Kronika

855 75 5
                                    

Ať Derek odpoví, prosím, chci to vědět. „Čekal jsem, kdy se zeptáš. Přijel jsem, protože tady v Londýně má být viděn modrý měsíc." co je k sakru modrý měsíc?

Lily's view

„Modrý měsíc?! Jak to že o tom nic nevím?" mamka začala vyšilovat. Asi jsem v tomhle prostoru jediná, kdo neví, o co se jedná. Zkusím zavolat Liamovi. Ten by mohl něco vědět. Přeci jen je Derek jeho alfa. 

Mamka s Derekem už odchází, proto se radši vytratím. Nepotřebuji se s nimi potkat a vysvětlovat jim, co jsem tam dělala. Dopadlo by to katastrofálně, protože neumím lhát. A i kdybych uměla lhát, oni by to poznali. Skvělý vlkodlačí sluch je někdy totálně na nic.

Nevím, kam jít. Buď půjdu za Liamem, nebo zkusím najít nápovědu na internetu. Pořád mi vrtá hlavou, co je modrý měsíc a čím je tak výjimečný.

Nejdříve skočím domů. Potřebuji se ujistit, že je sestra v pořádku. Nepřežila bych, kdyby se jí něco stalo.

,,Mami, Emo jste doma?'' ,, Ahoj Lily, já jsem v kuchyni a mamka ještě doma není. Vlčí rychlostí jsem se přesunula do kuchyně. Jak já miluji být vlkodlakem. Někdy to má, ale i nevýhody. „Ahoj Em." falešně jsem se usmála. Nedokážu se tvářit vesele, když se něco děje. „Em, jdu do pokoje, kdybys něco potřebovala, tak přijdi." rozloučila jsem se.

Nečekám na její odpověď a už běžím do pokoje. Zamknu za sebou dveře a ulehnu do postele s notebookem v ruce. Do vyhledávače zadám Modrý měsíc a doufám, že mi to něco najde. Super, něco mi to našlo. Teďka jaký článek otevřít. Zkusím ten první. 

V lednu bude viděn Modrý měsíc. Znamená to, že v tomto měsíci budou dva úplňky. V minulých letech se druhý úplněk zbarvil do modra, proto byl tento jev nazván Modrým měsícem. Někteří lidé věří, že jim to dodává sílu. 

Další věci v tom článku nebyly moc zajímavé. Jenom nějaké rozhovory s lidmi, kteří se po tom cítili silnější. Moc mi toho ten článek v souvislosti s vlkodlaky nepomohl, ale vím aspoň něco.

Teď je na řadě naše rodinná kronika. Že jsem si na ni nevzpomněla dříve. Mohla bych tam najít nějaké další informace. Rodinná kronika se dědí po generace a zapisují se tam různé jevy, co působí na vlkodlaky a tak podobně. Dokonce má i vlastní rejstřík. Modrý měsíc. Modrý měsíc. Modrý měsíc. Tady. Konečně jsem to našla.

Za působení svitu Modrého měsíce se vlkodlak stává silnějším, rychlejším, zlepší se mu všechny smysly a dokončí svoji proměnu na úplného vlkodlaka. Když se bude chtít proměnit, nezmění se mu jen jeho tvář, ale celé tělo. Stane se vlkem. Za tímto jevem se sjíždí celé smečky.

Wow, tak takhle jsem o Modrém měsíci vážně nepřemýšlela. Nikdy bych nevěřila, že Měsíc může mít takovou moc.

Předem se omlouvám za případně chyby. Psala jsem to na mobilu. Tuhle kapitolou bych chtěla věnovat holkám, které si tiply správně, když jsem se ptala, co si pod pojmem Modrý měsíc představí.

Secret & love [CZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat