13

13.6K 713 118
                                    

Hoofdstuk 13 Austin's pov

Er wordt luid op de deur geklopt, wie zou dat zijn? Ash 2.0? Ik sta op en loop naar de deur. Megan kijkt me verwachtingsvol aan. Met een snelle ruk open ik de deur, niemand te zien. Maar als ik de deur dicht wil gooien, trekt een wit papiertje dat op de deur is geplakt mijn aandacht. Ik trek het van de deur af en vouw het open:

Proberen jullie maar niet te ontsnappen.
Ik weet waar jullie zijn! 
Het is een kwestie van tijd voordat ik jullie in de juiste positie heb.
Pas op...
                -XXX- de "moordenaar?"

Mijn ogen worden groot van verbazing. Wat heeft dit te betekenen? Ik wist dat iemand ons zat te begluren sinds de aller eerste dag. Ook Megan had dat gevoel gehad, ze was bang dat er misschien een of andere gek of een moordenaar op school rond sloop, maar dat kwam door het boek dat ze gelezen had.

Telkens als we voelden dat iemand naar ons keek hadden we gezegd dat er een moordenaar moest zijn. Maar ik had niet gedacht dat die er écht was. Ik dacht dat ik langzaam gek werd, maar er is dus echt iemand hier op school. En wie het ook is, diegene zit achter ons aan!

Ik kijk de gang in, maar er is niemand te zien. Ik doe de deur opslot en ren terug naar Megan. Ash is inmiddels ook wakker geworden. "Kijk eens wat op de deur geplakt was." zeg ik Megan grist het briefje uit mijn handen en Ash leest over haar schouder mee.

Die gast zit té dicht bij Megan als je het mij vraagt! Een steek van woede gaat door me heen. Megan vouwt het briefje op en zegt "We hadden dus gelijk, er is inderdaad nog iemand hier op school." Ash kijkt haar bezorgd aan "En ehh... Wat nu?"

Ik kijk geirriteerd op "Wat nu? Wat denk je zelf! We moeten er achter zien te komen wie die moordenaar is." "Je denkt toch niet dat het echt een moordenaar is?" zegt Ash, terwijl hij met zijn handen begint te friemelen.

"Ik weet het niet" zeg ik "Maar dat doet er niet toe, Hij of zij houdt ons in de gaten en we moeten uitvinden wie het is en waarom diegene dat doet." Ash en Megan knikken. Ik pak een stuk papier en een pen van het bureau en begin te schrijven.

"Nou, laten we bij het begin beginnen voor de verdachtenlijst" zeg ik "Wie heeft er een hekel aan ons?"  Megan denkt na "hmmm, Anna Hill, dat tutje dat altijd met veel te korte topjes rondloopt!" Ik schrijf haar op. "Meneer Pihp van gym, die mag me niet!" mompelt Ash, ook die namen schrijf ik op. Na een half uurtje brainstormen met veel geschrap komen we op 3 hoofdverdachten uit.

Lijst van verdachten:

Anna Hill                               (Hoofd Bitch van de school)
Meneer Pihp                        (Gemene gym leraar, als je te laat bent 100 push ups)
Brandon van Hoek             (Drugs dealer, die vaak ruzie heeft)

"Toch kan ik niet geloven dat een van deze mensen het op ons gemunt zou kunnen hebben!" zei Megan "Ik bedoel, misschien is dit gewoon een zieke grap!" 
Ik zou willen dat ze gelijk had, maar ik ben bang van niet.

"Wie van de 3 mensen denk jij dat het is" vroeg Ash aan me "Ik denk... Brandon" Ash kijkt me vragend aan. "Kijk, ik leg mijn theorie uit. Degene die de zogenaamde moordenaar is moet ten eerste sterk zijn. Megan was namelijk bijna ontvoerd, dit betekent dat Anna Hill afvalt. Ik weet dat het een grote trut is, maar sterk is ze niet, en zeker niet sterker dan Megan!"

Ik grijns even naar Megan en wrijf over mijn wang. Ze begint zenuwachtig te giechelen. Ik ga verder met mijn theorie

"Dan blijven Meneer Pihp en Brandon nog over. Meneer Pihp is dan wel gemeen, maar er zijn meer gemene docenten. Brandon is het meest logisch, want hij slaat mensen wel vaker in elkaar! Trouwens Brandon heeft een bloed hekel aan me, omdat ik zijn vriendin van hem afgepakt heb een paar jaar terug. Hij heeft me meerdere keren bedreigd! Ook is Brandon erg sterk en Meneer Pihp heeft een bierbuik! " 

Megan en Ash kijken me aan. "Wow!" zegt Ash "Ik denk dat je het hebt opgelost! Het klinkt inderdaad logisch wat je zegt!" Ook Megan knikt instemmend "Heb je dat net bedacht?" vraagt ze. Ik schud mijn hoofd "Nee, ik heb al langer het idee dat hij degene is die met ons aan het sollen is!"

Megan's pov

 Er wordt weer op de deur gebonst. Dit keer spring ik op voordat Austin iets kan doen. Ik ren naar de deur en maak hem open. Er staat niemand, maar er ligt wel een briefje! Ik haal het van de deur af en loop terug naar binnen. 

Mmmm, weten jullie nog steeds niet wie ik ben?
Raad eens? Hier een kleine hint:

Pijn, een steek in mijn hart

In het diepste van de nacht
Het zuivere wit, inktzwart
Probeer niet te ontkennen, probeer niet te rennen.
.....
De "moordenaar"

Ik voel kippenvel over mijn hele lichaam, wat wil de Moordenaar van ons? Waar slaat dit gedicht op? Wat wordt er bedoelt met hint? "Megan? Je ziet lijkbleek! Wat is er aan de hand? Wat staat er?" roept Austin. Ik loop naar Austin en Ash en geef het briefje af.

Als ze het lezen worden hun ogen groot. "Wat heeft dit te betekenen?" piept Ash. "Waar slaat dit op!" schreeuwt Austin "Kom te voorschijn als je durft! Ik kan je wel aan Brandon! Ik weet dat je mee aan het luisteren bent. Kom hier en vecht!"

Het is doodstil in de bibliotheek. De moordenaar laat niets van zich horen. Ik klop op Austin's schouder en probeer hem rustig te krijgen. Het werkt tot we een akelig bekende lach horen....

Heey allemaal,
Enig idee wie de moordenaar is? Bedankt voor het lezen van het verhaal, vergeet niet te stemmen en een comment te geven als je ook zo nieuwsgierig bent wie de mysterieuze moordenaar is!
P.s. De foto hier naast/ boven/ onder is van Brandon!

Groetjes van,
IAmALittleBookWorm


Locked with a BadboyWhere stories live. Discover now