Bölüm 7

1K 158 101
                                    

Yalnızca ay ışığı ile aydınlanan büyük odada ki tek hareketlilik klan liderinin düzensiz nefes alışlarından dolayı inip kalkan göğsüydü. Neredeyse bir hafta olmasına rağmen elf kralına gönderdiği mektuptan geri dönüş alamamıştı. Aklına gelen kötü düşünceler içini kemirirken tüm sessizliği çalınan kapı bozdu. İçerisi karanlık olmasına rağmen karşısında ki yüzü seçebiliyordu.

  

"Bir gelişme var mı?" 

Endişesini sert tutumuyla bastırmaya çalışan klan liderinin tok sesi, karşısında ki adamın belini hafifçe eğerek konuşmasına neden oldu.


"Maalesef efendim, oğlunuzdan gelen bir mektup ya da işaret yok." kısık bir sesle konuşan adam her ne kadar sesini titretmeden konuşmayı başarsa da bedenini kontrol edemeyecek kadar gergindi. Klan lideri, işlerin yolunda olmadığını düşünürken karşısında ki adam tekrar konuşmaya başladı.

"Onun haricinde ilginç bir durum daha var efendim." 


Kaşları çatılan klan lideri devam etmesi için bakışlarını karşısında ki adama yöneltince duyduğu cümle ile zaten var olan şüpheleri daha da artmıştı.


"O günden beri bir gençten daha haber alınamıyormuş."

******

"Burada mı yaşıyormuş?" küçümser bakışlarla karşısında ki barakayı andıran eve bakarken konuşan klan liderini başıyla onaylayan adam, genç adam hakkında öğrenebildiği bilgileri klan liderine anlatmaya başladı.


"Xiao Zhan. Yokluğunu fark edebilecek bir aileye sahip değil. Esnaf ve bir kaç tanıdığından öğrenebildim neredeyse bir haftadır kasabada olmadığını. Bir de bir arkadaşı var, sanırım en yakını o."


Bakışlarını evden çekip yanında ki bedene yönelten klan liderinin çoktan düşündüğü bir plan vardı.


"O arkadaşına götür beni."


Hızlı adımlarla oradan uzaklaşırken gecenin zifiri karanlığında genç adamın evine oldukça yakın olan arkadaşının evi görüş açılarına girmişti. Yaşından dolayı neredeyse beyazlamış olan sakallarını kaşırken esas amacının halkının refahı için olduğuna kendini ikna etmeye çalışıyordu.


Klan liderini düşünceli bir şekilde karşıdaki eve bakarken görünce, yanındaki adam konuşma ihtiyacı hissetti.

"Efendim şimdi ne yapacağız?" 

Gözlerini kısarak son bir kez kafasında neler olup biteceğini geçiren kalan lideri derin bir nefes alarak gece karası gözlerini yanında ki bedene çevirdi.

"Önce emin olmalıyım, sonrası içinse eğer tahminlerim doğru çıkars-"  yaklaşık on dakikadır önünde dikildikleri evin kapısı açılınca sözleri yarım kalan klan lideri, yaşına göre oldukça çevik bir hamleyle kılıcını kınından çekerek önünde ki bedene doğrultmuştu.

Her şeyden habersiz genç adam karşılaştığı manzarayla  neye uğradığını şaşırmış ve korkuyla adımlarını geriletmişti. Klan lideri, hepsi içeri girene dek kılıcını yirmili yaşlarda ki gencin suratından çekmedi.

"B-ben hiçbir şey yapmadım. Y-yemin ederim!" en sonunda bulduğu sesiyle yarım yamalak konuşmaya çalışan gencin bu halleri klan liderinin sırıtmasına sebep olmuştu.

Aglon Geçidi [YiZhan]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin