Bölüm 5: Kâbus

484 51 17
                                    

Kitap 1 - Bölüm 5: Kâbus

Büyük ihtimalle günün karmaşasından ya da Malfoy ile yüzleştiği gerçeğinden dolayı, o gece huzurlu bir gece değildi.

Kâbusları şimdiye kadar iyi gidiyordu ve Harry bunun göreceli bir terim olmasından çok mutluydu. Şimdiye kadar sadece iki kere uyanmıştı; birisinde yatağının yanındaki komodinin üzerinde olan su dolu bardağın titremeye başlamasıyla ve diğerinde ise yavaşça kendisini uyandıran rahatsız edici bir rüya nedeniyle. Ama iki durumda da yatakhane arkadaşlarını uyandırmamıştı.

Harry yatağının içinde kıvrıldı, o gün olan her şey onun çabucak uyumasına sebep olmuştu...

Voldemort ve müritleri tarlayı geçerek şehirdeki bir muggle çiftlik evine gidiyorlardı. Geceydi ve tepelerindeki ay onlara az bir ışık veriyordu. Eve geldiler ve Voldemort gökyüzüne baktığı sırada müritlerine görevi yapmaları için başıyla işaret etti ve acımasızlıkları kendini gösterdi.

"Morsmordre!" Asasını gökyüzüne doğru kaldırarak kocaman yeşil bir kafatasını ortaya çıkardı, kafatasının ağzından bir yılan sürünerek ilerliyordu.

Sonra döndü, ön kapıyı patlattı ve evin arka ve yanlarından giren Ölüm Yiyenlere katıldı.

Evin babası ailesini savunmaya çalışarak ona bir yarasayla saldırdı ama başarılı olamadı... Voldemort asasının bir hareketiyle onu duvara fırlattı.

"Seni zavallı," Voldemort tısladı. "Avada Kedavra!"

Yeşil ışık evin içinde patladı ve arkasında cansız bir vücut bıraktı.

Çok geçmeden Voldemort ve Ölüm Yiyenleri evden çıktılar. Korkmuş ailenin geri kalanını evden çıkmaya zorlamışlardı. Son derece biçimsiz bir gülümsemeyle müritlerine baktı, -onlardan birisi açıkça Lucius'tu- ve asasını öne uzatırken müritleri de aynısını yaptılar.

"AVADA KEDAVRA!"

Başka bir yeşil ışık patladı.

Harry aniden fırladı, birisinin çığlığına uyanmıştı...

Kendisinin...

- - -

Ron acıyla inleyen sese ve bardağın tıkırtısına uyandı. Komodinin üzerinden düşmek üzere olan suyu bulabilmek için hızlıca doğruldu. Harry'e bakmak için döndüğü sırada onun su gibi ıslak olan kafasını bir taraftan diğer tarafa çevirdiğini gördüğünde yatağı yüksek sesle sallanıyordu.

Ron şok olarak kalktı, bunun kazara sihir olduğunu biliyordu, ikizlere de bir iki defa olmuştu.

Bütün yataklar şiddetle sallanmaya başlayınca Ron, Harry'nin kolunu yakaladı. Neville, Dean ve Seamus hızlıca uyandılar.

"Neler oluyor?" Dean sordu, şaşırmış ve kafası karışmıştı.

"Bilmiyorum!" Ron cevapladı. Harry sarsıp uyandırmaya çalışıyordu. "Harry! Uyan!"

Harry uyanmadı ve her şey daha da kötüleşti. Yerdeki şeyler kayarak yatağının diğer tarafına gitmeye başladı. Daha sonra da yatak direklerindeki perdeler yırtıldı ve bağlarından koparak yere düştüler. Yerde bir sürü kopmuş, parçalanmış ve açılmış parçalar vardı.

Harry Potter: Karanlık Anılar [Türkçe Çeviri]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin