CAPITOLUL 15: Cât de nepotrivită e căsătoria între două inimi mute?

2.5K 293 51
                                    

Dacre refuzase orice ajutor medical pentru Cora înafara celui pe care doctorul său i-l oferi. Distanța dintre Londra șii Hillhore era cu adevărat mică, astfel încât bătrânului nu îi luă mult să ajungă și să o consulte pe femeie. Izolată în propriul dormitor, după ce medicul îl dăduse pe marchiz afară, Cora rămăsese întinsă pe pat, încercând să se relaxeze și să nu ia în calcul posibilitatea de a pierde copilul. Deși acesta era motivul principal pentru care scrâșnea din dinți atunci când auzea vorbindu-se despre nunta ei cu vicontele West, dorea ca el să existe, entitatea aceasta concepută dintr-o prostie, din prea multă pasiune. Mormăielile medicului, plescăitul său regulat o alarmau, până ce își strânse uneltele, îi lăsă o sticluță cu o licoare care avea un gust îngrozitor și o sfătui să evite orice activitate solicitantă până la următoarea lui vizită.

După mai multe minute, bărbatul ieși, închizând ușa în urma sa. De cealaltă parte a camerei, atât Dacre, cât și Albert și Mary Bowman se învârteau înnebuniți, în timp ce Holly, în scaunul ei mobil, încerca să se concentreze pe cusut. Adevărul era că o singură persoană din holul care se aglomerase considerabil știa de sarcina Corei, două de aventura celor doi, iar unul ascundea secrete pe care ceilalți trei nu aveau să le cunoască decât mai târziu, dar inevitabil, acum că uniunea cu West nu avea să se întâmple.

— Ați făcut bine că ați apelat la mine, Excelență, oftă bătrânul doctor. Apoi, privind la cele patru perechi de ochi care se îndreptară asupra lui, alese să se adrese totuși bărbatului care îi asigura venitul. Am înțeles că a căzut.

— Doamne ferește!, icni Mary Bowman, care era străină de tot ce se întâmpla cu protejata ei și care se temea acum cel mai tare pentru slujba sa.

Doctorul o privi pe sub sprâncene:

— Ei bine, continuă acesta, căzăturile sunt periculoase pentru femeile însărcinate și... – începu astfel o întreagă excplicație cu privire la modul în care o căzătură putea declanșa atât probleme în timpul sarcinii, cât și în momentul nașterii.

Dacre privise cum Albert își strânge pumnii și îl privește pe sub ochi, nervos, ascultând parțial toate cele spuse. Aveau ei doi altele de împărțit. Dar, nu avea rost să îi explice acum ceva, din cauza doamnelor.

— Sper că spun bine că fata nu va mai purta un corset atât de strâns în următoarele luni..., fu rândul ca femeile să fie privite cu luare-aminte. Holly oftă, fiind adevărat faptul că ar fi trebuit să fie mai atentă la fiica ei care devenise femeie chiar sub ochii lor. Pe de cealaltă parte, Mary Bowman se înroșise îngrozitor la față. Ea ordonase ca respectivul corset să fie strâns mai tare, să îi evidențieze talia frumoasă.

— Domnule doctor, începu aceasta, pregătită parcă să îngenuncheze, nu știam că...

— Bine, bine..., doctorul oftă în fața acestor neglijențe, întrerupând din nou explicația pe care Mary Bowman i-o oferea, de fapt, lui Albert, cel care nu voia să audă o vorbă de la însoțitoare de data aceasta.

Abia după ce medicul îl asigură că fata nu pierduse sarcina, dar că trebuia să aibă grijă până la următoarea lui vizită, peste câteva săptămâni, Dacre dori să îi explice prietenului său totul. Acesta se îndepărtase ca o furtună, trecând prin salonul în care fusese poftit Kit și invitându-l pe contele Mirchal în biroul său pentru a oferi explicațiile acuzațiilor de mai devreme. La urma urmei, reputația tuturor avea să fie chestionată în ziarele de scandal de la Londra, în următoarele săptămâni, iar el, Albert, trebuia să lupte cu orice armă posibilă, fie și cu tehnica șantajului, pentru a-l reduce pe viconte la tăcere. Lordul West se retrăsese la hanul care îl cazase și până atunci și era clar că nu voia să aibă loc o confruntare acum, înnebunit de furie. De aceea, atât Dacre, cât și Albert își doreau să fie cu câțiva pași înaintea acestuia, motiv pentru care marchizul era nerăbdător să afle detaliile unei vești atât de controversate. În sinea lui se ruga să fie totul adevărat, probabil, astfel încât Cora să nu fie obligată să se căsătorească, iar lordul West să fie ruinat odată pentru totdeauna.

Departe de a fi predestinațiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum