018 Tuli ja auringonkukat

447 76 7
                                    

18.Luku: Tuli ja auringonkukat

Hämmentynyt hiljaisuus palasi vain hetkeksi.
"Se on yksi ehdotus", Dina myönsi, mutta ei hirveän innokkaasti. "Minusta olisi tärkeämpää päättää, mihin sinun on turvallisinta mennä."
"Minä en enää piileskele", Olivia sanoi vakaalla äänellä. "Olen menossa pääkaupunkiin hakemaan sen, mikä minulle kuuluu. Minä olen nousemassa kuningattareksi, kuten pitääkin."

"Sinä tiedät, ettei se onnistu noin vain", Blade sanoi tyynemmin kuin yleensä olisi puhunut. Ehkä hän yritti pysyä tyynenä, mutta se sai Olivian enemmänkin ärtymään. Hän halusi kiukutella, joten vastapuolenkin olisi pitänyt olla yhtä kiihtynyt. Olivia mulkaisi miestä, ja jokainen saattoi nähdä, miten tytön silmissä oli tapahtunut muutos yön jälkeen. Nyt ruskean vihreät silmät leimusivat päättäväisyyttä ja itsepäisyyttä.
"Minä tiedän. Siksi kirjoitan ensimmäiseksi Seatopieen. Tarvitsen Rinan apua päästäkseni pääkaupunkiin."

"Mutta eikö se tarkoita että me aloitamme hyökkäyksen?" Cecilie kysyi arasti. "Sodan?"
"Vallankaappauksen", täsmensi Blade väliin, ennen kuin Zen nosti kädet puuskaan rinnalle ja tuumasi: "Tarkoittaa."
"Lordilla on kymmeniä ellei satoja sotilaita", Dina sanoi. "Meitä on viisi."

"Siksi Seatopiesta on tulossa sotilaita apuun. Ja te kävitte Bashirissa. Oletan, että voin nyt kirjoittaa myös sinne, tehän teitte niitä sopimuksianne", Olivia äänestä kuulsi kylmyys. "Jos mahdollista, pyytäisin apua myös sinulta, Dina."

Dina ei ensin vastannut, vaan odotteli muiden reaktiota. Olivia seurasi jokaista vuorollaan ja haastoi heidät katseellaan väittämään vastaan. Blade ei selvästikään ollut samaa mieltä hänen kanssaan, muttei avannut suutaan. Cecilie odotti muiden sanovan jotakin ensin, sillä hän vilkuili muita yhtä hämillään.

"Meillä ei ole kunnollista suunnitelmaa", Dina sanoi. "Ja haluat, että kirjoitan kylääni ja pyydän apua?"
"Riittää, että pääsen pääkaupunkiin", Olivia sanoi. "Pyydän apua siihen, että voin varmistaa nousuni valtaistuimelle."
Dina ei myöntynyt, muttei kieltäytynytkään.
"Vihdoin toimintaa", Zen sanoi tyytyväisen kuuloisena. "Tämä alkoikin vaikuttaa jo tylsältä."

Olivia oli tyytyväinen, että Zen kuulosti olevan hänen puolellaan. Hän ei kuitenkaan näyttänyt tunteitaan, jotteivät muut ajattelisi hänen päässeen tavoitteeseensa niin helposti esittämällä vahvaa ja määräilemällä muita oikeasti tietämättä, mihin ryhtyi.

Osoittaakseen olevansa tosissaan Olivia istuutui kirjoituspöydän ääreen ja etsi laatikoista esiin tarvitsemansa. Hän huomasi pian, että kirjeiden kirjoittaminen oli monta kertaa vaikeampaa, kuin olisi ajatellut. Kukaan ei kuitenkaan estänyt häntä kirjoittamasta. Hetken kuluttua Dina ilmestyi hänen vierelleen.

"Minä kirjoitan kotiin. Ajattelin, että lähetti voisi viedä samalla kirjeen myös Bashiriin, sillä meidän kyläämme ei mennä noin vain, kuten tiedät, ja kukaan muu tuskin edes suunnittelee menoa Bashiriin päin."
Nainen puhui hiljaa ja tarkasteli hänen reaktioitaan. Olivia piti kasvonsa peruslukemilla, mutta keskeytti siksi hetkeksi kirjoittamisen, sillä hänen kätensä olivat alkaneet vapista.

Olivia oli hyvillään, että Dina suostui hänen pyyntöönsä. Apu oli korvaamatonta ja hän arvosti Dinan elettä, mutta oli vaikea katsoa toista naista silmiin. Hän kuiskasi kiitoksen ja jatkoi kirjoittamista.

Prinsessa pohti kirjoittaessaan syitä enonsa toimintaan. Kukaan ei voi olla pelkästään paha, ei pelkän pahana olemisen halusta. Kylella oli jokin motiivi, mutta mikä muu asiaan liittyi kuin vallan saaminen? Sehän enolla jo käytännössä oli, vain Olivia oli esteenä, koska hän oli elossa. Mitä Olivialla ja hänen äidillään oli, mitä lordi saattoi haluta?

Pieni ääni prinsessan mielessä muistutti voimasta, joka hallisijasuvussa kulki. Hän oli oppinut siitä äidiltään ja saanut vasta Cecilieltä kuulla sen liittyvän oikean magiaan. Kaiken järjen mukaan myös lordi Kylen olisi pitänyt olla kykenevä hallitsemaan samanlaisia voimia, olihan hän kuningattaren veli. Mutta mies ei ollut koskaan osoittanut vähääkään siitä voimasta, jonka Olivia tunsi omakseen. Vaikuttiko se hallitsijaan?

Trust / LuottamusWhere stories live. Discover now