Š E S T Á

217 10 0
                                    

Pohled Daphne

Rozešla jsem se tedy pryč z Velké síně. Šla jsem se převléknou do pokoje. 

Vyběhla jsem tedy těch několik schodů, přičemž se mi asi dvakrát změnili. Naprosto udýchaná jsem tedy dorazila před obraz Buclaté dámy. Heslo jsem musela říct asi pětkrát, protože měla zrovna hroznou chuť si povídat. Ve společenské místnosti jsem narazila na dvojčata, která si taky chtěla povídat. ,,Promiňte kluci, ale teď nemám moc čas. Pokecáme jindy?" snažila jsem se z toho vykroutit. ,,Co máš tak důležitého na práci, že nemáš čas na nás?" urazil se naoko Fred. ,,To je jedno" mával jsem rukou, a rychle vyběhla do pokoje. Hodila jsem na sebe černý rolák a černý high waist džíny. Vlasy jsem si stáhla do drdolu a hůlku si dala do kapsy. Seběhla jsem pak znovu dolů a rovnou proběhla obrazem. Spěšně jsem proklusala chodbami, a schody rychle sbíhala, aby se mi nemohli znovu změnit. Před Severusovým kabinetem jsem se na chvilku opřela, a vydýchala. Pak jsem zaklepala a čekala než mě vyzve. Místo výzvy rovnou otevřel dveře. ,,Pojď dovnitř" hlesl a rozhlédl se jestli nás někdo nesleduje. Pak mi uvolnil cestu a zavřel za mnou dveře. ,,Musíme počkat ještě na Phoebe" otočila jsem se na něj. Pak jsem se k němu přiblížila a políbila ho. Polibky mi oplácel. Vyrušilo nás až hlasité zaklepání. Odtrhli jsme se od sebe, a Severus šel otevřít. Samozřejmě že tam byla Phoebe. Kdo jiný by za ním chodil, když ho buď nesnáší, nebo se ho bojí. 

,,Stále jsi si to nerozmyslela?" podívala se na mě. Rozhodně jsem zavrtěla hlavou. ,,Naposledy jsem Severuse políbila, a přemístili jsme se. Severus nás pak zavedl do otcovy pracovny. Před ní nás opustil. Phoebe zaklepala, a počkala na vyzvání. Pak otevřela, a mě se naskytl pohled na otce a Malfoyiovy. ,,Otče" udělala menší pukrlé. ,,Přivedla jsem Daphne" pronesla. Skrývala své emoce celkem dobře. Já jsem použila kamenný pohled, který jsem okopírovala od Severuse. ,,Výborně!" podíval se na ní. ,,Musím tě pochválit, že jsi to zvládla tak rychle" přešel k nám. ,,Na schůzi dostaneš znamení" přešel ke mě. ,,Schůze bude za pár minut. Narcissa vás zavede do salónku" poručil jí. ,,Samozřejmě, Pane" sklopila Narcissa pohled. Otec opustil místnost, a my tam zůstaly s Malfoyiovými. ,,Pojďte" pokynula nám Cissa. Po chvilce se na mě obrátila. ,,Proč jsi to udělala?" zašeptala. ,,Protože by jinak Phoebe mučil. Nebo hůř" odvětila jsem. Jen se chabě usmála, a otevřela dveře od salónku. ,,Tady se konají všechny schůze" pronesla směrem ke mě. Kývla jsem, a posadila se na místo, které mi Cissa ukázala. Chvilku na to přišel otec a posadil se do čela stolu. Já jsem seděla po jeho levé ruce a Phoebe po pravé. Vedle mě seděla Bellatrix. Stále jsem jí neodpustila že zabila Maddie. 

Když u stolu byli všichni otec se postavil. ,,Dneska se k nám připojí má druhá dcera" pronesl. Ozvalo se pár zalapání po dechu. ,,Povstaň" podíval se na mě. Já jsem se tedy postavila. Přešli jsme kousek od stolu. ,,Poklekni" přikázal mi. Bez jediného slova jsem tak učinila. Natáhla jsem před sebe levou ruku, a čekala co příjde dál. ,,Přísaháš, že budeš stát na mé straně?" namířil mi hůlku na předloktí. ,,Přísahám" řekla jsem, pevným hlasem. ,,Přísaháš, že pokud skonám, přeberete spolu s Phoebe mé místo, a dokončíte úkol?" zeptal se znovu. ,,Přísahám" 

Zeptal se ještě na pár otázek, a pak začal tvořit znamení zla, na mém předloktí. Strašně to bolelo, až mi vyhrkli slzy do očí, ale úspěšně jsem je zadržela. Pak jsem povstala, a uklonila se. ,,Děkuji, Pane" napřímila jsem se. ,,Od teď ji budete oslovovat Paní zla" otočil se směrem k smrtijedům. 

Zbytek schůze už byla nuda. Po ní, jsme se s Phoebe ještě chvilku zdržely. ,,Na schůze po čas školy chodit nemusíte" odpověděl mi když jsem se ho zeptala. ,,Dobře. Můžeme už jít?" zeptala jsem se. Kývl a pak jsem spěšně opustily místnost. Před ní na nás čekal Severus. ,,Můžeme jít" kývla jsem směrem k němu. Opustili jsme Malfoy Manor a před branami jsme se přemístili. Vstoupili jsme na školní pozemek. Rychle jsme vběhli do hradu. Bylo už dávno po večerce. 

,,Dobrou" políbila jsem letmo Severuse před schodami. ,,Dobrou" řekl a sám se vydal do sklepení. My jsme s Phoebe vyběhly schody směrem k Nebelvírské věži. Musely jsme vzbudit Buclatou dámu, která nebyla moc nadšená. Ve společenské místnosti bylo pár sedmáků, kteří si nás nevšímali. Vyběhly jsme tedy nerušeně schody do dívčích ložnic, a zamířily do naší ložnice.

,,Takže teď budu muset nosit dlouhé rukávy, že?" zeptala jsem se Phoebe když jsem byla vysprchovaná a v pyžamu. Podívala jsem se na ní, a bylo vidět že nemá daleko od pláče. ,,Je mi to tak moc líto!" vzlykla. Naplno se rozbrečela. Přešla jsem k ní a objala jí. ,,Ty za to přece nemůžeš" konejšila jsem jí. ,,Jaký úkol dostal Draco?" změnila jsem téma. ,,Nevím jestli ti to můžu říct" hlesla. ,,Jsem už právoplatný smrtijed. Myslím že můžeš" pobídla jsem jí. ,,Draco musí zabít Brumbála, a dostat smrtijedy do školy" hlesla. ,,Páni. Jak to zvládá?" podívala jsme se na ní. ,,Celkem těžko. Musí opravit nějakou rozplývavou skříň. Díky té se sem můžou dostat smrtijedi" osvětlila mi. ,,Jasně" pokývala jsem hlavou. ,,Myslíš že ho zabije tou kledbou?" Phoe jen zavrtěla hlavou. ,,No nic. Asi si už půjdu lehnout" zamumlala Phoebe. ,,Dobře. Doobrou" přešla jsem ke své postely. Obě jsme si zatáhly závěsy. Nemohla jsem usnout a tak jsem si chtěla jít číst. ,,Lumos" šeptla jsem. Konec hůlky mi začal mírně zářit a tak jsem si mohla klidně číst.

Táááák tahle kapča má skoro 1000 slov, takže jsem na sebe celkem hrdá! Doufám že se vám tahle kapitolka líbila. A nechte nějaký koment!

_Sealin_


Potions Teacher IIWhere stories live. Discover now