14. Svampebob og homoseksuelle bukser

161 7 10
                                    

MANDAG 14. DESEMBER 20:13

Sander er rastløs hele dagen. Rastløs på grunn av det økende presset om julegaver han ikke har kjøpt enda. Rastløs fordi mobilen hans ikke har plinget en eneste gang til tross for at han har sjekket den mer eller mindre hvert femte minutt. Rastløs fordi, enda han prøver å dytte det unna, tankene hans alltid faller på minnet om gårsdagen. Ikke bare er han full av bekymring, han er også overdrevent opptatt av én enslig ting: hvordan det føltes å klemme Elias.

Han husker det hele i detalj, og hjernen hans nekter å gi slipp. Han ser samme scene konsekvent gjennom hele dagen, til det virker som om alt han gjør er å prøve å distrahere seg selv fra tanken. Halvparten av tiden husker han Elias sine armer, måten han sank sammen i den klemmen som egentlig aldri burde ha funnet sted. Resten av tiden tenker han kun på hvor milevis langt unna fyrens vanlige smil virket, hvordan ansiktet hans liksom så ut som om det var dratt nedover, hvor mye blikket hans flakket unna.

Sander vil ikke mase, så han blir sittende i det som føles som en uendelighet foran mobilen med fingrene svevende over tastaturet uten å egentlig røre ved noen av tastene. Han kunne selvsagt bare ha spurt rett fram, men det virker for skummelt, så han ender opp med det mest latterlige han kan gå for i stedet:

20.21 Matkritikeren
Hey

Det er det eneste han kommer på, men nå som meldingen er sendt begynner han straks å angre. Den ser stusselig ut på skjermen, det lille ordet stående der alene, gjort enda mer tragisk da Elias ikke svarer.

Dette gjør selvsagt at han begynner å overtenke, plutselig lurer han på om det kanskje er en teit ting å si, om det hadde vært bedre med hei i stedet, om han kanskje bare burde ha holdt kjeft.

Han får svar en halvtime senere.

20.48 Mislykket komiker
Ånei

20.48 Matkritikeren
What

20.48 Mislykket komiker
Det er første gangen du har startet med bare hey, som betyr at du prøver å få meg til å svare sånn at når du spør om hvordan det går så kan jeg ikke late som om jeg ikke så meldingen fordi jeg allerede er her

20.48 Matkritikeren
Du overvurderer hvor utspekulert jeg er

20.48 Mislykket komiker
Gjør jeg?

20.48 Matkritikeren
jeg hadde tenkt til å vente en stund før jeg spurte om hvordan det går

20.48 Mislykket komiker
Visste det

20.48 Mislykket komiker
Håpet du hadde glemt det

20.49 Matkritikeren
Selvfølgelig har jeg ikke glemt det. Hvordan går det?

20.49 Mislykket komiker
Det går bra

20.49 Matkritikeren
Av en eller annen grunn er jeg ikke overbevist

20.49 Mislykket komiker
Jeg mener det, det skjer hele tiden, ikke noe stress

20.49 Mislykket komiker
Plis bare glem det

20.49 Matkritikeren
Hva mener du, skjer hele tiden? Trodde ikke du snakket med dem?

20.49 Mislykket komiker
Du har ikke tenkt å la dette gå, har du?

20.50 Mislykket komiker
Nei, jeg snakker ikke med dem hvis jeg kan unngå det. Men søsteren min vet ingenting, så jeg snakker med henne så ofte jeg kan. Av og til bestemmer de seg for å ta over telefonen, som alltid er like koselig

Bare DegWhere stories live. Discover now