Rememorările noastre

66 3 1
                                    

                  Autor: Signifies00229

Critic: Neobservata

Titlul: Pot spune că am rămas plăcut surprinsă. Sincer, am căutat și nu am întâlnit până acum vreo carte numită astfel. E ceva nou și de impact. Mă duce cu gândul la trecut, la o vreme de mult uitată. Se pliază la fix cu acțiunea lucrării tale. Deci, aici ai punctat bine!

Coperta: Nu-s genul care judecă o carte, după copertă și nu acordă atenție conținutului, dar coperta ta nu este una pe gustul meu. Nu-mi place fontul e prea bătător la ochi, iar imaginea este una drăguță, dar nu ceea ce ai tu nevoie. Îți trebuie ceva reprezentativ lucrării tale. Am observat că acțiunea se desfășoară în trecutul Ameliei, iar ea le povestește nepoților despre tinerețea sa, de aici presupun că de aici vine și titlul. De exemplu, pe mine mă duce cu gândul la o bătrânică și un bătrânel, ce-și petrec restul vieții la focul sobei. Asta ar trebui să fie pe coperta ta, în plus e în ton cu povestea. Avem un cover-shop pe pagina noastră dacă te interesează.

Descrierea: În primul rând, ai grijă mare la diacritice! Sunt foarte importante, iar tu ori din neștiință ori din neatenție nu le pui. Lipsa acestora încurcă cititorul, iar în descriere acestea lipsesc cu desăvârșire. "Rememorările noastre - 2 cuvinte..."
sau "Rememorările noastre: două cuvinte..." Presupun că a doua variantă este mai convenabilă. Cred că nu este necesar, să-ți explic de ce am pus două puncte în loc de linie de pauză și "2" scris cu litere. Îți poți da seama de greșeală. Acum, vorbim despre ce ne comunică descrierea ta. Nu este una lungă și plictisitoare, ci una scurtă plină de informații specifice povestirii tale. Atrage atenția și îți administrează o doză de mister. Și, vorbind, iar despre greșeli nu-mi place faptul că ai Emoji în descriere. Puteai să pui ghilimele, în locul romburilor alea două. O să-ți arăt încă o greșeală pe care ai făcut-o din descriere: "Și zbori în stomacul meu..." Nu sună prea bine, nu-i așa? Îți propun să înlocuiești cu altceva ce sună mai real. Și folosești cratima în locul liniei de dialog. Iar o greșeală, pe care o poți corecta.

Conținut: Aici nu prea am ce comenta. Sincer, ideea ta este una puțin ciudată, dar e specială și nu prea întâlnită. M-ai uimit ca să spun așa. Trebuie să ai destul curaj, pentru a aborda o poveste de dragoste din trecutul unei femei trecute de prima tinerețe. Personajele tale inspiră inocență. Simon pare genul ăla badboy, dar este un băiat delicat și sufletist. Amelia chiar dacă l-a descris drept un năzdrăvan și un nebunatic, s-a înșelat amarnic în privința lui. Simon îmi inspiră un băiat cuminte, jucăuș și da, este și un pic nebunatic. Amelia e genul ăla de fată cuminte și calculată. Ei doi sunt puțin diferiți, dar observ că au în comun dansul, iar atracția dintre ei este inconfundabilă. Ai personaje frumoase, sincere, reale. Ai un vocabular vast, iar asta este o calitate a unui scriitor la început de drum. Deși, ai și unele greșeli și aici. Nu folosești linia de dialog, ci cratima, dar poți îndrepta greșeala asta. Virgulele și punctul te pun în dificultate. Haide, să te lămuresc în unele privințe. E cuvânt, virgulă, apoi spațiu. Întotdeauna este cuvânt punct, nu cuvânt, spatiu, punct. Nu ai alineate. Uneori Wattpad-ul își face de cap și le șterge. Înțeleg chestia asta și e frustrantă, dar poți oricând să te corectezi. Nu am găsit greșeli gramaticale sau de exprimare și asta e tot un punct în plus ție cât și lucrări tale.

Nota: 9/10

Sfaturi: Rezolvă problema cu diacriticele. Atenție mare la linia de dialog, virgula, punctul și alineatele. Și îmbunătățește descrierea în unele locuri.

În concluzie: Ai o carte bună și mult talent. Ai greșeli, dar e ceva omenesc și te poți corecta în timp. Îți doresc mult succes în continuare și sper să ajungi unde îți dorești cu lucrarea ta.

Plata: follow permanent grupului nostru și profilului meu.

CriticiWhere stories live. Discover now