Bölüm 9: Norbert

419 37 10
                                    

Kitap 1 Bölüm 9: Norbert

 Hermione ve Neville döndükten sonra ve konuşmak için tenha bir yer bulduklarında, Ron ve Harry o gece kütüphanede ne bulduklarını ve o ürkütücü aynayla neler yaşadıklarını anlattılar.

Harry aynada gördüğü şeyi söyleyince Neville ciyaklama gibi bir ses çıkarırken, Hermione ise nefesini tutarak tepki verdi.

Daha sonrasında Harry'nin arkadaşları ona daha da yakınlaştılar, gördüğü bir tür kötü alâmet ya da daha kötüsü olabilirdi.

Buna rağmen sonraki haftalar hızlıca gelip geçti ve hepsi özenle Zihinbend'e çalışıp geliştirmeye odaklandılar. Kütüphanede inceledikleri kitaptan öğrendikleri kadarıyla Ron ve Harry bir şekilde bu işi kavradıklarını biliyordu.

Çalışmaları yalnızca Zihinbend ve diğer dersleri üzerine değildi, Hermione'nin üçüncü sınıflardan ödünç aldığı bir kitap sayesinde ileri seviye büyüleri de çalışıyorlardı.

Biraz fazla çalışmaları gerekse de sonunda bazı büyüleri hallettiler; Lumos, Sersemlet (tabii ki zavallı göl balığı sayesinde) ve Accio.

Snape'in hakemlik yaptığı Ravenclaw ile olan Quidditch maçı çabucak geçti. Geriye dönüp maça baktıklarında, olan tüm şeylerle karşılaştırınca bile neredeyse hiç önemli değildi. O güne bakınca hatırlanabilir tek şey, Dumbledore'un maçı izlemeye gelmesi de dahil, Snape'i irkiterek Harry'nin dalıp rekor zamanda Snitch'i yakalaması olmuştu.

Bir gün kütüphanede oturup sessizce Zihinbend çalışır ve ödev yaparken, Hagrid yanlarından geçti.

"Hey, Hagrid," dedi Ron, iri adamın ellerindeki kitabın başlığı yavaşça görünürken.

Zevk ve Kâr için Ejderha Yetiştiriciliği

"Oh, ah, merhaba," dedi Hagrid kitabı saklamaya çalışarak. "Siz çocuklar burada ne yapıyorsunuz?" diye sorarken kayıtsız görünmeyi deniyordu.

Harry öne doğru eğilip fısıldayarak cevapladı, "Zihinbend çalışıyoruz."

"Peki nasıl gidiyor?" onların yanında dizinin üstüne çömelirken sordu.

"Çok iyi, Zihnefend denemek hakkında düşünmüştüm, bilirsin, Ron ve diğerlerinin doğru yapıp yapmadığından emin olmak için. Ama sonra bunun kötü bir fikir olduğuna karar verdim.." Harry'nin sesi cümlenin sonuna doğru yavaşça azaldı.

"Eğer yardımcı olacaksa bile yine de o şeye girişmemek büyük ihtimalle daha iyi bi fikir, kararın yerinde olmuş." dedi Hagrid esrarengizce.

Harry ve diğerleri başlarını salladılar.

"Hagrid, sen de Zihinbend'e başlamayı düşünür müsün? Yani Quirrel'ın etrafında dikkatli olmalıyız-" diye başladı Ron, fikir aniden gelmişti.

"Hayır sanmıyorum, ben yarı devim ve bu yüzden insanlar benim zihnime girmek için çok uğraşmalılar," dedi Hagrid kendinden emin bir şekilde.

Hermione onun elindeki kitaba baktı.

"Ne okuyorsun Hagrid?" Hermione sordu.

"Hiçbir şey," Hagrid de hızlıca cevapladı.

Bununla birlikte, artık Hagrid'in bir şeyler sakladığını biliyorlardı.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Hagrid'in yaptığı şeyi saklamak konusundaki fikri değişmiş gibi duruyordu çünkü aniden itiraf etmişti. 

"Pekala, eğer bilmek istiyorsanız..." Hagrid yakınlarda dinleyen biri var mı diye baktıktan sonra tekrar konuştu. "Bir ejderham var," diye mutlulukla fısıldadı.

Harry Potter: Karanlık Anılar [Türkçe Çeviri]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin