İrtihal//XVIII-Tebah

90 8 135
                                    


BÖLÜM18

TEBAH

Sena Şener / Sevmemeliyiz

Aynı şarkıyı ikiyüznücü koyuşum ama iki bölme de o kadar uyuyor ki değiştirmedim.Böyle okuyuverin.

Tebah: Tükenmiş, yıkılmış


***

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

***



Babam Elif'i kollarımın arasından çekip çıkardı. Hastanedeki son günümdü bugün. Beş gündür bu yatakta yatıyor iyileşmeyi umuyordum. Duru üç gün başımda beklediği için bugün uyumaya göndermiştim onu. Ama akşam bizim eve gelecekti. Babam Elif'i Toprak'ın kucağına verdi. Aralarında o soğuk kaldığımız odayı buza çevirse de Toprak küçük kardeşimize karşı sıcacıktı. Onu bir yıldır ilk kez görüyordu ama şimdiden çok alışmıştı.

"Elif uyuduğu için Toprak onunla birlikte önceden arabaya gitti. Annem, ben ve babam odada yalnız kalmıştık. Hemşirenin dikişlerimi kontrol etmesi için bekliyorduk.

Odadaki gerginlik beni güldürdü. "Maşallah aranızdan su sızmıyor." Annem histerik bir gülüş attı. "Sızmaz tabi, baban nefes alan her dişiye baraj yaptığından bana malzeme yetmedi."

Annem alev alan gözleriyle babama kısa bir bakış atıp odadan çıktığında babama döndüm.

"Annem bir özrü hak ediyor." Babam güldü ve yatağın ucuna oturdu. "Annen özür falan hak etmiyor." Bazen babamı dövmek istiyordum. Bu kadar umursamaz oluşu cinlerimi tepeme çıkarıyordu. "Doğru, çünkü annem aldattı seni, en ihtiyacın olduğu zamanda. Çünkü annem ölen evladının üzerine yeni evlatlara kucak açtı."

Babamın gülüşü yüzünde dondu. "Ben seni çok seviyorum baba. Bu yüzden hala karşımda oturabiliyorsun zaten." Yutkunup bir süre bekledim. Konuşmak fazla zordu. "Ama baba, ben en çok senin gibi bir adamı sevmekten korktum. Senin gibi bir adam beni annem gibi bir kadına dönüştürdü."

"Ne demek istiyorsun Eylül? O kadın Melek'in suçunu sana yıktı." Uzanıp elini tuttum. Ve yıllardır içimi kemiren gerçeği ona söyledim. "Sen annemi aldatıp, terk etmeyi seçmeseydin, bi bu halde olmazdık baba. Yeniden mutlu bir aile olurduk."

Kapı çaldı ve içeri Ayla hanım girdi. O kötü bir insan değildi, ama evli bir adamla birlikte olan bir kadındı. O ailemi dağıtan temel sebeplerden biriydi. Ve ben artık kimseye affı olmayan bir Yargıçtım.

Serçenin Gözyaşı/TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin