2

19.2K 835 249
                                    

{Melissa}

Na zo'n uur ben ik helemaal klaar met uitpakken en is Sophie weg. Zuchtend laat ik me op bed vallen.

'Melissa?' Sky gaat op de rand van haar bed zitten.

'Ja?' Ik ga rechtop zitten en kijk haar aan.

'Wil je mij wel vertellen waarom het uit is gegaan?' Ik knik en sla mijn ogen neer. Mijn voeten zijn opeens veel interessanter.

'Ik ben nogal dom geweest' begin ik. 'Mason en ik gingen zwemmen en toen kwamen we Max en Tim tegen, dat zijn vrienden van Mason. We gingen van de glijbaan en ik ging met Tim. Om een lang verhaal kort te maken, Tim zoende me en ik duwde hem gelijk van me af maar ik heb het niet tegen Mason gezegd. Pas twee weken daarna durfde ik het en toen maakte hij het uit.'

'Maar waarom dan?' vraagt Sky. 'Jij zoende Tim toch niet?'

'Nee, maar hij geloofde dat niet.'

'Hoe lang is dat nu geleden?'

'Bijna twee jaar.' Ik voel de brok in mijn keel groeien.

'Je bent nog steeds niet over hem heen hè?' Ik schud mijn hoofd. Sky komt naast me zitten en wrijft troostend over mijn rug.

'Ik mis hem zo' fluister ik.

'Hij loopt hier ergens rond hè' probeert Sky me gerust te stellen.

'Dat weet ik' mompel ik. 'Ik ben hem al tegengekomen.'

'En?'

'Hij herkende me niet meer.'

'Raar.' Sky staat op. 'Weet je zeker dat het Mason was?' Ik knik.

'Honderd procent.'

'Ach ja, er zwemmen nog meer vissen in de zee.'

'Weet ik.' Ik sta ook op. 'Ik ga even een rondje lopen.' Ik loop de kamer uit en laat de deur dichtvallen. Langzaam loop ik door de gangen. Mijn ogen worden groot wanneer ik een stel zie zoenen, bestaande uit Sophie en Mason. Alles begint te draaien. Langzaam verlies ik mijn bewust zijn. Mijn lichaam wordt slap en voor ik me ergens aan kan vastgrijpen zakt mijn lichaam in elkaar.

'Shit!' hoor ik iemand roepen. Voor de rest hoor en zie ik niks meer.

'Melissa, wordt wakker.' Er wordt iets kouds op mijn voorhoofd gelegd. Langzaam open ik mijn ogen. Het felle licht schijnt er meteen in dus knijp ik ze pijnlijk weer dicht.

'Ze is wakker.' Het is Sky's stem. Ik hoor voetstappen mijn richting opkomen. Opnieuw open ik mijn ogen. Ik knipper een aantal keer en ga voorzichtig rechtop zitten.

'Hoe gaat het met je?' Ik draai mijn hoofd en zie Mason staan. Hij kijkt me bezorgd aan.

'Wel goed' mompel ik. Hij gaat op de bedrand zitten. Sky staat op en gaat op haar eigen bed zitten waar Sophie ook zit.

'Ik dacht echt dat je naar het ziekenhuis moest' zegt Mason. 'Gelukkig heeft Sky hier verstand van anders had ik allang het alarmnummer gebeld.' Ik glimlach naar hem en haal de washand van mijn voorhoofd.

'Mason, we zouden toch naar de film gaan?' vraagt Sophie. Mason kijkt haar aan en knikt.

'Ja, we gaan zo.' Hij richt zich weer op mij. 'Kan ik iets voor je doen?'

'Kunnen we een keer praten?' vraag ik. Mason knikt en staat op.

'Ik kom morgen wel langs.'

'Oke.' Sophie staat ook op en pakt Masons hand vast. Zo lopen ze de kamer uit. Zuchtend laat ik mijn hoofd in mijn kussen vallen wat me een pijnlijke steek oplevert. Ik grijp naar mijn hoofd.

'Gaat het?' vraagt Sky bezorgd.

'Ja, het is niks.'

'Wat ga je morgen tegen Mason zeggen?' Ik haal mijn schouders op.

'Geen idee' zucht ik. Ik weet het wel. Ik wil hem vragen waarom hij niks van zich liet horen en tegen hem zeggen dat ik hem mis maar dat deel ik liever niet.

'Waarom viel je eigenlijk flauw? Heb je weinig gegeten?' Ik schud mijn hoofd.

'Nee, ik zag Mason en Sophie zoenen' breng ik uit. 'Het werd me gewoon even te veel. Ik mis Mason en hem met een ander zien doet me pijn.'

'Ik snap het. Als ik mijn ex met een ander zou zien zou het mij ook raken.' Ik glimlach naar haar. Sky begrijpt me tenminste.

'Wil je iets te drinken?' vraagt Sky terwijl ze de kleine koelkast opent.

'Doe maar mijn flesje cola' antwoord ik. Ik had nog iets te drinken meegenomen voor het geval ik opeens erge dorst zou krijgen. Sky gooit mijn flesje cola op mijn bed. Ik pak hem op maar wacht even met hem openmaken.

'Weetje' lacht Sky. 'Ik ging zo hard lachen als je je flesje open had gemaakt en alle cola eruit spoot.' Ik schud lachend mijn hoofd. Sky gaat op haar bed zitten en slaat haar boek open. Mijn gedachten dwalen af naar Mason. Wat zou hij op dit moment met Sophie aan het doen zijn? Hij is in de bioscoop met haar, dat weet ik. Zal hij haar op dit moment zoenen, zijn arm om haar heen hebben geslagen? Ik zucht en neem een slok van mijn cola.

The Forgotten Girl #2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu