quarante-cinq

3.3K 178 19
                                    

- Felix perspektiv -

Jag skulle kunna ljuga och säga att jag inte alls mår dåligt över att jag låg med Ebba. Såklart jag mår dåligt över det, hon är ju för fan kär i Ogge och Ogge är kär i henne, de är ju tillsammans. Fast egentligen gjorde ju Ebba slut med Ogge innan hon kom hit så egentligen bör jag inte må dåligt över att jag låg med någons flickvän för tekniskt sett gjorde jag aldrig det. Men jag mår dåligt. Det känns som om jag har utnyttjat henne, som om hon egentligen inte ville ligga med mig. Samtidigt som någonting inuti mig mår dåligt över det som hände så mår någondel av mig bra. Stunden jag drömt och längtat efter sedan första gången jag såg henne hände äntligen. Jag fick äntligen hålla henne i min famn, få röra henne, känna hennes läppar trycka mot mina.

Hennes långa blonda hår låg över axlarna, händerna nedkörda i hennes byxfickor och med bestämda steg gick hon mot min dörr. Jag reste på mig och gick mot ytterdörren för att öppna åt henne. En knackning hördes. Två knackningar hördes. Jag öppnade dörren och hon mötte min blick och gav mig ett litet leende. Hon gick in, tog av sig sina skor och vi gick mot vardagsrummet, ingen hade sagt något inte ens ett hej. Vi båda visste vad som behövdes pratas om.

Jag följde alla steg hon gjorde, hur hon veck benet under sig innan hon satte sig i soffan, hur hon tog högerhaden och drog undan håret, hur hon nervöst började pilla på nagelbanden och hur hon försökte sätta sig i en bekväm position. Om jag ska vara ärlig så är jag nog minst lika nervös som henne, jag satte mig ned bredvid henne i soffan och kollade på hennes händer. Hennes händer som rört så underbart vid min kropp. Hon harklade sig, jag kollade upp och mötte hennes ögon.

"Ehm, jo Felix" började hon. Hon kollade runt i rummet, överallt förutom mina ögon, hon tog ett djupt andetag innan hon pratade igen. "Det var dumt utav mig att springa hem till dig och kanske få dig att tro att jag gillar dig som mer än kompis" Ett litet nervöst skratt kom från min innan jag avbröt henne.

"Ebba, jag vet att du inte gillar mig mer än som kompis, du är kär i Ogge, det är lugnt" avbröt jag henne. Hon kollade upp, mötte mina ögon och log.

"Är det säkert ?" frågade hon och sken upp i ett större leende.

"Ja, det är säkert. Jag kanske inte är den smartaste personen men jag vet att du inte är kär i mig" sa jag och hon slängde sig över mig och kramade om mig. Jag tog mina armar omkring henne och kramade tillbaka. Det är såhär jag vill att vår relation ska vara. Att vi ska hålla varandra i famnen. Att det ska vara vi två, men jag vet att det inte kommer blir så, jag måste komma över henne.

"Så, har du hört varför han gjorde som han gjorde?" frågade jag försiktigt medan vi lämnade varandras famnar. Hon skakade på huvudet och jag såg hur ledsen hon blev på det. Stackars Ebba. Jag kan inte föreställa mig hur det är att vara i hennes sits, hon förtjänar inte mer smärta i sitt liv.

"Jag tycker han är en otroligt stor idiot just nu" sa jag och Ebba skrattade lite, jag tycker om hennes skratt, hennes leende. Det får mig alltid på bra humör. Även nu när jag borde vara på dåligt humör för att personen jag är kär i inte känner detsamma för mig, men att vara ledsen omkring Ebba när hon skrattar är omöjligt.

"Så, nu tycker jag vi gör något annat än att sitta och deppa" sa jag och Ebba kollade gillandes på mig. "Vad säger du om att bada?" Ebba nickade som svar och vi gick ut i trädgården och till poolen. Ebba gick mot det lilla huset vi har bredvid poolen med toalett för att byta om. Nu är det ganska bra att hon glömde sin bikini här en gång och att jag aldrig lämnade tillbaka den.

Vi låg i poolen på varsin madrass och bara njöt av värmen. För nästan första gången denna sommar så är det verkligen sommarväder, det är varmt.

"Så, har ni börjat planerat någonting inför konserten?" frågade Ebba och jag suckade lite. Egentligen var jag inte alls taggad för konsert, speciellt inte nu när vi är lediga.

"Lite, vi har börjat planera låtar och lite sådant men inte mer" sa jag och Ebba nickade som svar. Min telefon började ringa och jag skyndade mig upp ur poolen för att svara, det var Oscar.

"Tjena Enis"

"Haha jättekul" Oscars röst var ironisk.

"Vad har du på hjärtat då Enis?" frågade jag och försökte hålla mig för skratt. Jag kollade mot Ebba som satt lite för sig själv och skrattade. Alla vet hur mycket Oscar hatar att bli kallad Enis.

"Har tråkigt, kan jag komma över?"

"Ah visst, Ebba är här också"

"Oh, okej" Hans röst lät nästan lite besviken. Som om han inte ville träffa Ebba. Vi avslutade samtalet och jag sprang ned till poolen igen, gjorde en kanonkula precis bredvid Ebba som låg på madrassen och solade.

När jag kom upp till vattenytan såg jag en Ebba som gav mig en sur blick, jag skrattade lite åt henne och skvätte vatten på henne. Have some fun girl.

"Vad ville Oscar?" frågade Ebba när jag var klar med att skvätta vatten på henne. Hon såg numera ut som en blöt hund eller katt.

"Han hade tråkigt så han kommer över" sa jag och Ebba svarade med ett enkelt okej. Verkar som om någonting har hänt mellan dem.

"Någonting som har hänt?" frågade jag och Ebba ryckte på axlarna.

"Han blev sur för att jag låg med dig efter jag gjorde slut med Ogge" sa hon och jag nickade. Jag kan förstå honom. Det kanske inte var det smartaste Ebba har gjort, men jag klagar inte. Jag fick det jag velat haft länge.

o.m | Ditt nummerWhere stories live. Discover now