chapter three

2.2K 52 4
                                    

Hétfőn aztmondta a doki, hogy ma már kedden mehet suliba úgy, hogy vidáman/a fenéket vidáman rohadtúl izgulva/indultam el a suliba. Legnagyobb meglepetésemre érkezésemkor nembrudtam azonnal oda menni az osztályomhoz hanem leszólítot Peti aki nem is ebbe az iskolába jár. Petit egyébként a koncerten ismertem meg mert se én se ő nem mentünk be a koncertre. Én azért mert nem szeretem az emós zenét ő meg azért mert már ezerszer halota őket.

-Szia, mit csinálsz itt?-motyogtam értetlenül
-Nincs első órám, és gondoltam köszönök. Soha senki nem hagyott még ennyi üzenetet a Facebookon, mint én egy hete mindennap. Reméltem, hogy le akarsz rázni akkor legalább visszaírsz annyit, hogy kopjak le-mosolygot idegesen. Kínosan elnevetem magam.
-Az a helyzet, hogy büntetésben vagyok  és nincs gépem. Semmit nem tudtam megnézni szilveszter óta. De eszem ágábn nem volt lekoptatni téged.
-Ó-sóhajtot fel megkönyebülten-azt hittem valami hülyeséget írtam. Nem szeretem meg bántani az ismerőseimet.

Mégváltotunk párszót aztán oda mentem a többiekhez.
-Sziasztok
-Ki volt ez?-kérdezte Ricsi kíméletlenül
-Egy ismerős.
-Miylen ismerős? Emósokkal lógsz?-röhögött Zsolti
-Csak egy ismerős, szilveszterkor találkoztunk.Innen kezdve már nem kérdeztek többet. Cortezhez hiába szóltam nem kívánkozot felnézni a telefonjából így oda fordultam Zsoltihoz.
-Zsolti, beszélhetnénk?
-Persze, mondjad-válaszolt
-Négyszemközt-mondtam és érdeklődve figyeltem.
-Ja persze, gyere-mondta és arréb húzott. Birom Zsoltiban, hogy sokszor kérdezés nélkül képes jönni. Ebben se hasonlít Cortezhez.

-Mizu?-kérdezte miközben beleharapot egy sport szeletbe.
-Meghallgatnál?-kérdeztem idegesen, de folytatam mielőtt válaszolni tudot volna-Volt egy kisebb incidensem amiről szeretnék valakivel beszélni, de rajtad kivűl senki se tudná utána magában tartani Virággal meg jelenleg nem vagyok jóbba. Ha meghallgatsz rájössz miért-mondtam látva arckifejezését.
-Oké csak várj egy percet mert ez komolynak hangzik.-Csak bólintotam és megvártam, hogy kidobja a szemetét és igyon.

Majd bele kezdtem a mesélésbe. Mindent elmondtam neki kezdve a koncertel befejezve Kinga első láttogatásáig. Ősszinte leszek jól eset végre valakinek ezt mind elmondani. Még azt is, hogy már valószínűleg nem szeretem Cortez. A végére már ezt is beleraktam mert az elején elszóltam magam arról, hogy egy kicsit nagyon tetszet Cortez.

Pár pillanatig meg se szólat, se pislogot így én idegesen ácsorogtam mikor megszólalt.
-Hű, ez aztán nem semmi
-Tudom-suttogtam
-Figyelj én még sose vetem részt ilyen csaj csevejben viszont köszönöm, hogy ezt velem osztotad meg. Ha nem haragszol meg én ezt most következő szünetig megemésztem és akkor mo dok valami ide illőt, de igérem magam tartom az információkat.
-Köszönöm-öleltem meg fesztelenül mivel már 10 perce késtünk kémiáról. Ő is vissza ölelt.
-Na most menjünk ha szerencsénk van a tanár még nem ért be mondtam és elkezdtem befelé rohanni utánam Zsoltival. A tanár pont az érkezésünk után egy percel érzkezet meg így időnk se volt normálisan kifulyni magunkat. Terembe érzkezésünkor egyébként elég fura pillantásokat kaptunk, mert senki nem értete mit csináltunk mi ketten, hogy 10 percet késtünk.

Kémia után kimentem az udvara és már indultam volna a padhoz ha Zsolti nem rántot volna el.
-Oké kitaláltam-vigyorgot rám büszkén.
-Hallgatlak-néztem rá kíváncsian.
-Minden rendben lesz beszélj Cortezzel kérdezd meg ő mi érez, de bármi lesz én itt leszek-mondta és láttam rajta, hogy beszéde őszinte volt.
-Köszönöm.Megint-mosolyogtam rá hálásan mire megölelt. Mivel nem voltunk takarásba sehonnan így az összes diák láthata aki az udvaron tartózkodot. Hát mit is nem mondjak nem igazán foglalkoztak velünk mert én eleve nem vagyok érdekes így valószínűleg azt hitték, hogy be akarok Zsoltinál próbálkozni. Az osztályunk viszont figylet minket de nem szóltak egy szót se csak értetlenül néztek ránk. Kivéve Cortezt aki idegesn figyelt minket a zenelejátszóját markolgatva.

Beszélgetésünk után leültem a padra és olvasni kezdtem volna ha Arnold nem zavar meg.
-Egyre mélyebre süllyedsz-mondta gúnyosan.
-Ha semmiségen képes vagy rám berágni akkor fogd be a szádat és ne szólj hozzám.-mondtam neki azt amit gondoltam gondolkodás nélkül és felálltam mivel becsengetek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iʟʏᴇɴ ɴɪɴᴄs-SᴢJɢ ғғ.✔︎Where stories live. Discover now