Č T V R T Á

257 14 2
                                    

Pohled Daphne (-_-)

Kouzelné formule byly nuda. Vlastně jsme jen cosi opisovali. Pak následovalo přeměňování a péče o kouzelné tvory.

Na přeměňování nám McGonnagalka jen vykládala o zvěromázích. A při péči o kouzelné tvory jsme se vydali do lesa, a Hagrid nám ukázal testráli. Pak jsme se s Phoebe vydaly na oběd. K obědu jsem si dala krupicovou kaši s kakaem. ,,Pojď musíme za tím Snapem" popohnala mě Phoebe, když jsem si chtěla přidat. Smutně jsem zakňourala, a břicho souhlasně zakručelo. Měla jsem ještě hlad, a nikdo mě nebude chtít rozdělit s jídlem! Rozhodně jsem s vykroutila z jejího sevření, a rozběhla se alespoň pro topinku. Dala jsem si jí do pusy, ale Phoe mě chytla za ruce a táhla pryč. Takže mě táhla po chodbách s topinkou zaraženou v puse. ,,Chochkej" žvatlala jsem na ní, když mi topinka začala padat na špinavou podlahu. Divně se po mně podívala, ale ruce mi pustila. Já jsem si kus topinky ukousla, a spokojeně jsem se vydala dál do hlubin sklepení. Kecám, kabinet má celkem na začátku. Zaklepala jsem na dveře a chvilku počkala. Nic. Tak jsem zaklepala znovu a silněji. Stále nic. Tak jsem do nich pořádně zabušila a znovu nic. ,,To mi chceš říct, že jsi mě sem táhla takhle brzo, abychom zjistily že tu vlastně není" podívala jsem se na ní. ,,Neboj, určitě hned příjde!" mávla rukou a sedla si na zem. Netrpělivě jsem podupávala nohou.

,,Tak kde je?" rozčilovala jsem se po dalších deseti minutách. ,,Přímo za vámi, slečno. Takže pokud byste dovolila, rád bych se dostal do svého kabinetu" odsunul mě stranou. Uraženě jsem na něj pohlédla. Otevřel dveře a vpustil nás dovnitř.

,,Pamatujete jak jste skákala z té Astronomické věže?" zeptal se a Phoebe se na mě překvapeně podívala. ,,To protože jsem si chtěla přezkoušet moje schopnosti" pokrčila jsem rameny. ,,Schopnosti?" podivně se na mě podívala. ,,Umím mluvím hadí řečí a ovládat vzduch." pokrčila jsem rameny. ,,Minulí rok jsem se ještě uměla zneviditelnit, ale to už zkončilo" pověděla jsem stručně. ,,To je ono!" vykřikl Snape. ,,Ehm co?" nechápala jsem. ,,Když jste mi řekla že je slečna Laireová vaše sestra, vzpomněl jsem si na vaše schopnosti. Když je to vaše sestra, neměla by také nějaké mít?" uhodil hřebíček na hlavičku. ,,No můžeme rovnou vyzkoušet jednu věc. ,,Rozumíš mi?" zeptala jsem se jí hadím jazykem. ,,Jasně, proč by ne?" odpověděla taky hadím jazykem. ,,Protože jsem na tebe mluvila hadím jazykem" mrkla jsem na ní. Mluvila jsem už normálně. ,,C-cože?" vykulila oči. ,,Je to tak, nerozuměl jsem ani slovo" kývl Snape. ,,Takže já ovládám hadí jazyk?!" vyjekla. ,,Jo" kývla jsem. ,,To ale není nic překvapivého" mávla jsem rukou. ,,Myslíš že taky ovládám nějaký živel?" zajímala se sestra. ,,Nevím, je to možné ale asi už by se to projevilo" založila jsem si ruce. ,,Vy ste nás sem zavolal jen kvůli tomu že jste chtěl vědět jestli má taky schopnosti?" zeptala jsem se ho. ,,Ano, docela dost by to pomohlo v boji" zakýval. Viděla jsem jak Phoebe sklesla. ,,Vy nejste věrný Voldemortovy, že?" zajímala jsem se. ,,Vskutku. Sama jste mě viděla na Grummauldovo náměstí" kývl. ,,Takže vy vlastně jen donášíte Brumbálovy?" rejpala jsem dál. Povzdechly si. ,,Očividně" zasyčel. ,,A ehm víte o tom úkolu?" zeptala jsem se. ,,Samozřejmě. KDyž vás tam mám dopravit" protočil oči. Očividně jsem ho už začala štvát. ,,Fajn. Večer sem příjdeme, a pak nás přemístíte" poručila jsem. ,,Jste si jistá?" zamračil se. ,,Jo, nechci aby se Phoebe něco stalo" úplně jsme ignorovali fakt, že je hned vedle nás. ,,No já už musím, chci si napsat ještě úkoli. Naschle" vycouvala spěšně z místnosti. Ano, věděla o tom co cítím k Severusovy. ,,Merline" zašeptala jsem. Asi jí zabiju. Znervózněla jsem. Dokud tady byla Phoebe, tak jsem byla v pořádku. Ale když jsme tu byli úplně sami. Severus se ke mě přiblížil. Chytil mě za tváře, a políbil. Překvapená jeho činem, jsem mu polibky opácela, a vmíchala mu ruce do vlasů. Ruce z tváří přemístil na můj pas, a přitáhl si mě blíž.... S polibky pokračoval a při tom mě vedl k postely......

Ehm....
Jakože ale už to nějakou tu "akci" potřebovalo. Je to už druhá knížka, takže co! No dneska tak trochu nemám co psát už sem takže. Čus!

_Sealin_

Potions Teacher IIWhere stories live. Discover now