kapitola 19 - Severusi, prosím

1.3K 80 11
                                    

Pohled Charlie

,, Dobrý večer, Draco. Co tě sem přivádí v tak krásný jarní večer?" uslyšela jsem hlas Brumbála a s Harrym jsme se na sebe podívali. Už už jsem chtěla vylézt z úkrytu, když mě Harry chytil za ruku a naznačil mi, ať jsem potichu.

,, Kdo je tu ještě? Slyšel jsem hlasy!" zeptal se Draco a namířil na profesora hůlku. Ne, Draco, ne.. Prosím..

,, Často mluvím sám k sobě. Velmi mi to pomáhá. Také sám sobě něco šeptáš?" zeptal se Brumbál Draca a já ho pozorovala, stejně jako Harry, který ale narozdíl ode mě byl překvapený. Draco byl tak... vystrašený. Ruka se mu třásla a hlas také. Poznala jsem to. Tak moc se bál. Ale neměl na výběr...
,, Draco.. Ty přece nejsi žádný vrah.. " řekl Brumbál a já spustila první slzu. Je to tady. Zlo je tady... A nikdo s tím nemůže nic dělat...

,, Jak víte co jsem?! To by vás šokovalo..." řekl na oko sebevědomě a já polkla. Nemohla jsem se soustředit ani na vlastní dýchání. Slzy se mi po tvářích hnaly proudem a ignorujíc Harryho soucitný a zároveň nechápavý pohled jsem se dívala přímo na Draca.

,,Že jsi očaroval Katie Bell a doufal, že mi přinese ten náhrdelník? Že jsi vyměnil láhev medoviny za tu, v níž byl jed? Promiň Draco, byly to ubohé pokusy" konstatoval Brumbál a Harry se dál snažil dostat k těm dvoum blíž, proto jsem ho následovala.
,, Ty jsi do nich doopravdy nevložil srdce!" dokončil svou myšlenku Brumbál a já se musela v duchu uchechtnout. Pochybuju, že by si Draco užíval něčí vraždu..

,,On mi věří.. Vybral si mě!" řekl Draco a vyhrnul si rukáv, aby mohl Brumbálovy ukázat své tetování. Bolestně jsem přivřela oči, nemohla jsem se na to dívat. Harry zalapal po dechu.

,, V tom případě ti to usnadním.." řekl Brumbál a zvedl ruce do vzduchu. Draco ho ihned odzbrojil a profesorova hůlka letěla několik metrů od něj. Draco neměl daleko do pláče. Tak moc jsem za ním chtěla jít. Tak moc jsem si ho chtěla přitáhnout do objetí a uklidnit ho. Tak moc jsem chtěla, aby tohle nemusel udělat.. Sakra, proč je život tak nefér?! Proč mu nikdo k sakru nedal na výběr?!

,, Výborně, výborně.. " říkal Brumbál, což ničemu nepomáhalo. Najednou se ozvala rána. Smrtijedi..

,, Je tu snad.. Ještě někdo?" zeptal se Brumbál s obavami. Dracův pohled mluvil za vše.
,, Jak? " zeptal se jen Brumbál.

,, Rozplývavá skříň v komnatě nejvyšší potřeby. Opravil jsem ji.. " řekl Draco na oko pyšně.

,, Nech mě hádat - má někde sestru? Dvojče.. " hádal Brumbál, hádal správně. Draco mu dal za pravdu.

,, U Borgina & Burekse. Vytvářejí průchod." objasnil Draco a já šla za Harrym, jelikož se pořád pohyboval tam a zpátky.

,, Geniální.." uznal Brumbál.
,, Draco, kdysi jsem znal chlapce, který se ve všem rozhodoval nesprávně.. " slzy mi opět vytryskly z očí a já musela násilím zadržovat vzklyky.
,, Dovol, abych ti pomohl.. " nabídl Brumbál.

,, Nechci vaši pomoc! Nechápete to?! Musím to udělat. Musím vás zabít.. Jinak on zabije mě.. " řekl Draco a já už neudržela vzklyk. Šel slyšet přes celou věž a Dracův pohled se okamžitě stočil na mě, podíval se mi přímo do očí.

,, C-Charlie, c-co tu děláš?.. Tady nemůžeš.. " nestihl ani doříct větu, když na věž vtrhli Smrtijedi, v čele s Bellatrix Lastrenge.

,, Vida.. Podívejme, kdo tu je.." řekla ona známá smrtijedka, když spatřila Brumbála. ,,Dobrá práce, Draco.. " pochválila Bellatrix Draca. Viděla jsem, jak se zachvěl. Zrak mu na vteřinu zklouzl přímo do mých očí, hned se ale vrátil zpět na Brumbála. Nikdo mě nemohl vidět se tu schovávat, ani Harryho.

,, Dobrý večer, Bellatrix.. Nemyslíš, že bys nás měla představit?" zeptal se Brumbál a Bellatrix se hrozivě usmála. Tak, jak to umí jen ona - šíleně.

,, Ráda bych, Albusi. Bohužel máme moc málo času.." odpověděla a otočila se na Draca. ,, Udělej to!" pobízela ho. Přivřela jsem oči a zhluboka se nadechla. Srdce mi bylo jako ještě nikdy a Harry, který neustále pochodoval tam a zpátky tomu vůbec nepomáhal.

,,Nemá na to žaludek, tak, jako jeho otec. Zkoncuju to s ním po svém" promluvil pro mě neznámý hlas a já se modlila, ať se tak stane. Ať se Draco dostane z té pozice, která nemá východisko. Ať ho někdo proboha zachrání, protože já netuším, co mám dělat.

,, Ne!" odporovala Bellatrix ,,Pán zla poručil, že to musí udělat on" připomněla mu. ,, To je tvoje chvíle.. Udělej to.. Tak dělej, Draco! Dělej!" pobízela Bellatrix Draca dál.

Uslyšela jsem kroky a všimla jsem si, že někdo přichází. Snape. Mířil na nás hůlkou a přes pusu si dal prst na znak, že máme zůstat potichu. Nevěděla jsem, co si o tom myslet. Jde pomoct Brumbálovi, nebo snad stojí na straně Pána zla?

,, Ne.. " vešel do středu dění Snape a my s Harrym skoro nedýchali. Brumbál se na nás podíval. Nebyl to ale úlevný pohled, to nikoliv. Bylo to jakoby nám chtěl říct, ať jdeme pryč. Utečeme. Jako by se chtěl.. Rozloučit.

,, Severusi.." promluvil náš ředitel ke svému příteli. ,, Prosím.."

,, Avada Kedavra!"

slytherin mudblood 2 | draco malfoyWhere stories live. Discover now