Bölüm 6: Derin Düşünmek

501 51 19
                                    

Kitap 1 - Bölüm 6: Derin Düşünmek

Harry, köpeğin nefesini yüzünde hissederek uyandı.

Hızlıca doğrulduğunda Fang'i kanepenin minderinde kafasını dinlendirirken buldu, ona bakıyordu.

Başta nerede olduğuna şaşırmıştı ama sonra her şeyi hatırladı. Kâbusu, McGonagall'ı ve Hagrid ile konuşmasını.

"Merhaba Fang," dedi ayağa kalkıp gerinirken.

Hagrid kapıyı açtı ve içeri girdi.

"Ah, günaydın Harry. Arkadaşların dışarıda. Al, sana bunu getirdiler." Hagrid ona içinde kendi kıyafetleri, ayakkabıları ve en altında da asasının olduğu bir çanta verdi.

"Bunu Dumbledore önerdi ve Ron da paketleme işini yaptı. Eh, o zaman biz dışarıda olacağız. Diğerleri bana küçük bahçemde yardım ediyorlar. Neville gerçekten işini biliyor. Ah, ve Ron'la Neville'den sonra gelen Hermione'ye bana Gürelekökü temizlemeye yardım etmen için geldiğini söyledim. Hazır olduğunda dışarı taşırsın."

Hagrid masanın yanında çoktan hazır olan kovayı işaret etti. Harry, Hagrid ona geri gülümseyip gitmeden önce gülümsedi.

Biraz sonra Harry, pijamalarını değiştirip dışarı çıkmıştı. Ron, Neville ve Hermione'yi, Hagrid ile beraber onu beklerlerken buldu.

"Selam," dedi Harry. Kovayı taşırken gergin görünmemeye çalışıyordu.

"Şimdi ne dikiyoruz?" Neville ellerini ovuştururken sordu. Dün hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu ve Harry buna çok memnundu.

"Gürelekökü," diye cevapladı kafasındaki düşünceleri uzaklaştırırken. Hermione'yi inandırmak için Neville'in sahte gösterisine uymuştu. "Bir tür yeşil soğana benziyor, değil mi?"

- - -

Günün geri kalanında Ron ve Neville kendi normal hallerindeymiş gibi davranmaya çalıştılar. Hermione sadece bir kereliğine Neville'in Harry'e endişeyle baktığını görmüştü ama hemen sonra bunun kendi hayal gücü ile alakalı olduğuna akıl yürütüp düşüncesinden kolayca vazgeçti.

Harry nasıl olduğunu bilmiyordu ama dördü garip bir şekilde arkadaş haline gelmişti.

Hermione, Harry'nin Malfoy ve arkadaşlarını idare etme kabiliyetini beğeniyordu. Neville ile ise büyülü bitkiler hakkında konuşmayı seviyordu. Ron'a gelince... o kadar da kötü değildi, aslında bazen komikti. Ama bunu ona söylememişti.

Hermione, Neville'in yanı sıra diğerlerine de derslerinde hep yardımcı oldu. Onları teşvik ederek başlangıçta olduğundan daha çok çaba sarf etmelerini sağladı.

Neville, arkadaşlarının ona ihtiyacı olmasını seviyordu. Dürüst olmayı ve başkalarına iyi olduğu tek konuda (Bitki Bilim) yardımcı olmayı seviyordu. Bu da onu aidiyet ve bir amaçla doldurdu. Ron'un diğerlerinden daha fazla ihtiyacı olduğundan dolayı en çok Ron'a yardım ediyordu. Ama bazen Ron ona daha ileriye bakmasını sağlayacak sorular sorarak hepsinin daha çok öğrenmesine yardımcı oluyordu.

Neville, Harry'e bir başkasının abisine bakabileceği gözde bakıyordu. İlk başta Harry onun gözünü korkutmuştu. Harry'nin her şeyi üzerine görev edinen bir kişiliği varken, Neville ise tam tersiydi. Yani en azından Harry ile arkadaş olmadan önce. Şimdi ise hiç yoktansa, kendini bir şeylerle yüzleşebilecek gibi hissediyordu.

Ron, Harry'e en yakın olanıydı ve Harry ona güvenebileceğini bildiği için memnundu. Özellikle de şu kâbus kazasından sonra. Onunla trende tanıştıklarından beri onunla esaslı bir dostlukları olduğunu biliyordu. Malfoy'dan sözlü hakaretlere maruz kaldığında bile geri çekilmemesi Harry tarafından göz ardı edilmemişti. Ve anılarında Ron'un annesinin kardeşleri olan Fabian ve Gideon'ı gördüğü için Ron ve ailesiyle bir bağlantı hissediyordu. Tıpkı Neville'in anne ve babasının neyle yüzleştiğini gördüğünde hissettiği gibiydi.

Harry Potter: Karanlık Anılar [Türkçe Çeviri]Where stories live. Discover now