31.Předávání cen

79 4 0
                                    

,,Tak jo, takže teď skoro půl kila mouky."zamumlala jsem si pro sebe a navážila necelé půl kilo mouky. Jak už jste asi poznali, povedlo se mi dneska vstát dřív a právě nám peču na zítřejší let sušenky. Pokud by se někdo zděsil, kolik je tý mouky, tak já radši dělám dvojitou dávku, protože známe kluky, že jo.

Těsto jsem měla za chvilku hotové a nechala ho odpočinout. Mezitím mi napsala Jas, v kolik má přijít, protože mi slíbila, že mi pomůže se na večer připravit. Odepsala jsem jí, že  mě bude Niall vyzvedávat v pět, tak ať přijde o hodinu a něco dřív. V dobu, co těsto odpočívalo jsem si stihla aspoň umýt vlasy a pak už začala dělat sušenky.

,,Cass, co jsi udělala s fénem?"zakřičela na mě Heather z koupelny, když jsem vytahovala z trouby druhý plech sušenek.
,,Nic, měla bych snad něco?"
,,Je rozbitej, nefunguje."přišla do kuchyně s fénem v ruce.
,,Skvělý a co já s tím?"
,,Jak si teď mám asi vysušit vlasy?"
,,Zkus si je zabalit do ručníku, to by mělo pomoct."usmála jsem se na ni. Na to odešla z kuchyně, sle jak jsem následně uslyšela, šla za mamkou. Matně jsem slyšela, že jí máma řekla, že pokud je opravdu rozbitý, zajedou večer koupit nový.

...Don't forget where you belong, home, don't forget where you belong, home...

Zpívala jsem si a přitom tvarovala sušenky, které jsem skládala na další plech. Šlo to rychle, protože jsem dělala jenom kuličky, které jsem zploštěla a když byl plech plný, vyměnila jsem ho za ten, který jsem právě vytáhla z trouby. Krabice, do které jsem sušenky skládala se pomalu plnila, až byla plná úplně a já měla hotovo. Poklidila jsem kuchyň, vypla troubu a mamka začala ohřívat dnešní oběd v podobě kuřecího masa s bramborami.

Celý odpoledne jsem zevlovala. Prostě jsem jen ležela v posteli a střídavě si četla, nebo byla na mobilu. Když se čím dál, tím víc blížila chvíle, kdy měla Jas přijít, aby mi pomohla se připravit, začala jsem být trochu nervózní a tak jsem vzala do ruky kytaru a jen tak jsem si hrála. Netrénovala jsem, jenom si pro sebe hrála a při tom zpívala. Aspoň mě to trochu rozptýlilo.

Pak už ale zazvonil zvonek a já šla otevřít.

,,Ahojky."pozdravila jsem Jas, která měla na zádech vak a v ruce plnou tašku čehosi.
,,Tak co, připravená na velký večer před kamerami?"uchechtla se, když si sundala boty a společně jsme zamířily do mého pokoje. Jas ještě mezitím pozdravila mámu a ségru, ale pak už jsme se zavřely  v pokoji.
,,Tak za prvé, asi jsi myslela to, že si nás tam všichni budou fotit, na což připravená absolutně vůbec nejsem, ale jinak se už celkem těším."
,,Jenom celkem? Víš jaký máš štěstí, že chodíš se slavným zpěvákem a díky tomu se můžeš potkat s celebritama?"podívala se na mě a z tašky začala vytahovat několik kosmetických taštiček.
,,Takhle o Niallovi nebo o klucích nemluv. Pro mě jsou to obyčejní skvělí kluci."pokárala jsem ji, i když jsem věděla, že to tak nemyslela.,,A nestojím o žádný setkávání se s celebritama. To mi je úplně jedno."
,,Jak myslíš. Každopádně co s tebou teď provedeme."podívala se na mě kriticky a přemýšlela.,,Uděláme ti vlny a nějaký výrazný oči a rtěnku. Kde máš tu svoji kulmu? Ne ještě líp, co takhle nějaký povolenější drdol?"řekla svůj verdikt po chvilce.
,,Hele, hele, zase si dáme pohov jo? Vlasy zůstanou rovný jako normálně, chci vypadat aspoň trochu jako já."
,,Ale-"
,,A co se týče té rtěnky, bude bohatě stačit nějaká světlá."
,,Dobře no, jdeš tam ty. Ale pamatuj na to, že kdyby bylo po mým vypadala bys ještě líp. Každopádně teď tě nalíčím."začala rozepínat všechny ty taštičky a vyndávat z nich nejrůznější věci.
,,To jsi si toho musela brát tolik? Na neutrální stíny a něco málo ještě je toho nějak dost ne?"
,,A kdo říkal, že budeš mít neutrální stíny?"na tváři se jí objevil nepatrný úšklebek. Achjo, přemluvím tuhle holku někdy?

Over againWhere stories live. Discover now