D E V Á T Á

191 10 4
                                    

Pohled Daphne 

Po kouzelných formulích jsem měla lektvary a pak oběd. O lektvary mě Phoebe uspěšně ignorovala, a tak jsem se rozhodla jí taky ignorovat. Akorát je tu menší problém. Za týden má narozeniny. Proto se mě v sobotu Draco ptal co jí má dát. Saamozřejmě jsem se na něj jako nejlepší kamarádka z hluboka vykašlala. Oba jsme na to v neděli zapomněli, a dneska jsem se rozhodla že se na něj znova vykašlu. I když to ani nemusím, protože až ho znova uvidím tak na to beztak zase zapomenu. To se mi stává celkem často. 

,,Takže se s tebou prostě přestala bavit jen protože jste zaspaly? To nedává smysl.." mumlal si Blaise když jsem mu to při obědě vyprávěla. Jelikož se s triem stále nebavíme tak jsem si prostě sedla k němu. U Draca seděla Phoebe takže samozřejmě že k němu jsem si sednout nechtěla. A samotné se mi taky sedět nechtělo. Takže jsem to vyřešila takhle. ,,Ovšem. Co se ti celou dobu snažím říct" rozhodila jsem ruce. ,,Něco se muselo stát, ale netuším proč mi to neřekla" ztišila jsem hlas. ,,Hlavně když jsem kvůli ní musela příjmout znamení" Blaise o tom samozřejmě, jakožto Dracovo nejlepší kamarád věděl. On jen pokýval hlavou. ,,Hele, co vlastně Pansy na to že Phoebe začala chodit s Dracem?" zajímalo mě. Protože ona, jelikož je zamilovaná do Draca, a je ze zmijozelu, mohla jí něco udělat. ,,Popravdě je až podezřele klidná" pokrčil rameny a ukousl si kus kuřete. ,,Ach jo.. No to je jedno, stejně teď máme hodinu takže bychom asi měli jít" koukla jsem se na jeho hodinky. Oba jsme se zvedli a vyrazili na hodinu OPČM. Tu tento rok vyučuje Severus. (Jestli jsem to někde zmrvila, tím že jsem někde napsala že vyučuje lektvary, dejte mi prosím vědět. Až v minulé kapitole mi došlo že tohle už není 5. ročník a lektvary vyučuje Křiklan. Díky!) 

Sedla jsem si před učebnou na zem a čekala než příjde Severus. Když připlachtil, nebyl vůbec v dobré náladě, a celou dvouhodinovku jsem měli jen zápasit proti sobě. Sám si sedl za katedru a jen kontroloval jestli je vše v pořádku. Já jsem byla přiřazená k Ronaldovi, a Phoebe k Hermioně. 

,,Aquamenti!" křikla jsem po tom co mi zapálil hábit. ,,Jsi labilní nebo co?!" vyjela jsem po něm. ,,Nemáte se paktovat se zmijozelskýma!" zasyčel na mě. ,,Pane Weasley! Odebírám nebelvíru 30 bodů za vaši nevychovanost!" zahřměl Sev. Ronald si jen uraženě odfrkl a dál se věnoval našemu menšímu souboji.

 ,,Nechápu co máš pořád za problém!" procedila jsem skrze zuby když jsem ho potkala na chodbě, spolu s Hermionou a Harrym. ,,Co mám já za problém?! Spíš co vy dvě! Jedna se dá dohromady s Malfoyem, a druhá vypadá jak kdyby chodila se Snapem!" osočil se na mě. ,,Prosím?! I kdyby, co je ti do toho?! Myslíš že kdyby jsi začal chodit, co já vím, s Parkinsonovou, tak že by se s tebou Harry s Hermionou přestali bavit? Nebo by se na tebe vykašlala tvoje rodina?!" Začínala jsem být rozzuřená, a cítila jak mi černají oči. ,,Vidíš! Už dokonce začínáš používat černou magii! Merlin ví, jestli jste se nepřidaly k smrtijedům!" už jsem přestávala uvažovat racionálně. Odmrštila jsem ho na protější stěnu, která nebyla tak daleko, a s hlavou hrdě vztyčenou jsem se vydala do knihovny. Domluvila jsem se s Abby že tam spolu zajdeme. 

,,Páni, celkem jsi zženštila" zasmála jsem se. ,,Taky aby ne! Už jsem v posledním ročníku!" pyšně vztyčila bradu. ,,Hele... mrzí mě že jsem se pak moc nebavily, jen ke mě do pokoje hodily Phoebe, a pak jsem tak trochu řešila celkem zvláštní věci. Nevím jestli to víš, ale já a Phoebe jsme sestry!" Abby na mě jen vyvalila oči. ,,Myslela jsem že to je jen drb" uchechtla se. ,,No vidíš, není!" taky jsem se uchechtla, a otevřela jsem knížku na fromule.  Když jsem se natahovala do brašny pro inkoust, lekla jsem se Bronix která se ke mě připlazila. Nemluvily jsme spolu, přece jen tu byla Abby. Bronix si jen ustlala v mé tašce. 

Spolu s Abby jsem udělala všechny úkoly a eseje a spolu jsme se pak rozešly na večeři. Zase jsem se byla usadit k Blaisovi. ,,Ahoj!" pozdravila jsem celkem energicky. Odpoledne strávené s Abby bylo fajn, a nemyslela jsem na Phoebe. ,,Ahoj" uchechtl se mojí nově nabyté energii. Jen jsme vedle sebe seděli, jedli a občas něco prohodili o lidech co procházeli. 

Když jsem měla skoro snědeno, uviděla jsem Seva jak vychází z Velké síně. ,,Hele, já už půjdu, musím si něco zařídit jo? Ahoj!" nečekala jsem na odpověd a rozešla jsem se hned za ním. Nakonec jsem ho doběhla až u jeho kabinetu. ,,Páni chodíš celkem rychle" zasmála jsem se, už v bezpečí jeho kabinetu. ,,Co potřebuješ?" zeptal se, celkem netrpělivě. ,,Překážím?" pozvedla jsem hravě obočí. ,,Ne jen mám pár pergamenů co potřebují opravit" zavrtěl hlavou. ,,Neboj nezdržím tě dlouho" přešla jsem k němu, chytla ho za límec košile, přitáhla k sobě a políbila ho. Sev mi instinktivně položil ruce na pas a přitáhl si mě blíž. Včas jsem to ale ukončila. ,,Promiň ale sám si říkal že máš práci" usmála jsem se na jeho smrtící pohled. ,,A já jsem se přišla jen na něco zeptat" dodala jsem. ,,Tak se ptej" pokynul mi abych si sedla k němu. ,,Nebyla nějaká schůze, teď nedávno, o které mi nikdo neřekl?" podívala jsem se na něj podezřívavě. ,,Ano. Ale ani já na ní nebyl. Jen jsem tam musel dopravit Phoebe" kývl. Já jsem si povzdechla. ,,Co se stalo?" ustaraně se na mě podíval. ,,Dneska ráno jsem s Phoebe zaspaly. Nic to nebylo, ale ona už od rána je naštvaná, a ignoruje mě. Takže se snažím zjistit proč" pokrčila jsem rameny a víc se k němu přitulila. ,,A taky jsem tak trochu napadla Ronalda...." dodala jsem potichu. Tázavě se na mě podíval, a mě došlo, že chce vědět proč. ,,Aaale. Prostě jsme se pohádali. Taky si myslí že spolu chodíme, v čem má očividně pravdu, ale tak říkal že si myslí že jsem s Phoebe smrtijedky, v čem má taky pravdu, ale chápeš, co myslím ne?" kývl a tak jsem pokračovala. ,,No a tak jsem se naštvala, a odhodila ho pryč" řekla jsem jakoby nic. Už to vypadalo že se možná i zasměje, ale nestalo se. Chvilku jsme si ještě povídali. Pak sice musel ještě opravit eseje, ale stejně jsem zůstala. Přespala jsem u něj, a všichni si dokážou domyslet proč jsem oba přišli pozdě na snídani......

Takže, stihla jsem to. Ale nevydám jí 1.11, neboli dneska, jak jsem řekla že pokud to stihnu tak to vydám, protože se celkem bojím že to že jsem napsala 1000 (jakože v této kapitole) tak nic neznamená, a já zítra zase nebudu mít náladu na psaní. Ono je totiž jedenáct v noci, a zítra mám online hodiny celkem brzo takže se chci normálně vyspat. Což s mým koukáním na Bungou Stray Dogs do noci asi stejně nepůjde ale nevadiiiii xd. No takže to možná vydám zítra, pokud napíšu další kapču nebo dvě. Jo a jen tak btw, taky se vám stává že zapomenete na vámi přidané postavy jako se mi to stalo s Abby a Claire, a dost často s Bronix? No nic... 

Baxčus

_Sealin_

Potions Teacher IIWhere stories live. Discover now