~38

2.2K 166 34
                                    

<<Σταμάτα να διορθώνεις συνέχεια το φόρεμά σου>> φωνάζει η θεία μου και μουγκρίζω εκνευρισμένη.

<<Είναι ανάγκη να φορέσω αυτό το άθλιο φόρεμα;>> τη ρωτάω για πέμπτη φορά καθώς προσπαθεί να δέσει ξανά τα κορδονάκια από τις τιράντες. Κοιτιέμαι στον καθρέφτη και το μόνο που βλέπω είναι ένα κίτρινο φόρεμα να με φοράει.

Παίζει να είναι πιο κίτρινο και από τον ήλιο. Όσο περισσότερο το κοιτάζω τόσο περισσότερο τυφλώνομαι.

<<Δεν υπήρχε περίπτωση να σε αφήσω να φορέσεις εκείνο το, ο Θεός να το κάνει, φόρεμα που έβγαλες εσύ>> μου κάνει παρατήρηση και ρολάρω τα μάτια μου.

Μια χαρά ήταν το φόρεμα, ίσως λίγο πιο κοντό από όσο θα έπρεπε, αλλά κατά τα άλλα μια χαρά.

<<Ενώ αυτό είναι τέλειο>> ειρωνεύομαι. <<Ρε θεία αν εμφανιστώ έτσι εκεί θα αρχίσει να γελάει ακόμη και ο παπάς>> παραπονιέμαι και χτυπιέμαι. Έτσι δεν πάω εγώ, ο κόσμος να χαλάσει.

<<Αμάν, με έπριξες>> σφίγγει λίγο παραπάνω τον κόμπο επίτηδες και πετάγομαι. <<Τι ακριβώς δεν σου αρέσει;>> με κοιτάζει απο μακριά υπερήφανη.

<<Θες να τα πάρω με αλφαβητική σειρά;>>

<<Θέλω να σταματήσεις να μιλάς και να φορέσεις τις γόβες που σου έφερα>> μου τις δείχνει στην άκρη του τραπεζιού. Τουλάχιστον αυτές είναι μπεζ και όχι κανένα τιρκουάζ, όπως ακριβώς περίμενα. <<Αυτό το φόρεμα είναι οικογενειακό κειμήλιο>> μου λέει όσο με βλέπει να προσπαθώ να φορέσω τα τακούνια. <<Πίστεψέ με,η μαμά σου αν σε δει μέσα σε αυτό, το συγκεκριμένο φόρεμα, θα τρελαθεί από τη χαρά της>> μου κλείνει το μάτι και σηκώνομαι όρθια επιτέλους έτοιμη. <<Είσαι πανέμορφη>> με φτύνει και βάζω τα χέρια μπροστά στο πρόσωπό μου ως άμυνα κατά των σταγονιδίων.

<<Εσυ θα ετοιμαστείς; Τι λέει;>> ρωτάω με σταυρωμένα χέρια και σαν το ροντ ράντερ τρέχει μέσα στο δωμάτιό της.

<<Σε 4 λεπτά είμαι έτοιμη>> φωνάζει και ξαναμουγκρίζω.

Πηγαίνω προς τον καναπέ για να πάρω το κινητό μου αλλά ασυναίσθητα σταματάω μπροστά στον καθρέφτη και κοιτάζω την αντανάκλασή μου.

Όταν λένε ότι τα τακούνια αλλάζουν ολόκληρο το ντύσιμο, μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν.

Πριν, που ήμουν ξυπόλητη, έμοιαζα ξεκάθαρα με κοριτσάκι που προσπάθησε να ντυθεί ήλιος στις απόκριες. Τώρα με τα τακούνια ψιλοφέρνω σε γυναίκα που φόρεσε κίτρινο φόρεμα γιατί όλα τα υπόλοιπα ήταν στα άπλυτα.

Daddy ✔️[Book 1]Where stories live. Discover now