Doğum Günü Partisi

275 11 2
                                    

Kapaktan girdikten sonra suyu okyanusa doğru itip kapağı kapattım. üzerimdeki suyu da attıktan sonra merdivenlerden yukarı çıkmaya başladık. merdivenlerden yukarı çıkınca mürettebatın yatakhanesi ile karşılaştık. geldiğimiz yer aynı zamanda zindandır. Belki zindandan içeri giriyor olabilirim ama çok temiz bir zindanı var babamın. Ee nasıl olsa küçük kızı hep orayı kullanıyor. Mürettebatın yatakhanesinin tertemiz olma sebebi de aynı babam onlara heryeri temizletiyor. Yazık onlara. Tekrar merdivenlerden yukarı çıkmadan önce şu beni takip eden iki salağa döndüm.

Z- babama hiç birşey söylemiyorsunuz yeni üyeler yoksa okyanusun dibini boylarsınız bilmem anlatabildim mi?

K-G- evet tabi ki anladık.

J- siz bir söyleyin sonra boylanız bana kalmış

Z- baba!

J- evet Zanda benle ne konuşmak istiyorsun.

Z- Sen hani benim peşime kimseyi takmıyacaktın?

J- konuyu değiştirme .

Z- ama konuyu değiştirme diyerek konuyu değiştiren sensin. o kısmada gelicez ama şimdiden söyliyim. o olayın nedeni bu iki salağı peşime takmandır. öyle değil mi Silvermist ?

S- evet Zanda. onlar için geri dönmek zorunda kalmasaydık bunların hiç biri olmazdı. Siz de biliyorsunuz ki Kaptan Hook, Zanda peşine takılan kişileri kolaylıkla atlatabilir. buna rağmen onum peşine bunları taktınız ve başımıza böyle bir olayı da siz takmış oluyorsunuz. yani tüm bu olaylar sizin yüzünüzden oldu.

J- vay be bedenine göre çok fazla konuşuyorsun. demek ki tüm olaylar benim suçum herneyse Peter Pan'ı görmedin ya o bana yeter.

Z- ben görmedim ama onlar gördü. o beni gördü ama ben onu görmedim. bir kere olsun yüzüne bakmadım.

G- kızınız haklı kaptan hiç yüzüne bakmadı. sadece yerlilerden birini yüzüne kenetlendi. uzakta durduğundaysa yere baktı . yada bize . ama hiç o çocuğa bakmadı.

J- hmm iyi. Zanda gel şimdi kamarama çıkalım ve sende bana tüm bu olan olayları anlat.

Z- onun yalan söylemediğini nasıl anlayabilirsin?

J-George'yi bilirim çok dürüsttür. Bir keresinde bana onu öldüreceğimi bilse dahi yüzümün bakılmaz derecede çirkin olduğunu söyledi. Ve ben ona sadece bıyığımda birşey var mı? diye sormuştum. Onu oracıkta öldürüyordum. Ama Bay Smith önüme geçip onun bu yönünü sende işe yarayacağını söylemişti. bende onu affetmiş ve tebrik etmiştim . gerçektende işe yaraması onun için iyi oldu yoksa onu öldürürdüm. herneyse bu doğruluk yönü senin işine yaradı mı kızım?

S-kaptan kanca bana diyorsunuz ama siz de yaşınıza göre çok fazla konuştunuz.

J- Ahh altı üstü 102 yaşındayım ama 35 yaşında gibi hissediyorum.

M- öyle de görünüyorsun merak etme tabi deniz kızlarının yardımıyla.

J - ıhm evet tatlım sen ,kızımız ve Silvermist'in yardımlarıyla.

Z- ( fısıltı) Biz gidelim Silvermist bu kısımdan sonrasını midem kaldırmayabilir.

Yavaşça oradan uzaklaştık. Benim kamarama gittik. Kapıyı kapattım.

S- ah Zanda nasıl Peter Pan'ın yüzüne bakmamayı başardın sana inanamıyorum. çok yakışıklıydı. kendine tarz bitkilerden kıyafeti vardı. Ve kasları sen kaslara bayılırsın.

Z- hayır kaslı erkeklere bayılırım.

S- ikisi de aynı şey.

Z- değil.

HOOK'UN KIZIWhere stories live. Discover now