Rătăcind prin întuneric

38 2 2
                                    

Titlu: Rătăcind prin întuneric

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

Titlu: Rătăcind prin întuneric

Autorul: ancaramona19

Categorie: Dragoste

Critică realizată de: Artemis14010

Critică realizată de: Artemis14010

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

COPERTĂ

        O să încep cu coperta, deoarece ea este prima care îți ia ochii când vine vorba de o carte.
Îmi place cum este editată. Nu este nici prea încărcată, dar are destule elemente cât să iasă în evidență. Fontul folosit este, la fel, unul foarte bun, care se citeşte cu uşurință şi la care nu eşti nevoit să te aproprii de ecran pentru a-l înțelege.

          Tot la acest capitol, o să spun ca îmi plac cărțile care au un subtitlu sau care, în cazul tău, au un citat din carte. Nimic de reproşat aici, felicitări talentatei noastre yoonymi!^^

TITLU

        Este unic, nu unul clişeic. M-ai făcut curioasă să văd care este legătura între acesta şi carte. Oare personajul principal este rătăcit, în adevăratul sens al cuvântului, sau trebuie doar să se regăsească, pe el şi persoana iubită( poate)?!

DESCRIERE

         Consider că nu este necesar să inserezi descrierea şi în cartea propriu-zisă. Un cititor îți citeşte cartea din cauză că a fost atras de descriere, adică să mă fac mai înțeleasă, deja o cunoaşte, nu trebuie să o mai citească încă odată.

        Acum, să vorbim despre ea în adevăratul sens al cuvântului.
Ca estetică, primeşti punctaj maxim. Ai alineate si paragrafele sunt spațiate, deci nu pare prea încărcată.

         Îmi place foarte mult că ai pus acel citat de Burke, trebuie să recunosc, autorii care folosesc citate, indiferent dacă le pun pe copertă, descriere, etc, îmi ajung la inimă.

        Descrierea, ca text, este foarte bună. Este frumos realizată, nararea de asemenea foarte bună. Totodată, îmi place cum ai sfârşit cu aceea concluzie ("O poveste despre iubire, pierdere..."). Cititorul va ştii cu exactitate dacă este o carte potrivită pentru el şi pentru stilul lui.

         Nu o să mă leg de distribuție, fiindcă treaba mea este să fiu cât mai obiectivă. Eu sunt pe modul că cititorul îşi imaginează fiecare personaj cum doreşte, însă sunt şi mulți alții care adoră distribuția.

PROLOG

         O să încep cu estetica, cu toate că o să am un paragraf rezervat doar acesteia. Foloseşti foarte corect semnele de punctuație, în special virgulița unde de obicei cam sunt probleme, ai şi linia de dialog, totul bine. Ce am să precizez aici este că ai decât la un paragraf alineat. De obicei recomand ca scriitorii să aibă alineate pentru a se citi mai uşor, însă eu personal nu am neapărat o problemă cu asta.

       Prologul în sine îmi place foarte mult. Mi-am dat seama încă din descrierea cărții că ai un mod de a nara foarte frumos. Ai suspans în el, ai figuri de stil, acele propoziții eliptice... un deliciu! Foarte bine realizat. Trebuie să recunosc, dacă aş fi dat peste cartea ta şi aş fi citit prologul, implicit şi descrierea aş fi pus-o în bibliotecă. Mai ales ca nu prea întâlnesc pe aceasta platformă cărți care au acțiunea relatată în timpul unui... război aş putea zice?! Cel puțin, feeling-ul ăsta l-am avut.

CONȚINUT

        O să încep cu cuprinsul. Îmi place că nu spui decât capitolul unu, capitolul doi şi aşa mai departe, ci pui ceva ce se potriveşte cu tematica respectivă. Creează suspans şi cititorul se va întreba (de exemplu) " Ce o fi vrut să zică cu Când am văzut-o prima dată?!" Eu, cel puțin, aşa gândesc.

        La fel ca la prolog, ai câteva pasaje unde ai alineate şi unele unde nu ai. Ar trebui să te hotărăşti^^

        Acum, dacă prologul am crezut că este bun, atunci trebuie să-ți spun că şi celelalte capitole sunt pe măsură. Felul în care descrii, cum le închei pe majoritatea în suspans, foarte frumos. M-ai făcut într-adevăr curioasă,prin modul tău de a scrie, de relația dintre cei doi. Nu o să scriu prea multe despre asta pentru a nu da ceva spoilere pentru cei care vor citi critica^^

GRAMATICĂ
       
        Nu am găsit cuvinte scrise greşit sau repetări care să strice lectura, aşa că aici nu prea am ce comenta.

ESTETICĂ

        Din păcate alternarea pasajelor care au alineate cu cele care nu au, nu este foarte plăcută. Încearcă să pui la toate alineate, cu toate că ştiu ce probleme face Wattpadul^^

ETICHETE

        Sunt foarte bine alese şi au legătură cu plot-ul. Am ținut sa am şi acest pasaj, întrucât mulți scriitori folosesc etichete care nu au nicio legătură cu cartea şi le pun doar pentru a intra în mai multe clasamente.

NOTA FINALĂ

        O să-ți acord 9,5/10. Ți-am scăzut doar din cauza esteticii şi anume alineatele. Felicitări! Ai o carte foarte bună şi sper ca numărul de vizualizări, like-uri şi comentarii să crească înzecit!

PLATĂ

→Follow permanent mie şi grupului
→Voturi la cartea mea Malach🖤

Cu drag,
         Echipa

Cu drag,          Echipa

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.
CriticiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum