Amintiri din Shawano

45 2 0
                                    

    În primul rând, vreau să îți mulțumesc că m-ai ales drept critic, aylinprakov !

    Titlu: mă duce cu gândul la locul acțiunii, iar numele ,, Shawano" este inedit.

     Coperta: Îmi place atât fontul, cât și backgroundul . 

    Descrierea: Deși este cam scurtă, îți dă o idee despre ce se va întâmpla în carte, dar mi-ar fi plăcut să vorbești mai mult despre ,,sclavia" Larei, dar și despre bărbatul misterios. Este acesta salvatorul ei  sau asupritorul? Eu aș fi dezvoltat ideea, căci ai insistat prea mult pe viața sa de acasă și prea puțin pe cea din America.

    Acțiunea: Prologul î ți creează o idee despre viața Larei și la ce este ea supusă. Am înțeles că Elijah este ,, torționarul" său, dar ceea ce nu mi se pare veridic este dacă tatăl ei e guvernator, de ce are nevoie de bani? Simt aici prezența unor lucruri ilegale. Cred că ea este un fel de curier sau ceva pentru treburile sale murdare.
     Primul capitol m-a emoționat până la lacrimi. Mi-a plăcut iubirea dintre părinții Larei, dar am plâns când mama sa a murit. Ceea ce m-a deranjat a fost lejeritatea cu care tatăl său și-a refăcut viața. Dacă și-a adorat așa de mult soția, cum de s-a îndrăgostit așa de repede de altcineva?
     Mama vitregă mi se pare o scorpie, dar eu aș fi insistat pe caracterul său. S-a căsătorit pentru bani sau din iubire? Nu ai specificat. Inclin spre prima variantă.  În capitolul doi, am întâlnit o discordanță. Ai spus despre Lara că este foarte inteligentă, dar ai făcut-o foarte credulă. Cele două nu se potrivesc. Întâlnirea de la metrou mi s-a părut un indiciu, dar nu știu sigur dacă asta e.

     Ceea ce m-am deranjat a fost că ai sărit  din anul doi de facultate direct în anul patru. Eu aș fi marcat această trecere printr-un spațiu liber sau chiar să precizezi ,,peste doi ani". 

     Relația dintre Lara și Elijah mi se pare una toxică. Deși ai descris-o că fiind o poveste clasică se dragoste, am o presimțire. Cred că acel Elijah de la prolog și acesta sunt unul și același. Concursul a fost doar un motiv pentru a intra în vorbă cu ea, iar furtul este din cauza sa.

     Mi se pare că Elijah de folosește de Lara, și chiar profită de naivitatea sa. Acel pachet, mai mult ca sigur, conține ceva ilegal, poate chiar droguri.

       Ai niște problemuțe cu timpurile verbale. Ai început cu prezentul , apoi te-ai dus pe trecut. Încearcă să menții povestea la un singur timp. De asemenea, am observat niște probleme de tastare, dar care se pot rezolva ușor. Greșeli gramaticale nu prea ai.

    Concluzie: Cartea are mare potențial, iar firul narativ merge de la sine. M-ai făcut foarte curioasă să aflu cine e acel bărbat misterios.

Sfaturi:
—>ai multe greșeli de tastare, diacritice lipsă și multe virgule în plus, așa că ar fi bine să citești de mai multe ori capitolul până să îl postezi.

—>cel puțin, atunci cand femeia a murit și o născuse pe cea mică, mi s-a părut puțin cam bruscă toată treaba. Așa că sfatul meu este să adaugi mai multă descriere în acel paragraf.

—>te încurci mult la timpuri și scrii prezentul la trecut, astea se pot remedia în timp, dar sa fii mult mai atentă 🤗

     Notă: 9

     Plată: follow permanent mie și grupului, plus o părere de 5-10 rânduri la cartea mea ,, City of death". Pentru că o altă persoană se ocupă de sfaturi, un follow ar fi de ajuns.(andree707)
 
Cu drag,
        Echipa WattAngels.
        -131518a Luoana


CriticiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum