Din ve Bilim

80 6 0
                                    

Aslında bir bakıma çok fazla insan hayatın anlamının göreceli olduğunu bile bile yine de tatmin olamaz çünki dediğim gibi insan düşünen varlıktır.

Bana sorarsanız, Hayatın anlamı, sürekli bir hedefe doğru ilerlemek ve ideallerimizi gerçekleştirmektir.

Dünyada bir çok din vardır, semavi dinler ve tektanrılı dinler. Genelde dinler'e inananlar hayattaki amacını çoktan bulmuştur, çünki bazıları ahiret hayatına inanır, işte bazıları isa'nın tanrı olduğunu söyler. Dinler çok basit çalışır. Bir adet tanrı, bir adet kutsal kitap vardır, bir tutum işte melekler, peygamberler falan insanların çoğu hayatını hiristiyanlık, islamiyet, yahudilik, budizm falandır. Bunlara çok girmek istemiyorum, sadece pratik olsun diye söyledim.

Dünyadaki yerini ve amacını arayanların kafasındaki bir diğer soru ise, Tanrı gerçekten var mıdır? dünya ve insanlar nasıl evrimleşti? neden hiçlik yerine bir şeyler vardır? Bu soruyu genelde islamcılar ve ya başka dinciler pek sormaz. Sadece ateistler, agnostikler v.s sorar.

Tanrı var mıdır?

Şahsi fikrim, tanrı insan beyininin en ulaşılmaz noktasındadır. Yani aslında tanrı yoktur. Çünki tanrı gibi bir kavram insanlığı aşar, ve tamamen insan zihninin ötesindedir. İleri zamanlarda tanrının var olacağını sanmıyorum.

Evren nasıl oluştu?

Gökbilimciler, sonsuz büyüklükde genişleyen bir big bang patlamadan oluştuğunu söylüyor. Böyle çok fazla teori vardır, fakat ben bununda insan beyininin ötesinde olduğunu savunuyoum. Belki bilim ve teknoloji gelişirse, ileride evrenin nasıl oluştuğunu kanıtlayabilir.

Varoluşçuluğun Derinliğinde: Varoluşçuluğa YolculukHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin