P Á T Á

253 13 2
                                    

Pohled Daphne

Vzbudila jsem se chvilku před večeří. Severus stále ležel vedle mě. Tiše oddechoval a vlasy měl směšně pohozené po polštáři. Pár vlasů měl spadané v obličeji. Pomalu jsem se zvedla, a odkryla. Posbírala jsem oblečení, pohozené kolem postele. Oblékla jsem se, a rukou pročísla vlasy.

,,Severusi, vstávej" pomalu jsem zacloumala s jeho tělem. ,,Mhh-hmm" broukl, ale stále spal. ,,No tak!" naklonila jsem se nad něho. Spadly mi vlasy kolem hlavy, a jeho zašimraly na tváři. To ho už celkem probralo. ,,Cože jsi říkala?" zamrmlal. ,,Že za chvíli začíná večeře" zasmála jsem se. ,,Já půjdu dobře?" pozvedla jsem obočí. ,,Počkej chvíli" zvedl se z postele. Přešel ke mě, a políbil mě. ,,Mám jednu otázku" řekl jsem těsně u dveří. ,,Ptej se" pokrčil rameny a pokračoval v oblíkání. ,,Znamenalo tohle pro tebe něco?" otočila jsem se. Na chvilku se zastavil při zapínání knoflíčků u košile. Pak si je dopl, a znovu ke mě přešel. ,,Znamenalo to pro mě až moc" zašeptal. ,,Pro tebe?" zeptal se, když otevíral dveře. ,,Miluji tě už od druhého ročníku. CO myslíš?" ušklíbla jsem se. Překvapeně se na mě podíval. ,,To jsem teda nečekal" kývl uznale hlavou. Zasmála jsem se a objala ho. Byl trochu překvapený, ale po chvilce se vzpamatoval a objal mě zpět. ,,Takžé.... Jsme spolu?" vzhlédla jsem k němu. ,,Jsi jediná žena, ke které cítím něco silnějšího, než přátelství. Hned po Lily" povzdechl si. ,,Jaká Lily" nakrčila jsem nechápavě obočí. ,,Lily Evansová, později Potterová. Jako malí jsme si spolu hráli, a pak když jsme nastoupili do Bradavic, celkem se to změnilo. Já byl ve Zmijozelu a ona v Nebelvíru. A pak si jí zabil Voldemort" zatnul ruce v pěst. Takže on byl zamilovaný do Harryho mámi! ,,Jsi jediná která to ví. A to něco znamená" nasadil zase kamenou masku. ,,Ale stále jsi neodpověděl" připoměla jsem když se chtěl rozejít pryč. ,,Ano" řekl prostě, a odplachtil pryč. Zakroutila jsem nad tím hlavou, ale byla jsem šťastná. Rozběhla jsem se směrem k Nebelvírské společence.

,,Ahoj Phoebe!" vykřikla jsem když jsem ji potkala po cestě za ní. ,,No ahoj! Jste si tam užívali nebo co?" rozesmála se. ,,Trochu?" zrudla jsem. ,,Cože!?" vykřikla, až se na nás pár lidí otočilo. ,,Buď potichu!" okřikla jsem jí. ,,Tak trochu jsme spolu" přiznala jsem. ,,Páni. To jsem nečekala" zachechtala se. ,,Ale víš že je to špatný, že?" ujistila se. ,,Až moc dobře" zavrčela jsem. ,,Ale já, jako správná sestra tě podpořím" poklepala si na hruď. Zasmála jsem se a objala ji okolo ramen. Vešla jsem s ní do Velké síně, a Phoebe se rozešla za Dracem. ,,Ahoj" zazubila se. Já jsem jen mávla rukou. ,,No ahoj" zamračil se. ,,Co se děje?" zeptala jsem se. ,,Víš o tom, že Potter vykecal že jsi jeho dcera?" zamračil se snad ještě víc. ,,Jo" prohrábla jsem si vlasy. ,,Už s tím nic neudělám. Ještě štěstí že neví že je Phoebe moje ségra" kousla jsem se do rtu. ,,Jo to pro mě byla taky celkem novinka, když jí představil na jedné schůzi" zasmál se. ,,Jo a mimochodem řekla ti o tom?" podíval se na mě. ,,O tom úkolu? Jo" nandala jsme si zase jen salát. ,,A co s tím hodláš dělat?" podíval se na mě. ,,Dneska večer tam jdeme" prohlásila jsem odvážně. ,,Na to jsem úplně zapomněla!" zakňučela. ,,Promiň Draco, ale nemohli bychom jít ven zítra?" zaprosila se štěněcíma očima. ,,Neboj, klidně. Chápu to" hodil si ruku okolo jejích ramen. Když jsem se na ní podívala vypadala jakoby se měla roztéct. ,,Hele je pravda co o tobě koluje?" nakloni se ke mě Blaise. ,,Jo" povzdechla jsem si. ,,Hustý!" vykřikl. ,,Jo strašně" utrousila jsem. ,,Přešla mě chuť, uvidíme se u Seve-Snapea" řekla jsem Phoebe. Jen přikývla a dál jedla.

Ták dneska taková "zamilovaná" kapitola Xd. Doufám že se líbila, a příště už navštívíme tatínka! Xddd.

_Sealin_

Potions Teacher IIKde žijí příběhy. Začni objevovat