Chapter 7

7.4K 454 88
                                    

Dech se mi zadrhl v plících, když jsem začala pomalu panikařit. Pohledem jsem sklouzla na Darcy, která se na mě zářivě usmívala. V očích ji plápolaly plamínky nedočkavosti, jako by na tuhle chvíli čekala celý svůj život. Její ruku nervózně mačkal Harry ve své velké dlani, zatímco se on plně soustředil na mě.

Rozhlédla jsem se kolem sebe a všimla si, že všem na tvářích visel šibalský úšklebek naznačujíc, že tohle všechno naplánovali za mými zády.

Na malý moment mi hlavou probleskla myšlenka mé vysněné svatby, vypadala přesně takhle. Bylo to, jakoby mi Harry ten miniaturní kousek představy z dětství ukradl a zrealizoval ji.

Za normální okolností bych už vyšilovala, ale vzhledem událostem, jež se v posledních letech mého života odehrály, se tenhle, pro dívku, velice výjimečný den proměnil v docela obyčejný ba dokonce neskutečný den.

"Slečno CaroLyn?" vyrušil mě z toku myšlenek oddávající.

S mým tělem to lehce trhlo a já okamžitě svůj pohled navrátila muži předemnou. Díval se na mě plný očekávání, jenže já jsem odvětit prostě nemohla. Harry ode mně nemůže čekat, že odpovím kladně doslova pár hodin po té, co jsme spolu řešili rozvod.

"Dejte nám minutku," omluvně jsem se pousmála a popadla kudrnáčovu ruku. Jeho ruka byla teplá stejně tak, jako naposledy, kdy jsem ho za ní chytila. Ačkoli to byl sotva patrný dotyk, dokázal mi po páteři dolů poslat nepříjemné mrazení, které jsem se ze sebe následně snažila sestřást.

"Jsem si jistý, že tohle se obvykle nepovoluje," namítl kněz, nebo čím se to nazýval.

"Mohu vás ujistit, že tradice se proti tomu nestaví." odbila jsem ho, avšak on se nenechal oklamat.

"Mrzí mě to, ale ceremoniál pokračuje, nyní odpovězte." pobídl mě pokynutím.

"Hele, já si nemyslím, že je menší rozhovor mezi ženichem a nevěstou zakázaný," poslední slova jsem témeř přecedila skrz zuby při čemž jsme Harryho propalovala pohledem "a mezi tím, co vy to budete hledat v bibli si já s tady panem Stylesem můžu klidně pokecat." pokusila jsem se pozornost toho muže odvrátit na knihu, kterou držel v rukou.

"Bůh vás potrestá za to, že zpochybňujete jeho morální pravidla." varoval mě jako by mě to mělo vyděsit.

"Prosím vás, otěhotněla jsem s ním dvakrát před svatbou a blesk do mě ještě neuhodil," pozvedla jsem pobaveně obočí a ruce si založila vbok.

Když už nic neříkal tak jsem Harryho zatáhla pryč od ostatních, kousek dál od pobřeží.

"Co to má sakra znamenat?!" zasyčela jsem a strčila do něho, ale s ním to samozřejmě jako vždy ani nepohnulo.

"No, přece jsi souhlasila, že mi dáš dva týdny na to, abych tě vzal zpět tam, kde jsme začali. A já ti chci ukázat jaký by náš život mohl být." horlivě vysvětloval a během toho se mu na čele objevili výrazné vrásky.

"Však jo, ale to nemá co dělat se svatbou." zamračila jsem se a nechápavě pokroutila hlavou.

"Právě, že ano. Beru tě zpět tam, kde jsem udělal první chybu, abych ji mohl napravit. Svatba je pro holky nejdůležitější. Jenže já si to neuvědomoval, měla to byla událost, kvůli které jsi vyzkoušela milion šatů a střevíců po sobě. Moment při němž jsi se měla stát chodící katastrofou, jelikož se ti nelíbil svatební dort. Úplně jsem kvůli mé ignoranci promeškal tu chvíli, kdy jsi za mnou měla běžet v slzách, protože jsi měla pocit, že šaty ve kterých se budeš vdávat ti již nesedí tak jak by měli. Spolu jsme měli vybírat prstýnky a dům. Měli jsme se hádat nad destinací našich líbanek a já se ti vyhýbat, neboť by nám to přineslo smůlu. Všechny tyhle maličkosti jsme měli prožít spolu nýbrž jsme místo toho se rozhodli tvářit, že nám na tom nezáleží. A předstírali jsme tak moc, zakrývali jsme naše touhy tolik, že teď skoro ztrácíme sami sebe a já o tebe přijít nechci. Proto se nás nehodlám vzdát, budu bojovat a pokusím se napravit vše co jsem zbabral. Udělám vše, co bude potřeba." upřeně mi hleděl hluboko očí, jako by mi skrz ně viděl do duše "I kdyby by to znamenalo být vzhůru celou noc a plánovat svatební obřad." koutky úst se mu lehce zvedly a taktéž i ty moje.

Bigger StylesKde žijí příběhy. Začni objevovat