Bölüm 4: Seçenekler

567 52 30
                                    

Kitap 1 - Bölüm 4: Seçenekler

 Harry'nin postası geldiğinde hep birlikte Büyük Salon'da kahvaltı ediyorlardı. Harry ise kendine mektup geldiği için çok şaşkındı.

Sevgili Harry,

Cuma günleri öğleden sonra izinli olduğunu biliyorum, acaba derslerinden sonra gelip benimle çay içmek ister misin diye sormak istedim. Okulun ilk haftasında neler yaptığını duymak için can atıyorum. Cevabını Hedwig ile geri gönder.

Hagrid.

Harry, notun arkasına 'evet, teşekkürler, görüşürüz,' yazıp Hedwig ile gönderdi.

Bir an önce o günün gelmesini diliyordu.

- - -

Harry ve diğer Gryffindorlular zindana girerek birinci sınıf Slytherinlilere katıldılar.

Neville, Harry, Ron ve Hermione aynı bu sırada yan yana oturdular. Harry birkaç masa ileriye bakınca Draco ve arkadaşlarının onu izlediğini gördü. Harry onaylayan bir baş işareti yapınca Draco'da oluşan kafa karışıklığından zevk aldı. Büyük ihtimalle Harry'in ne yaptığını bilmiyordu ve bu Harry'nin sevdiği bir şeydi.

Kapı çarparak açıldı ve tüm sınıf Snape'in içeri girmesiyle aniden sessizleşti.

Harry ve diğerleri, Snape'in yoklamadan hemen sonra yaptığı 'İksire Giriş' konuşmasını dikkatlice dinledi. Snape 'ünlülere' karşı olan duygularını sesli ve açık bir şekilde belirttiğinde sınıf hâlâ sessizliğini koruyordu.

"Potter!" Snape aniden söyledi. "Öğütülmüş çirişotu kökünü pelinotu demine eklersem ne elde ederim?"

Harry gözlerini kırpıştırdı. Snape'in söyledikleri tanıdık gelse de anlamakta zorlandı.

"Bilmiyorum, efendim." Harry söyledi, kendini yavaş yavaş zihninde beliren anıyı görmemeye zorlarken Hermione'nin elinin belli belirsiz havaya kalktığını fark etti.

"Cık-cık, demek ünlü olmak yetmiyor."

Hermione, Snape'n bu yorumuyla, gerçekten soruyu cevaplamanın sırası olmadığını fark ederek, Harry'e özür dileyen bir bakış attı ve elini indirdi.

"Bir daha deneyelim, Potter, bezir getirmeni istesem nereye bakarsın?"

Harry gözlerini kapattı, zihnindeki anıyı geri yollayamadığı için en azından işine yarayıp çabuk gelmesini umuyordu.

Tom, 'Tedaviler ve Malzemeleri' bölümünü okumaya başladı. Parmağı listeyi okurken aşağı kaydı ve 'Bezirler' kısmını geçti.

Harry, tekrar Snape'e baktı ve sadece birkaç saniye geçmiş olmasına minnettar kaldı.

"Bezir keçi karnında olan bir taştır efendim, ve 'Büyülü Taslaklar ve İksirler' kitabından hatırladığım kadarıyla bezir bir kişiyi pek çok zehirden koruyabilir, değil mi?"

Harry'nin söyledikleri Snape'in gözlerinin küçülmesini sağladı ve sınıfın geri kalanı da sessizliğe büründü.

"Doğru söyledin, ama yine de bunu nereden bildiğini öğrenmek isterim çünkü ilk sorumu bilememiştin." Snape şüpheyle sordu.

"Ah, ee- eğer doğruyu bilmek isterseniz efendim, ben tedaviler ve iksirlerin yapabildiği şeyler hakkında okumaya daha çok meraklıyım. Okuldaki İksir Dersleri'ni en yararlı derslerden biri olarak görüyorum, gerçi en sevdiğim ders olacağını sanmıyorum, iksiri düzgün karıştırmazsak ters gidebilecek çok fazla şey var, ya da doğru malzemeleri kullanmazsak..."

Harry Potter: Karanlık Anılar [Türkçe Çeviri]Where stories live. Discover now