'

Vytřeštila jsem oči a vběhla do umývárny, kde jsem spatřila Draca, jak leží na zemi a na těle se mu dělá několik krvavých škrábanců. Ležel v kaluži krve a jeho bolestné nářky se ozývaly za zvuku tekoucí vody. Harry na něj hleděl v šoku.

,, Cos mu to udělal?! " strčila jsem do Harryho, abych mohla projít k Dracovi. Slzy se mi nahrnuly do očí a já si k němu okamžitě klekla a snažila se marně vzpomenout si na protikouzlo. Na nic jsem se nevzmohla. Dočista jsem panikařila a slzy se mi draly z očí jako vodopády. Měla jsem o něj neskutečný strach a taky neskutečný vztek na Harryho. Nedokázala jsem si představit, že bych teď měla o Draca přijít. Potřebuji ho. Propukla jsem v pláč.

V tu chvíli do umýváren vtrhl Snape a stoupl si k nám. Chvíli se na Harryho upřeně díval, ten pak ve spěchu odešel. Snape si klekl k Dracovi a začal kouzlit.

,, Běž odsud" přikázal mi, ale já se ani nehla.

,, Řekl jsem, ať zmizíš! " zvýšil na mě hlas. Já se pomalu zvedla a nasupeně se vydala z umýváren, přičemž jsem ještě věnovala poslední pohled mému Blonďáčkovi, doufajíc, že je v dobrých rukou.

Rázně jsem kráčela chodbou, s připravenou hůlkou, mokrými tvářemi od slz a v hábitu od krve a vody a doslova jsem vběhla, zároveň s nějakými prváky, do nebelvírské společenské místnosti. Zamířila jsem si to rovnou do Harryho a Ronova pokoje.

Když jsem vešla, stálo tam více lidí. To mě ale nezajímalo a já na něj okamžitě namířila.

,, Co tě to krucinál napadlo?! Chtěl jsi ho zabít?!" zakřičela jsem na něj, ale v tu chvíli mi hůlka vypadla z rukou a já se svezla na zem v pláči. Hermiona šla hned za mnou a objala mě okolo ramen.

,, Víš vůbec, jak nebezpečné kouzlo to je?! Kde jsi ho vůbec vzal?!" pokračovala jsem. Harry nic neříkal, jen nervózně polkl a zrak mu padl na jakousi učebnici ležící před ním.

Nechápavě jsem svraštila obočí. Ginny promluvila.

,, Je na čase se jí zbavit.."

,, No to bych řekla.. V životě už to zaklínadlo nepoužívej. Nebýt Snapa, Draco mohl umřít, a já bych ti to nikdy, opakuji, nikdy v životě neodpustila." řekla jsem nakonec a odešla jsem z nebelvírské koleje. Pak jsem si to razila přímo na ošetřovnu.

slytherin mudblood 2 | draco malfoyKde žijí příběhy. Začni objevovat