23

6.3K 317 119
                                    

Terwijl Megan, Austin en Ash in de kleine cel aan het praten waren, was Helga nog steeds met Harry in de keuken...

*Voor de ultieme dialoog lees wat Harry zegt met een frans accent en lees wat Helga zegt met een Russisch accent!* 


" 'Elga, iek kan ze niet laten kaan! Pihp zal moi nooit vergeven. Dat weet tu ook, we moeten iets doen."zei Harry paniekerig terwijl hij met zijn ene hand woeste gebaren maakte en met zijn andere hand de kip probeerde te redden na Megan's enorme blunders. Helga knikte kort "Harry, ik begroip het. Maar wot wil je dan doen?"


 Het was duidelijk aan Helga te zien dat ze zenuwachtig was, met haar grote handen was ze een pluk blond haar aan het vlechten en haar voeten tikte ongemakkelijk op de vloer. Ze was Megan echt aardig gaan vinden en ze wilde haar niet verraden, maar ze kon Harry ook niet in de problemen brengen.



"Luister bien, 'Elga" zei Harry zachtjes "Iek 'eb 'et gevoel dat ze probieren te ontsnappen. Zorg ervoor dat ze je vertrouwen en dan laat je hun plan miesluken! Geef valse informatie ofzo! Iek informier Pihp en dan komt alles goed, okie? 'eb jij moi begriepen?" Helga rilde, maar ze aarzelde niet "Ja, ik heb het begrepen" zei ze zonder enige emotie. Ze schudde Harry's hand en wilde de keuken uitlopen. "  'Elga, nog een ding" riep Harry haar na "Als je 'un plan weet, dan meldt je dat meteen bij moi!" Helga knikte nog eens en sloeg de grote klapdeur hard achter haar dicht. Ze wist wat ze moest doen.


Met snelle, grote passen liep ze naar haar cel. Ze hoorde dat Megan, Austin en Ash binnen waren en aan het overleggen waren.


"Dit betekent dat we niet in een echte gevangenis zitten! Snappen jullie het niet? Luister, we zijn hierheen gebracht zonder advocaat, zonder gesprek met onze ouders, zonder uitleg. Ik denk dat dit niet een gevangenis is, maar een soort huis waar ze ons ontvoerd hebben. Misschien is Pihp deel van dit alles, misschien hoort hij bij de zogenaamde politie. Dit betekent dat we hier zo snel mogelijk uit moeten!" Hoorde Helga, Ash zeggen. 


Ze kreunde die bleke jongen was slimmer dan ze had gedacht en dat ging haar plan alleen maar moeilijker maken. In de cel kon je Megan horen zeggen dat Ash een genie was. De drie besproken de laatste stap in het plan, het plan wat Helga had bedacht. Idioot die ze was! Ze hadden nu alleen nog een pasje of een sleutel nodig en dan konden ze ontsnappen. Wat moest ze doen!


En opeens schoot haar een geweldig plan te binnen, zij zou ze de sleutels geven! Dan was de voorbereiding klaar en kon het ontsnappen beginnen! Helga rende zo snel ze kon terug naar Harry, gooide de klapdeuren open en legde haar plan uit. "Génial, tres tres génial!" zei Harry en hij overhandigde haar de sleutels. 


Toen Helga weer voor de celdeur stond luisterde ze naar wat de drie te zeggen hadden. "Dit kan gewoon niet meer fout gaan" riep Ash enthousiast. Maar hij had geen flauw idee wat er zou gaan gebeuren dacht Helga een beetje somber. Ze moest dit doen, ze had geen andere keuze. Ookal zou ze zichzelf voor altijd haten, het moest en daar was niets aan te veranderen. Met die gedachte deed Helga de deur open en zette een glimlach op.


"Joengens, joellie geloven nooit wat ik hier heb gefunden!" riep ze. De drie keken meteen naar haar. "Wat?" riepen Austin en Megan tegelijkertijd. Ze keken elkaar snel aan en werden rood. Helga lachte even en haalde toen de sleutels uit haar broekzak "Koik!" Ash's mond viel open, Megan viel bijna op de grond en Austin kon alleen maar "M...m....m... aar... H... hoe?" uitbrengen. 


Helga grijnsde en zei "Harry, hij had ze, maar nu niet meer." Dat was technisch gezien niet een liegen dacht ze. Harry had ze eerst ook, dat hij ze nou aan haar had gegeven hoefde ze helemaal niet te vertellen. Toch?


Austin kon eindelijk weer praten en nam de leiding "Wauw, Helga je bent echt geweldig!" Megan en Ash knikte. "Oké, nu ter zake! We hebben alles wat nodig kan zijn, voor Harry zich af gaat vragen waar zijn sleutels zijn gebleven moeten we weg zijn. Dus vanavond moeten we vluchten! Iedereen eens?" 
"Ja!" zeiden Megan en Ash in koor.


"Mooi, Dit is wat we gaan doen! De deuren sluiten na het avondeten en de laatste wacht is rond 12 uur 's avonds. Om 1 uur gaan we dus weg hier! Iedereen heeft dan zijn agentenkostuum aan. Ik en Ash houden de sleutels bij ons en wij doen jullie cel open. We lopen rustig richting de uitgang en dan genieten we van de vrijheid!" fluisterde Austin. "Dat klinkt goed" knikte Ash "Maar wat doen we als ze ons opmerken?"

Austin dacht even na en zei toen "Dat gebeurt niet, we lopen langs de agenten en zeggen gewoon 'Hallo' of 'Goedenavond' net als alle andere agenten. Ze zullen niets doorhebben!"



"Hmmm" zei Megan "Ik denk dat ik een beter idee heb." Iedereen keek haar vragend aan. "Nou?" zei Austin. "Wat als we nou niet allemaal ons verkleden als agent? Stel dat Ik en Austin ons agenten pak aan doen en Ash en Helga niet? We kunnen zeggen dat we orders hebben gekregen om ze naar Pihp te brengen, dat is geloofwaardiger. Want als ze vier agenten gewoon naar buiten zien gaan zullen ze eerder twijfelen, zeker omdat Ash en Helga niet echt op agenten lijken. Als jullie begrijpen wat ik bedoel. " 


Megan werd nu een beetje rood "Ik bedoel Ash is gewoon wat kleiner en dunner en Helga is, nou ja, eh, iets groter?" Megan was bang dat ze Helga of Ash had beledigd, maar daar leek het niet op dus ging ze verder. "Dus? Wat denken jullie?" Austin knikte "Dat is goed" en Ash klopte Megan even op haar schouder en lachte"Ik denk dat jij de slimmerik hier bent, niet ik!"


Oehhh...... Spannend?

Wat denken jullie van Helga's keuze? Snappen jullie haar? Of zijn jullie boos?

Oh, we hebben nu al bijna 160.000 views!!!! Kan gewoon?! AMAZINGGGGG! Ik weet dat ik bijna elk hoofdstuk iets zeg over hoeveel views we al hebben, maar het blijft me gewoon verbazen. Echt gewoon, WOW!!!


Even iets anders:
Na mijn vorige hoofdstuk heb ik heel veel berichten gehad van jullie. 
Veel mensen worden gepest, hebben een slecht zelfbeeld of zijn zelfs suïcidaal.
Weet dat je altijd met me kan praten als je iets kwijt wil. Ik ben er voor je!
Krop je gevoelens alsjeblieft niet op, het maakt niet uit in wat voor situatie je zit. Het komt ooit goed, ook al denk je nu dat dat niet zo is.
Blijf sterk!



Ik heb ook veel berichten gehad over mezelf.

Over dat het niet erg is om er niet bij te horen en dat ik me niet rot moet voelen. Bedankt iedereen, serieus! Jullie weten niet hoeveel dit voor me betekent. Ik krijg heel veel steun en ik denk dat het heel belangrijk is om elkaar te steunen.


Laat me even duidelijk maken: Ik word niet gepest! Ik ben gewoon iemand die 'Awkward' is en niet zo goed in het maken van vrienden en dichtklapt als iemand met me praat. Ik voel me vaak alleen en de 3 vrienden die ik heb zijn wel aardig, maar ik kan niet echt mijn gevoelens kwijt. (2 jongens en 1 meisje) Maar goed, ik ben dan misschien wat verlegen en zit vaak in mijn eentje, gepest word ik niet. Dus maak je geen zorgen om mij!



Wees er voor elkaar en denk na voor je iets zegt!

Love you!!!!

XXX Zoë



-Oh, nog even een korte vraag. Heeft iemand nog een leuke band of zanger(es) om naar te luisteren?
Ik vind eigenlijk alles leuk qua muziek. Black veil Brides, Pierce the Veil, Dodie Clark, Laura Jansen. (Zolang er maar in gezongen wordt en de teksten niet discriminerend zijn.)

Iemand een idee??






Locked with a BadboyWhere stories live. Discover now