J E D E N Á C T Á

228 10 6
                                    

Pohled Daphne

Uběhlo pár dnů, a zítra měla Phoebe narozeniny. Já a Draco jsme jí v Komnatě Nejvyšší Potřeby připravovali menší oslavu. Jediný kdo tam příjde budu já, Draco a Blaise. S triem se stále nebavíme. Já jsem omylem málem přizabila Weasleyho, kvůli tomu že všude rozkecal že chodím se Severusem. Takže už to ví úplně všichni. A to je další z důvodů proč se s námi trio nebaví. Od Siriuse a Remuse mi dokonce přišel dopis. A byli, mírně řečeno, naštvaní. Jenže to je vlastně jedno, protože je do léta neuvidím. Byla jsem Dracem pozvaná na Malfoy Manor. Samozřejmě že ne přímo Dracem. Siriusovi jsem to napsala do dalšího dopisu, a kupodivu s tím neměl problém. Takže to bylo taky vyřízené.

,,Ehm... Sehnal si ten dárek?" zeptala jsem se Draca. ,,Jo. Ale ne díky tobě" podíval se na mě celkem naštavně. Já jsem se jen zasmála, a pokračovala ve zdobení Komnaty. ,,Co jsi jí vlastně pořídil?" zajímala jsem se. Sice se situace s Phoebe nezlepšila, ale stále to byla má sestra. ,,Uvidíš" tajemně se usmál. Protočila jsem nad ním oči, a sestoupila z menších schůdků. I normálně jsem celkem malá, takže na to bych na zeď navěsila pár balónků jsem je rozhodně potřebovala. ,,Ty jsi si zapomněla hůlku nebo co?" smál se mi Draco. ,,A jo..." zašeptala jsem, a zklamaně se podívala do své kapsy. ,,Hm. Hlavně že jsem si s ní vyčarovala ty schůdky" protáhla jsem rty do úzké čáry. ,,Takhle blbá můžu být fakt asi jen já" praštila jsem se rukou do hlavy. ,,Teď budeš ještě blbější" uslyšela jsem za sebou Abby. ,,Ahoj, co tu děláš?" zamračila jsem se. ,,Před hodinou jsme se měly sejít v knihovně" založila si ruce na hrudi. ,,Hupsss..." povytáhla jsem obočí. ,,Jo, hups" zasmála se. ,,No když už tu jsi, nechtěla bys nám pomoct?" zeptala jsem se nadějně. Jelikož je z Havraspáru a je čistokrevná nemělo by to Dracovi vadit. A taky nic neříkal.

Abby nám nakonec pomohla, a měli jsme to z krku za další asi hodinu. ,,Myslíš že mě tam vůbec bude chtít?" otočila jsem se na Draca, se kterým jsem mířila na večeři. ,,Jsi její ségra takže asi jo" pokrčil rameny. ,,Sám víš, že mě ignoruje" podívala jsem se na něj. ,,A teoreticky, bys i mohl vědět proč se rozhodla mě ignorovat" zastavila jsem se před dveřmi do Velké síně. ,,Taky že vím" řekl a rozešel se ke zmijozelskému stolu. ,,To je hajzl!" šeptla jsem si pro sebe. Rozešla jsem se k nebelvírskému stolu. Ku podivu všech jsem si bez problémů sedla vedle tria. Nemohla jsem si totiž sednout jinam, nikde jinde nebylo místo. ,,Ahoj" špitla Hermiona. ,,Ehm.. Ahoj?" řekla jsem nechápavě. Myslela jsem že se se mnou taky nebude vůbec bavit. ,,Proč nesedíš se svýma kamarádíčkama ze zmijozelu?" Ron zvedl hlavu a zašklebil se. Já jsem se ale jako správný flegmatik rozhodla ho ignorovat. Jen jsem protočila oči a nandala si jídlo. ,,Vykašlali se na tebe co?" nenechal se odradit. ,,Nechci nic říkat ale Phoebe je taky z Nebelvíru, inteligente" nenamáhala jsem se ani zvednout oči od jídla. ,,Jo ale chodí s Malfoyem, a ten je ze zmijozelu" pronesl. ,,Jo, to Severus taky" utrousila jsem si pod nos. Ale asi ne moc potichu, protože se na mě i Harry znechuceně otočil. Na to ale Ron stejně neměl co říct, takže jsme pak jedli už celkem v klidu.

Když jsem dojedla, zvedla jsem se že půjdu na kolej, ale Hermiona mě zastavila. ,,Co?" zamračila jsem se. ,,No.. Nepočkala bys na mě? Můžeme spolu dělat úkoly" usmála se. ,,Tak jo" taky jsem se pousmála a pokrčila rameny. ,,Počkám před síní" dodala jsem. Ještě než jsem vyšla ze síně, slyšela jsem jak se Ron na Hermionu ohradil. ,,To nemůžeš myslet vážně, Hermiono!" zvedl hlas.  ,,Ale myslím!" ,,Vždyť mě poslala proti zdi!" vyšiloval. ,,Jenže jsi si to zasloužil!" prskla na něj, a po chvíli se objevila vedle mě. ,,Jdeme?" zeptala jsem se, stále mírně pobavená. ,,Jasně!" přitakala a spolu jsme se rozešly do společenky.

(Tady je ta slíbená kapitola)
Fajn, popravdě jsem tuhle kapitolu chtěla napsat delší, ale protože jsem se zasekla na Teorii Velkého Třesku, asi nemám šanci napsat víc slov xd. Tak snad těch 600 postačí. Dneska teda asi nemám moc co jsem napsat takže

Čau čau!

_Sealin_

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 19, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Potions Teacher IIWhere stories live. Discover now